Välj mig!

Fy så hemskt jobbigt att välja valp. Vilken blir bäst till avel? Det är ju omöjligt så klart att veta och har man tre sådana här godingar framför sig som man tycker alla har olika bra sidor så blir det ju inte lättare precis!!
Från vänster sitter Harissa, Hildana och så Hembra. Till slut är det bestämt i alla fall att det blir Hilda som blir vår nya fodertik. Hon ska bo i Stockholm och är en mycket pigg och modig perrotös!
Hon har alla fyra tassar i varsitt hörn och är en liten huliganvalp och piraya! ;-)  För alla invigda så hon hoppar små Pellehopp redan!
Hennes lilla stump till svans står oftast mycket rakt upp:
Här är hon lite regnvåt:
Vi var och veterinärbesiktigade idag och valparna var så tysta och mådde bra i bilen och de var lugna och sansade hos veterinären. Hm, konstigt! De är helt GALNA hemma nu sista veckan. Alla kulor var på plats och inga navelbråck. Fina bett också förutom ett litet underbett som vi tror och hoppas växer bort. Inga trånga bett i underkäkarna heller, det brukar vi nästan alltid ha på någon valp i kullarna. Så det kändes riktigt skönt när vi kom hem från veterinären.
Här nedan är brorsan Hércules med mamma Chica. De ser allt stöpta ut i samma form. Nästan exakt lika teckning har de också.
Mamma Chica har förresten varit en exemplarisk mamma! Hon har varit lagom på alla sätt. Nu har hon byggt på sig lite fett och muskler också och är jättefin i sin päls:
Vi avslutar med en bild från en lekstund i vår hall i morse:
Heroz, Hércules, Hilda, Hembra och Hermanito(tror jag)

Äntligen kommer bilderna

Tänk att det ska vara så svårt att få till snygga ståbilder. Jag skulle behöva hjälp av något proffs. Susanne Hall till exempel ;-) Jag tycker bara att de står konstigt med benen och blir suddiga för att de rör sig. Inte blir det bättre heller av att det spöregnat hela dagen och vi inte kunnat ha valparna ute eller ta bilder ute..

Vissa valpars bilder överensstämmer inte med hur man upplever dem i verkligheten.Hilda och Hembra ser långa ut men det är de inte i verkligeheten och Harissa som är lite längre i kroppen ser inte lång ut på bilden....jag förstår ingenting... men, men.. Här är först ..
Hildana:

Hembra:


Harissa:

Hércules:

Heroz:

Hermanito:

Fortfarande har vi inte valt vem som blir vår fodertik. Men det blir någon av de här två töserna:
Kullen är fortfarande mycket jämn i storlek.
Och så en bild på lille Pixel som är en vecka gammal nästan. Så himla söt och sådan häftig färg!
 

H-kullen 7 veckor

En intensiv dag har det varit när valparna fyller 7 veckor. Det var dags för valptestet som ska ge vägledning vid placering av valp till rätt köpare mm. Allt gick jättebra och Linn var jättetrevlig och duktig! Vi kan skriva mer om testet en annan dag.

Vi har inte hunnit ta 7-veckorsbilder men Elina kommer i morgon och då ska vi få till tjusiga ståbilder :-)
 
Lite annat som hänt är att valparnas mormor Moya har kräkts upp mat till valparna. (hon är ju för roligt, vilken extremt stark instinkt det är hos henne!) och vi har fått en ny liten chinchillaunge! Det var inte väntat den här gången heller! Bild kommer en annan dag. En mycket söt liten beige ebony(tror jag) hane som ska få heta Pixel (han är till salu när han blir lite större).

Lek utomhus

Det är härligt att ha valpkull när det är sommar. Mamma Chica älskar att leka med sina valpar.

Här är hon i gräset med Hembra och Hildana.


Det är mysigt hos mamma tycker Hilda.


Och Hembra njuter lika mycket. Konstigt, det är de två valparna som Chica leker med mest. Vi har aldrig tidigare sett att en tik fått "favoriter" bland sina valpar.


Chica njuter lika mycket som valparna.


Att jaga varandra är kul också. Hilda först och Harissa sist :-)

Idag får killarna vara på varsin egen bild 6,5 vecka gamla:

Hermanito


Heroz


Och Hércules. Vilka godingar!

Välkommen Trassla

Nu har vår nya tik Tussbergets Carrera, som ska kallas Trassla, flyttat till fodervärdsfamiljen. Trassla kommer att få en egen sida på vår hemsida inom kort. Jag var och hälsade på henne idag och hon var en mycket cool och trygg liten tjej.


