HD A och Optigen A

Två roliga besked har vi fått. 1: Calmigos Danilo har fått resultatet AA på höftledsröntgen! 2: Calmigos Emilio har blivit optigentestad i Tyskland och fått svaret A eller fri som det heter numer.

Jättekul!!


F-valparna 4 veckor

Idag är F-kullen 4 veckor. Här är några nya bilder på de två fina killarna:

Finito till vänster och Fernando till höger


Finito


Fernando


Finito igen


Fernando
Finito blir uppställd. Det var inget kul och gick inget vidare, men men...


Fernando var lite medgörligare.


Finito


Fernando


och mamma Zita


Panterprinsessan Zoya

I morse när jag vaknade tidigt låg det en kolsvart smäcker hund bredvid mig med huvudet på Pers kudde (Per är på fiskeresa så hans säng är för tillfället tom) och sträckte ut sig i hela sängen. Bärnstenarna runt halsen gnistrade i morgonsolen som sken in genom fönstret. Namnet "Panterprinsessa" dök plötsligt upp i mitt huvud. Varför kan man undra. Eller kanske inte. Det är synd att man inte alltid har en kamera bredvid sängen. Hon såg verkligen ut att njuta, härliga Zoya!

Även Zoya har badat i poolen idag. Vi har ingen grunddel i poolen så vi fick bära i henne och så simmade hon till kanten direkt och ville upp. Per har försökt fixa diverse trappsteg och flytbryggor som hundarna ska kunna använda att gå upp på men de envisas med att simma till ett ställe mitt på poolen och eftersom vi alltid är med när de får bada så stöttar man dem lite bakom nacken bara och så kommer de lätt upp ur poolen.

Det är fler som har frågat hur Moya kommer upp på flytsakerna i poolen och hon hoppar helt enkelt ut på dem när de flyter in till kanten i poolen. Men hon tittar alltid på oss först för att be om lov. Sen när de närmar sig kanten igen hoppar hon av :-) Hon har alltid varit våghalsig, Moya. Mira vågar sig inte ut på flytsakerna och hon simmar inte gärna heller. Hon tycker mest om att bada i grunt vatten där hon kan leta leksaker på botten. Ja, de är roliga de små liven. Och olika, och kul är väl det :-)

Mira och Zoya fortsätter krampartyt och Moya accepterar Zoya helt och fullt. Ikväll var vi vid stora ängen igen och samma tokrace upprepade sig som härom kvällen. Nu såg jag att även Zoyas svans blir rak när hon springer så där fort. Zoya är snabbast av de tre och hon är så lik pappa Chanto i stilen när hon leker och far omkring.


BadMoya

Våra hundar får bada i vår pool - men bara när vi säger att de får. Moya älskar att simma i poolen och kan komma och tigga att vi ska låta henne bada.

En annan av Moyas favoritsysselsättningar är att guppa omkring på diverse flytmadrasser i poolen :-) Det går lika bra tillsammans med någon människa eller ensam.
När hon väl hoppar i land så skakar hon sig så noga precis som att hon tror att hon har badat :-)

Moya guppar omkring ...ibland sitter hon...


...och ibland ligger hon :-)


Zoya är hos oss

Aberlours Molina, eller Zoya som hon kallas, är och hälsar på hos oss :-) Hon är ju en så kallad parningsvalp efter vår Chanto och Susanne Halls Bella. 

Vilken härlig hund hon är Zoya! Jag måste verkligen berömma Johanna och resten av Zoyas foderfamilj som uppfostrat henne så himla bra. Mycket lydig och lyhörd är hon! Hon har dessutom en hel massa arbetsmotor men har inte svårt att koppla av för det.


Reserverad vet inte Zoya vad det är för något. Hon vill gosa med alla människor verkar det som. Och hon har dessutom lyckats med en bedrift som inte många klarat, och det är att få ner Mira på krambasis ute på gräsmattan! Mira, som kan vara (och nästan alltid är) riktigt bitchig mot speciellt yngre tikar som hon inte känner så bra, har på något sätt blivit nästan kär i Zoya :-) 

Mira ser ut som en liten gremling eller någon sorts björn :-)


De låg verkligen och kramades...:-)


Sen blev de så törstiga och delade denna "vattenskål" :-) Så söta!

Igår passade jag på att klippa Zoya. Även här visade hon hur duktig och följsam hon är som stod så stilla och inte protesterade mot maskinen någonstans. Under lockarna kom det fram en välbyggd 1,5 -åring. Jättekul att se! 

Vackra Zoya som matchar sin ögonfärg med bärnstenshalsbandet mot fästingar (!?)


Vilken blick!

