Edilia behöver nytt hem

Edilia är en 2,5-årig kastrerad tik som behöver flytta till en familj utan barn. Edilia är oftast positiv gentemot andra hundar men är lite osäker och ojämn i mötet med främmande människor. Det som är det största problemet dock är att hon vaktar sin matte och mattes saker. Detta gör hon till och med mot barnen i sin nuvarande familj så situationen har blivit ohållbar. Det känns som att hon är otrygg i sin nuvarande situation.

Vi hoppas nu att det finns någon hundvan människa som kan ge Edilia en ny chans att börja om på nytt och slippa behöva utveckla vaktandet igen. Du måste tycka om att aktivera din hund (Edilia har anmärkning på höfterna så den bästa aktiviteten för henne är inte agility), kunna läsa hundspråk bra och ha insikt i hur man är en tydlig och konsekvent ledare. Vill du veta mer maila Ulrika ([email protected]) eller ring 0702-029302.
Edilia är ca 43 cm hög i mankhöjd.

Bilder från träffen

Vi ska se här om vi lyckas få med en bild på varje hund som kom till träffen. Här kommer först lite bilder på H-kullen. Ovan och ner: Hermanito(Sancho), Hildana(Nilla), Harissa(Ninka), Hércules(Sixten), Heroz och så sist en bild på de tre långsvansade syskonen som leker.
Inköpta tiken Trassla (Tussbergets Carrera) fick vara med och leka med H-kullen. Trassla är bara 2 veckor äldre än H-kullen:
 
Från G-kullen kom Galanate(Dante) och precis nyklippta Gabelle (Pepzie).
 
 
Från F-kullen kom Theo(Famoso Fernando): (hans kompis Ninja var med också)
Från E-kullen var Encima, Edilia, Enya och Ebba på plats. På Encima(Cima) fick det bli en bild från utställningen:
 
Biggan har precis varit och fjällvandrat med Dita och Enya så hon berättade lite om det. Här är både Enya och Dita med klövjeväskorna och tältet som två vuxna och tre hundar sov i + hundarnas lilla skyddstält:
Från D-kullen kom Zigge och Dolly:
Från C-kullen kom CaramElla som ville prova klövjeväskan (eller Ella var mest kär i Theo och matte ville att Ella skulle prova väskan:-)).
 
och så var det fartiga Zita som här ska visa rallylydnad med Susanne: 
Och så Chica från c-kullen till vänster och så hennes kompis Mira.
Sen var det några fler övriga hundar: Cimas kompisar, petit griffon..någonting och en Chantodotter Nerissa från kennel LaSirenitas.
En till Chantodotter var med och det var Jazza som blev BIM på utställningen på söndagen. Grattis igen!
Nicke ställdes ut också och fick excellent men inget mer:
 
Cima fick excellent och ck men placerade sig inte.
Var det alla tro... nej Moya var ju med så klart. Här testar vi specialsök:
 
24 eller 26 hundar fick jag det till.. hur många människor vet jag inte riktigt. En promenadbild får avsluta inlägget:
Tack alla för att ni kom!!
 

Årets träff!

I helgen hade vi årets stora kennelträff kombinerat med utställning i Eskilstuna. Det var 18 av våra valp/foderfamiljer som kom till träffen men på utställningen var det bara två Calmigoshundar och en foderhund. Tack alla för en härlig helg!! Det finns bilder utlagda på Ninkas blogg och på Nillas blogg. Bilder kommer här snart.

Valpbilder

Det har kommit olika valpbilder under sommaren som vi inte hunnit lägga ut. Här kommer dock två små smakprov. Det övre är på Calmigos Hércules, som kallas Sixten och den nedre är på Trassla (Tussbergets Carrera). Vi har äntligen gjort klart Sixtens sida på hemsidan också. De resterande H-valparnas sidor kommer inom kort.
 
 
Härliga bilder! Det verkar gå bra för våra H-valpar och även för vår inköpta valp Trassla. Det ska bli så kul att se er alla på lördag på träffen! Längtar!

Mer Danmark

Bloggen krånglar lite så bilderna kom inte i den ordning jag ville ha dem och inte kan jag skriva mellan varje bild heller. Men ni får läsa först här och sen kika på bilderna. Längst ner några fler strandvyer tagna med min mobil. Härliga sommarminnen har vi med oss från Danmark och det bästa var nog den dagen bara jag, Elina och vovvarna var på stranden och så la vi oss för att sola lite. Hundarna tyckte det var jättemysigt och Mira la sig sked med mig. Och så somnade både jag och Mira. Moya sov också djupt vid mina fötter och Elina förevigade stunden. Miras tass hamnade av en slump i min hand. Vilket sommarminne!
 

Danmark

 
Vi har varit i Danmark( bland annat) på semestern. Som vanligt hade vi och hundarna det jättehärligt på den underbara stranden! Vi (speciellt Elina) har tagit mängder med vackra bilder. Dessa är bara tagna med mobilen.

Kennelträffen

Den 18:e har vi vår årliga kennelträff. 17 hundar med familjer har anmält att de kan komma än så länge men det är flera som inte hört av sig än.
Här är en bild på Zacke (Calmigos Gordito) som har blivit en ståtlig kille. Tyvärr kan inte Zackes familj komma till träffen men tack så jättemycket för bilder!
Zacke är 9,5 månad på bilden.

Emilio chamion

Vi fick den glada nyheten att Emilio blivit Tyskt utställningschampion! Stort grattis Sandra!! Så himla kul att två syskon ur E-kullen nu är utställningschamions

Agilty

Det har blivit dåligt med uppdateringar den här sommaren även om det har hänt mycket. För det första har Biggan tävlat i Slottsloppet i agiliy på Wiks slott utanför Uppsala. Alla tre tjejerna (Biggan, Dita och Enya) var jättedukiga.
Enya nollade alla hopptävlingar och kom 8:a av 59 startande i två lopp där fick hon pinnar. I 3:e loppet var det 47 st bara 7 fick pinnar Enya blev 8:a. I agilityklass diskade hon sig i första loppen men i 3:e räckte det till en 11:e plats av 56 st startande.
Dita debuterade i klass 2 diskade sig med en hårsmån i 2 agilitylopp och kom 6:a av 38 st i ett. I hopp en diskning och 7:a o 8:a i de andra. Tyvärr räckte det inte till några pinnar den här gången.
Söta Enya

RSS 2.0