A-höfter!

Även Juanito (Gimli) från j-kullen har a-höfter! Nu har 4 av 8 haft det. Hurra så bra!!
Och så här fin är Gimli:
 Så fin han har blivit och jag älskar hans bruna fläck i det vita bröstpartiet :-)

Import

En av de här två hanvalparna kommer förhoppningsvis flytta till Sverige och fodervärd i mitten av september
Kullen är Nad-fri och prcd-PRA fri från föräldrarna.
 

Syskonträff

Vi fick de här härliga bilderna av Doris husse efter att Doris(Kiwi) fått träffa sin bror Charlie (Karlino) i Stockholms skärgård någonstans.
Syskonen är väldigt lika men det är Charlie som har lite vitt på bröstet
Men först ett porträtt på Charlie:
och Doris:
Sen är leken igång :-)
 
 Sist måste jag också visa hur lik Charlie är sin pappa Cosmo
Charlie är överst och pappa Cosmo underst :-)
 

Höfter

Mycket har hänt men vi har varit på semester så jag har inte hunnit uppdatera allt. Bilder från träffen med L-kullen finns i inlägg längre ner.
Gunnar (Julio) har röntgat höfterna med AA som resultat och Doris (Kiwi) fick BB. Det är vi jätteglada över att båda våra tänkta avelshundar har fria höfter!!

Valpträff L-kullen

Den 19 juli hade vi en liten träff för L-valparna och mamma Enya. Då var valparna exakt 4 månader. Jättekul att se hur alla utvecklats. De verkar coola och trevliga och är ganska små tycker jag.
Zillas/Lilias familj fick inte möjlighet att komma på träffen men jag träffade dem ett par dagar innan träffen. Så här såg hon ut:
Och här har vi resten av L-gänget:
Lorenzo före o efter klippning:
 Leya före och efter klippning:
Leo före och efter klipp:
 
Biggan går ut med Enya i vattnet och alla valparna följer glatt med.

Fina mamma Enya:

Brorsorna busar i vattnet.
 
En härlig dag hade vi! Tack alla och extra tack till Leyas familj där vi höll till! 
 

Zoya parad!

Det blev ett lyckat möte mellan Zoya och Milton i tisdags. Så nu väntar vi förhoppningsvis valpar om ca 9 veckor! Milton matchar Zoya mycket bra! Vi är också väldigt nöjda med vår K-kull och det här blir en väldigt lik kombination eftersom Milton är kullbror till Cosmo som är pappa till vår k-kull.
 
Zoya och jag sov över i Uddevalla men det fick bli på vandrarhem eftersom Milton och Zoya blev så kära och ylade efter varandra på kvällen :-) Zoya verkade verkligen tycka det var en passande kavaljer jag hittat den här gången. Hon bjöd upp till lek direkt och efter 10 minuter satt de ihop.
Milton är en mycket sansad och stabil hane som jag bara har gott att säga om! Supertrevlig perro helt enkelt! Zoya har lämnat två kullar hos oss med mycket trevligt resultat så vi hoppas på lika trevliga och fina valpar i hennes tredje kull.
 

Gunnar på rasspecialen

Calmigos Julio "Gunnar" var den ende hunden från oss som var med i årets perrospecial. Det gick jättebra för Gunnar som blev bästa juniorhane och slutade som andre bästa hane med reserv-CACIB. Han är ju bara lite över året så det är vi supernöjda med!! 72 perros var där. Gunnar blev även andra bäste hane på utställningen dagarna innan i Tvååker.
Här är några bilder från specialen som Björn Bäck har tagit. Susanne Hall är handler.
Best in show blev Susannes egenuppfödda Shandi och bästa hane blev Tussbergets X.. som ses i bild ovan.
Grattis Jenny och Susanne!

Ny kull med Zoya!

Vi blev väldigt glada när Johanna hörde av sig och berättade att Zoya löper och undrade om vi inte ville låna henne till en kull till. Vi är väldigt nöjda med båda Zoyas kullar hos oss så vi bestämde oss för att slå till :-)
Om allt nu går som vi tänkt så träffar vi hennes tilltänkte nästa vecka. Här är några bilder på Zoya som vi samlat på oss under åren.
 Vi har tidigare sagt att OM det skulle bli en till kull på Zoya så ska vi para henne med Nicke. Men tyvärr är Nicke inte frisk från sin borrelia och anaplasma än så det känns lite fel att ta honom.
 
Därför letade vi vidare och eftersom vi är så nöjda med k-kullen(Zoyas kull med hanen Cosmo) ville vi gärna göra en liknande kombination. Det fick bli Cosmos kullbror Milton som vi ska besöka nästa vecka och nu får vi hoppas att de gillar varandra lika mycket som Zoya och Cosmos gjorde :-) Här är lite bilder på helvite(ja kanske lite brun också?) Milton som vi har lånat av matte Maria:
Och här är han när han var valp:
Milton har två kullar hos andra uppfödare. Alla färger är möjliga i denna kombination. 

Dilo plockar pinne

Dilo och Theres är ett otroligt aktivt par i tävlingssammanhang! Nu har de plockat en pinne i hoppklass! Stort GRATTIS!!

 

MH-diagram

Här har vi lyckats spara ner alla samlade diagram per kull vi har fött upp.

C-kullen (2 individer):
 
 
D-kullen (SAMTLIGA 6 valpar!):
 
 
 

E-kullen (4 av 7 individer):
 
 
Ur F-kullen som bara består av två individer är ingen mentalbeskriven.
Ur G-kullen är endast en mentalbeskriven:
 
 
H-kullen(2 individer):
 I I-kullen var bara en valp och hon är inte mentalbeskriven.
 
J-kullen (4 av 8 individer):
 
K-kullen (3 av 8 individer):

Det är kul att jämföra på detta viset och tänka efter om man tycker det stämmer på sina kullar men ju fler individer som är testade desto "säkrare" resultat. Vissa av våra avkommor är ju även BPH-beskrivna och tyvärr så verkar inte finnas något system att överföra till detta diagram.

 En egen liten reflektion av dessa resultat är ju att E-kullen är mest likt medelvärdet för rasen men att jag helst skulle se att fler diagram ser ut som H-kullens. Jag ser gärna 4:or på socialitet, nyfikenhet och lekfullhet.
 
Men nu är det som sagt dags att läsa på mer om BPH. Om någon vill prova BPH så finns en nyöppnad bana i Nyköping dit man kan anmäla intresse. Man får göra både BPH och MH om någon undrar.
 
 

En riktig vattenhund!

Calma(Calmigos Kayla), som bor i Tyskland, har varit på semester i Danmark med sin familj och visat sig vara en riktig vattenhund! Tack för härliga bilder!
 
 

Adas höfter

Nästa valp i k-kullen att röntga höfterna blev Kola som kallas Ada. Hon hade B/C. Lite tråkigt såklart men hon var aldrig tänkt att gå i avel och vi hoppas hon inte får något besvär med sin c-höft.
 

RSS 2.0