Igår kväll på långpromenaden gick vi förbi en stor äng där vovvarna fick springa lösa. Det var så härligt att se tre lyckliga hundar i solnedgången. Mira sprang så fort så hennes krullsvans blev alldeles rak. (Det blir den bara när hon springer och leker "jaga mig lekar" med andra hundar och när hon sover :-)) Zoya har förresten exakt likadan svans som Mira men jag tänkte inte på om hennes blev rak när de sprang som galningar.


 


Dolly ville bli av med varma pälsen

Calmigos Dorisa (Dolly) var här för klippning härom dagen. Jättekul att se henne som vanligt. Och hon blir lika glad att se oss som vanligt :-)

Pälsen var ganska lång och jätte"vaddig" i botten. Vi fick lov att ta 10-ans skär som nästan inte lämnar någonting. Det blev en spansk nakenhund av Dolly :-) Men hon var glad för det! Fast det kändes nog lite konstigt att ta av sig luddjackan :-)

Så här såg hon ut före klippning.(Någon efterbild blev det inte)


Hanvalp finns att tinga

Det finns fortfarande en hanvalp att tinga från vår F-kull. Valparna är leveransklara tisdag v. 30. Vi söker efter "rätt" köpare, dvs någon som vill ha ett aktivit liv tillsammans med sin hund och gärna meritera lite. Det är ett plus om du är intresserad av avel också.

Skriv ett mail till [email protected] eller ring 016-144679,  0702-029302.


Edilia

Edilia från E-kullen hälsar på hos oss några dagar. Hon är en mycket trygg och självständig liten tös som finner sig väl tillrätta med Moya och Mira.


Så sööööt är hon också!


Moya nosar av henne lite efter ett tokrace på gräsmattan. Hon busar på precis samma sätt som sin mamma Dita. Det är förresten inte enda likheten med mamma. Hon är som en liten svartvit miniDita :-)


Alla valpar i E-kullen har nu varit och fått 12-veckorssprutan och blivit vägda. De är väldigt jämna viktmässigt. Mellan 6,1 kg och 6,5 kg väger alla utom Emilio i Tyskland som är lite tyngre med sina 7 kg. Men det är ändå mindre än vad valparna i D-kullen vägde vid 12 veckors ålder. Där vägde den lättaste 6,9 kg och den tyngsta 8,8 kg! Det ska bli spännande att se hur de små liven utvecklas.


D-kullen 1 år!

Tänk att vår D-kull blir ett år idag! Det känns helt otroligt. Så fort tiden har gått.

Här är mamma Chanja med sina fina valpar för ett år sedan

GRATTIS till er alla sex och hoppas ni får en härlig dag!


Underbara valpar

Vår lilla F-kull växer och mår bra. De ser jättefina ut tycker vi :-)

Fernando


Fernando ser verkligen så himla nöjd ut! :-) Han har så glad mun


Finito


Finito igen
Hej min lilla kopia till son :-)


Duktiga Zita


Fernando & Finito

Zitas snygga söner har fått sina namn. Men eftersom de var så få så fick de den stora äran att få dubbelnamn - på F.

Brunvita Fernando fick den stora äran att bära en del av sin pappas namn; Famoso. Calmigos Famoso Fernando blir hans fullständiga namn.

Eftersom det tog så abrupt slut på valpfödandet efter nummer två så sa det bara Filiocus och sen Finito :-)
Därför fick den här svartvita godingen heta Calmigos Filiocus Finito.

Han börjar se lite knubbig ut om magen nu. Undrar just hur knubbiga de kommer att bli när de har en hel mjölkbar att dela på två...

Zita är söt till och med som trött, nybliven mamma :-)


Killarna

Det finns nya bilder på våra små nya killar i F-kullen på Zitas blogg. Vi tog ju också bilder när de var alldeles nyfödda och nu har de äntligen kommit in i datorn så vi lägger upp dem här trots att de är lite inaktuella.

   
 

Vi är så stolta över våra tysk-svenska killar :-) Vi får väl se om vi kan enas om namn snart :-) Listan var ganska lång och så kan man bara använda två av dem.

Vi kommer fortfarande inte åt hemsidan så det går att uppdatera den. Suck. Vi måste installera om den i nya datorn och installera Frontpage och det har inte blivit gjort än. Vi överväger om vi istället ska börja om på en helt ny hemsida....har inte bestämt oss än.

F-kullen

Nu är vår F-kull född. Det blev en liten kull på två superfina hanvalpar. En brun och vit och en svart och vit. De har båda stubbsvans och är jättejämnt och fint tecknade. Bilder finns på Zitas egen blogg : carmenzitas.blogg.se
Även jag tog bilder men jag har inte hunnit komma igång med bildhantering i vår nya dator än....


RSS 2.0