Träff med Svipp

Idag åkte jag till Örebro för att träffa Elina med lilla Mitzie. Vi passade också på att besöka importvalpen Svipp så de kunde leka lite. Mitzie är ca 10 veckor och Svipp är ca 4 månader. Först var de lite avvaktande.
Sen kom de igång och jagade varandra och till slut blev det även brottningslek.
Leken fortsatte inne en stund

Sen var Mitzie såååå trött. Hon sov som en stock i bilen och länge hemma efteråt. Svipp hade nog kunnat leka väldigt mycket längre :-) Men han är ju lite äldre.
Tack för idag. Vi ses igen!

Doris 1,5 år

Idag är vår K-kull 1,5 år. Vi fick nytagna bilder på Kiwi/Doris, vår fodertik från kullen. Doris har utvecklats till en mycket trevlig och välbyggd tjej som vi är supernöjda med! Jättetack för härliga och roliga bilder! Jag tror det är matte Sara som är fotograf och det är lillmatte Linnea som får en puss i en av bilderna.
 
 
 
 

Saknar redan!

Nu har Elina tagit med sig lilla solstrålen Mitzie till Örebro. Snyft! Jag saknar redan att ha en valp i huset!
Som lite tröst skickade hon över de här underbara bilderna nu ikväll. Det blir nog en väldigt flitigt fotograferad valp, lilla Mitzie. Och inte verkar Elina ha några problem att få fina bilder på en enfärgad svart valp heller!
Mitzie 8 veckor och gammelfarmor Moya 10 år

Sötnos!
 

Buz 1 år!

Idag blir vår fodertik Buz 1 år! Vi deläger henne med Susanne Persson som har Ella från vår c-kull och Susanne förvaltar denna lilla isbjörnstjej på allra bästa sätt! Tack för det!! Snart är det höftledsröntgen och vi håller tummarna att det blir bra.
Så här fin är Buz på sin ettårsdag.
Och med "syrran" Ella:
Här är en länk till när Susanne tränar med Buz. Så himla duktiga!!
 
 

Mysigt med valp!

Det är väldigt mysigt med en valp i huset! Jag är jätteavundsjuk på min dotter som ska ha lilla Mitzie! Längtan efter en egen liten valp är stor men vi har bestämt att bara ha två vuxna hundar hemma, så det får dröja för mig. Mitzie är i alla fall en väldigt behaglig liten tjej. Hon är ganska lugn för att vara valp och svansen viftar hela tiden. Här är några bilder från sista dagarna med brorsan. Mitzie smög väldigt mycket på sin bror för att sedan attackera honom. 
 Tyvärr är november så mörk just nu så det är inget bra fotoljus. Speciellt inte för en svart hund!
Fina Morriz:
 
 
Morriz verkar trivas jättebra i Ödeshög i sitt nya hem. Han kommer nog bli väldigt van vid barn :-)
 
Vi är alla väldigt förtjusta i lilla Mitzie här hemma!  
Hon är så förskräckligt söt med sin trubbiga nos och mörka ögon!
 
Och vi älskar hennes sittstil som gått i arv från mamma Zoya och mormor Bella och även morfarsmor Moya sitter på detta viset.
En suddig svans bakom henne mest hela tiden :-)
Och tokiga morfarsmor Moya har hittat en bra sovplats; på Elinas rena tvätt. :-/
 
 

M-kullen flyttar

Nu har Morriz flyttat hem till Ödeshög. Lilla Mitzie stannar några dagar till tillsammans med matte Elina och hennes kille Martin. Men till helgen åker de hem till Örebro igen och tar Mitzie med sig.
Zoya fick sig ett rejält bad igår kväll. Man vill ju lämna tillbaka en ren och snygg fodertik!
 
Och i morse fick Morriz samma behandling:
 
Och vid lunchtid kom nya matte och husse och hämtade. Det är Zoyas matte Johannas föräldrar som han ska bo hos. Johanna var också med och hämtade hem Zoya samtidigt.
 
Här har Morriz kommit hem till sig och mamma Zoya är med en stund innan hon åker hem till sig. Så tryggt och bra!
Morriz ska kallas Morriz och verkar gilla sitt nya hem :-)
Kvar hamma är lilla Zoyakopian Mitzie:
Vi har inte hunnit ta så mycket bilder sista veckan tyvärr! Men det kommer några på hemsidan senare.
Tack till Zoya och hennes familj för att vi fick låna in henne och få ännu en härlig kull!
 

Nicke

Vi har haft lite otur med vår foderhane Nicke. Han blev ju sjuk i både borrelia och anaplasma i våras och har haft det jättejobbigt. Nu har han fått en immunmedierad sjukdom som kan vara en följd av borrelian/anaplasman. Eller rättare sagt; dessa sjukdomar har antagligen triggat igång den här nya sjukdomen. Den angriper lederna och Nicke har vätskeansamlingar och inflammation i lederna. Han äter nu en stark kortisonkur som gradvis ska minskas men han kommer troligen få äta kortison resten av sitt liv för att hålla sjukdomen i schack! Stackars Nicke!!! Fina, trevliga Nicke! Vi hoppas du kommer få leva ett långt och smärtfritt liv!!
Nicke kommer naturligtvis inte användas i avel.
Den här underbara bilden har matte Hagar tagit nyligen.
 
 

M-kullen 7 veckor

Vi har inte hunnit fotografera valparna på 7-veckorsdagen tyvärr. Men de utvecklas fint och vi gjorde valptest idag. Trevligt resultat på båda valparna. Mitzie var något ljudkänslig så det får vi öva på den här sista veckan. Mycket ljud hemma!

De är riktigt stora dock! Det blir väl lätt så när de bara är två och mamma Zoya diar dem fortfarande. De väger båda runt 5 kg redan och ser ut som 9-10 veckorsvalpar!

Svipp klippt

Vilken liten sötnos han är vår lille tyskimport Svipp. Nu har han varit hos frisören för första gången, 16 veckor gammal:
 
 

M-kullen 6,5 vecka

Socialiseringsarbetet med våra M-valpar fortgår här hemma. De får uppleva olika underlag, miljöer mm mm. Här träffar Morriz Moya. Se vilken suddig svans han har :-)
Sen blir man "tokspattig" :-)
 
Bollhavet, som vi fick av Sandra Haller när hon var och tittade på Emilio 2010, har vi och våra valpkullar haft väldig glädje av. Valparna tycker det är så roligt!
Det är också kul att en är på andra sidan och man ser igenom lite grann:
Mitzie sitter precis som mamma Zoya och hon älskar mjuka filtar mm. Hon tar ett gosedjur och försöker hoppa upp i soffan med den. När man lyfter upp henne blir hon överlycklig och gosar in sig. Gullunge!
Här är Morriz VÄLDIGT trött! Det var nästan så ögonlocken föll ner.
Morriz är ett riktigt matvrak (som mamma Zoya). Mitzie äter långsammare och är mer måttlig. Båda valparna är väldigt keliga och modiga. 

M-kullen 6 veckor

Tiden rusar på och våra två valpar blir bara sötare och sötare. Här är några bilder från 6-veckorsdagen. Mamma Zoya älskar sina valpar!
Och här har vi 6-veckorsporträttet på Morriz:
 
Och Mitzies fick 2 porträtt:
 
 
 
Valparna är väldigt förtjust i denna mjukispanda och man kan ju se lite likheter mellan Morriz och AndiPandi :-)
 

RSS 2.0