Nilla BPH

Vår fodertik Nilla (Calmigos Hildana) har gjort beteendeprövning (BPH). Det var en mycket varm dag så hon sökte sig till skuggan hela tiden. Men summa sumarum fick hon höga poäng på trygghet vilket vi är mycket nöjda med. Hon var inte intresserad av att leka och vara social med en främmande människa. Hon brydde sig inget om ljud, varken skrammel eller skott. Här är några bilder på Nilla när hon badat/badar (vilket nog är något av det bästa hon vet :-))
 
 

Rapporter från K-kullen

Även k-kullen verkar installera sig i sina nya familjer alldeles suveränt. Så kul att ni alla är så nöjda med era små vovvar! Vi har fått bilder på dem i sina nya hem:
Selma (Kiara) i en jättefin bild:
Och så vår fodertik Doris(Kiwi) med matte Sabina:
 
Calma(kayla) leker med sin nya perrokompis Loba i Tyskland:
och en till på Calma när hon kramas med lillmatte:
och så en trött Karma efter dagens intryck:
 Här har vi Teo(Kalimero):
Och Charlie(Karlino):
 
och så lilla Ada(Kola) som hittat en alldeles speciell sovplats i hallen :-)

Kimbra är på semster i Norge. Vi hoppas på bild när hon kommer hem igen :-)
 
 
 

Mercy klippt

Nu är Mercy(Calmigos Indra) klippt för första gången. Hon var visst jätteduktig o var väldigt fin under lockarna också tycker jag :-) 5 måndader gammal:
 

Rapporter från valpköpare

Vi har fått rapporter om att det går väldigt bra på alla håll när j-valparna har flyttat. Jag har också varit och hälsat på hemma hos Smilla(Jolin) som bor så fint vid Mälarens strand i Västerås. Så här söt är hon nu:
 
Många bilder har vi fått skickat till oss också. Här kommer några av dem:
Tova (Jazza) sover så skönt :-)
Pons(José) i ett härligt porträtt:

Och här är Chinto (Jacinto) med lillhusse Jacob i en tidig bild efter flytt. Nu har Chinto gått upp i vikt till 7,3 kilo(12 veckor i morgon):
Joya var ju och hälsade på här hemma som jag berättat tidigare. Här kommer en bild på henne:
 
Och Gimli(Juanito) får lära sig umgås med hästar och höns hemma på gården:

Zigge (Junior) trivs ypperligt i sin familj i Göteborg. En bild på hans sköna sovstil: 
 
Och Gunnar(Julio) leker med sin perrokompis Kalle och lillmatte:
 Tack alla underbara familjer för rapporter och bilder!

Enya tog en pinne till

En pinne till i agilityklass blev resultatet efter Enyas och Biggans tävling i Avesta i helgen som var. Nu fattas bara en pinne så kan de flyttas upp till tvåan i både agilityklass och hoppklass!
 

k-kullen flyttar

Det har varit en intensiv sommar på många vis. Nu har i alla fall k-kullen fyllt 8 veckor och alla har hunnit flytta. Sista veckan tog farmorsmor Moya stort ansvar och kräktes upp mat till valparna dagligen. Tänk att den instinkten är så stark hos henne! Hon är 9 år och kan knappt leka valparna utan att få kväljningsreflexer:-)
 
Först att flytta var i alla fall vår nya fodertik Kiwi som nu kallas Doris av fodervärdar Ann-Louise och Sabina i Köping. Kiwi är en glad och kelig tik. Ganska liten men välbyggd. Vi hoppas hon kommer att ge oss en kull valpar när tiden är mogen.
 
Sen var det Kalimeros tur att flytta. Han kommer att bo hos fam Nyström i Torshälla alldeles utanför Eskilstuna och kallas Teo. Han är en väldigt lättsam och söt liten herre. Här med husse Rolf
 
Samma dag flyttade även Kiara som kommer att kallas Selma. Busiga glada Selma ska bo i familjen Holmgren i Nyköping där hon kanske får prova på eftersök så småningom.
 