Och otroligt söt!!


Det ser ut som hon har ett svart hjärta som nos :-) Hon påminner mig mycket om vår Moya som valp.

H-kullen 6 veckor

Här kommer bilderna:

Från vänster Heroz, Hermanito, Harissa, Hércules, Hembra och ovanpå ryggen på Harissa är Hildana.


Hildana


Hembra


Harissa


Hércules


Heroz (råkade blunda)


Hermanito


Hildana, Hermanito, Heroz, Hercules och Hembra


Hilda springer i gräset.


Härligt porträtt av Hércules


Lek i bollhavet


Söte Heroz

D-kullen 3 år!

Idag, samma dag som vår nya H-kull blir 6 veckor, fyller D-kullen 3 år. Grattis till er alla och hoppas ni får en underbar dag!!

En bild på nästan hela D-kullen på en utställning. Från vänster: Dina, Zigge, Bosse, Dios och Dolly. Danilo var inte med.

Bilder på H-kullen tar vi lite senare idag när Elina kommer hit och jag hoppas vi hinner lägga ut dem under eftermiddagen för vi ska på 50-årsfest ikväll.


Bättre bilder

Här kommer lite bättre bilder när valparna är 5 veckor ungefär.
Hildana:


Hembra:


Harrisa:


Hércules:


Heroz:


Hermanito:Valparna 5 veckor

Det är mitt i slutspurten på jobbet och vi hade brorsdotters studentfirande i lördags så det blev lite hastiga 5-veckorsporträtt. Valparna hade precis ätit så de ser lite snipiga och skitiga ur... (klicka på bilderna för att se dem större)

Tjejerna:
   

Killarna:
   

Perrospecialen

Det är mycket som händer nu och vi har inte hunnit lägga ut resultatet från perrospecialen. Det var ca 80 hundar på utställningen och jättemånga fina perros!! Det var jättetrevligt och jättebra ordnat men lite kallt måste jag väl erkänna. Tyvärr åkte vi, med många andra, fel och blev vilseledda av gps:en till fel sida av friluftsområdet. Därför missade vi när vår valp som åkt ända från Åland blev BIM-valp med HP. Franco, som Calmigos Gacho kallas, är en stor kille på 7 månader men en mycket cool och trevlig perrovalp :-)

Calmigos Gacho BIM-valp 6-9

Sen var det vår hane Sanchos tur(Ramita de Palma Juan Sancho). De hade tyvärr också åkt fel och var sena så Sancho fick springa in direkt han kommit på plats och var lite låg. Han fick very good.


För tikarna vi hade med oss gick det ganska bra. Det var Dita och dotter Enya. Båda fick excellent och Enya blev fjärde bästa tik i öppenklassen. Det är vi jättenöjda med i den hårda konkurrensen. Det fanns många fina tikar på plats!

Här är Enya och jag i ringen.

Biggan och Dita

Det var fler roliga inslag på utställningen. Zita(Calmigos Carmenzita) med familj kom och tittade på och även Nicke (vår hane från LaSirentas)med matte Hagar.

Zita är väldigt lik sin syster Chica som vi har valpar med just nu..

Någon bra bild på Nicke blev det inte men här är en som Hagar skickat tidigare när han var precis nyklippt:


Det var också jätteroligt att 4 av Chantos döttrar fanns på plats! Här är en bild på alla fyra:

De tre till vänster är från hans kull i kennel Perro Rizados och den längst till höger är från Phansos kull. Alla var jättefina och trevliga! Så himla kul att se!

Det som också var roligt var att Alvin, som är vår tilltänkte hane till Dita, blev bästa juniorhane och fick cert. Och vinnaren av utställningen, DaSilva, är pappa till vår blivande tillskott till kenneln.

Grattis också till alla andra som placerade sig på olika sätt :-)


H-kullen 4 veckor

Idag blir H-kullen 4 veckor och valpköparna har börjat strömma in :-) Jättekul att träffa alla förväntansfulla och trevliga familjer! 4-veckorsbilder fick bli ståbilder. Det är inte lätt att få till när de är så små! Alla valparna väger ca 2 kg. Otroligt jämna är de i storlek.

Hildana:


Hembra:


Harissa:


Hércules:


Heroz:


Hermanito:

F-kullen 2 år!

Vår "lilla" F-kull blir 2 år idag! Hurra säger vi till de snygga killarna och deras familjer. Här är Freddie med sin tvåårspresent:-)


RSS 2.0