Dagen efter var det dags för trygga upptäckartjejen Karma att flytta till Mariefred. Hon ska bo i familjen Sundgren och vakta gården. Hon får behålla sitt vackra namn :-)
 
Senare på dagen kom familjen Bürén och hämtade snygge, glade Karlino. Han ska kallas Charlie och här är han med matte Pia och lillmatte.
 På tisdagen flyttade mysiga Kola som ska kallas Ada till Fjällbacka och familjen Järund:
 och så på onsdagen kom familjen Wilson från Helsingborg och hämtade lekfulla och gosiga Kimbra. Hon ska nu kallas Tessa och fick börja sin tid med sin nya familj på semester i Norge.
Direkt efter leveransen av Tessa åkte jag till Arlanda med Kayla och mötte upp Sabine Mauer som bor i Tyskland. Hon har redan en perro och önskar starta uppfödning. Kayla ska kallas Calma som betyder lugn på spanska och hon är faktiskt en lite lugnare, mjukare perrotjej. Här är Sabinas familj med båda vovvarna.
 
 Så himla TOMT det blev här hemma! Bara 7-åriga Mira och 9-åriga Moya som inte gör mycket väsen av sig.
 
 
 

Ny vovve igen

Tack Zoya (Aberlours Molina) med familj för gott samarbete i snart 5 år! Nu har Zoya fått sina två kullar hos oss och hamnar bland tidigare hundar på hemsidan. Här är Zoya med en av sina valpar:

På vår sida "våra hundar"  kommer snart dock synas två nya vovvar. Julio(Gunnar) som vi presenterat här tidigare och så lilla Kiwi från vår senaste kull efter Zoya. Kiwi ska bo hos fodervärd i Köping och kallas Doris. Här är två färska bilder på henne:
En superglad liten tokfia! Hon är liten men välbyggd. Vi hoppas hon kommer att utvecklas fint!

Besök

Man får ju mycket besök när man har valpar. Det är nyttigt för valparna att träffa olika människor och även andra hundar. Först kom Susanne och testade vår k-kull. Hon hade med sig Ella från vår första kull.
Ella var inte så intresserad av K-valparna utan badade hellre i poolen :-)
Sen kom Ann förbi med Chanja(också från vår första kull) och deras nytillskott Ria. Ria kommer från kennel Itxasos och föräldrar är två Calmigoshundar; Diablo(Zigge) och Cima(Encima). Jättekul att få se henne! Hon var mycket trevlig och fin :-)
 
En annan dag kom Biggan förbi med sina 3 vovvar Dita, Enya och lilla Joya. Här får Karlino träffa Joya. Det skiljer 2 veckor mellan dem. Två brunvita snyggingar :-)
Och dagen efter kom Spongbergs förbi med Zita (från vår första kull) och hennes superfina valp Mercy (C.Indra). Valpen Mercy är närmast på första bilden. Mor och dotter är otroligt lika! Men mamma Zita har lite kortare päls. Mercy hoppade direkt i vår damm men hon var snygg blöt också :-) Mercys pappa VANN förresten perrospecialen i år! Perro Rizados Armando, Peppar kallad. Grattis till alla inblandade!
Mercy var ju ensam valp eftersom tre dog. Hon har i princip aldrig lekt med andra hundar utom sin mamma så hon tycker andra hundar är lite läskiga. Hon fick träffa k-valparna och hon kom igång och lekte efter en stund. En väldigt social tjej annars med människor.
 

Sixten HD-fri!

Sixten (Calmigos Hercules) har röntgat höfterna och fick B. Så skönt! Nu är det bara två kvar i h-kullen. Hoppas de båda är fria också.
Så här såg Sixten ut som valp:
Han och hans brorsor är mycket sociala och fina. Har vi tur kan kanske någon av de tre killarna i H-kullen användas i avel så småningom.
En bild från utställningen i Strängnäs i vintras på matte Sanna och Sixten:
 

 

oj

Oj, så mycket som har hänt... vet inte var jag ska börja uppdatera.
Det får bli många små inlägg vartefter jag kommer ihåg vad som hänt.
Vi kan börja med att berätta att vår söta Enya med matte Biggan har tagit två pinnar i hoppklass, agilty och 1 pinne i agilityklass under värmlandsveckan. Hon kan nu flyttas upp i tvåan i hoppklass men har två pinnar kvar i agilityklass. Hon placerade sig i som 6:a tror jag det var av ca 100 deltagare i något av loppen. Snyggt jobbat!!

Enya har också varit på utställning i Köping och blev 2:a bästa öppentik och 4:e bästa tik med excellent och ck.
Vi passade på att ta lite nya bilder på fina Enya. Vi planerar en kull på henne vid nästa löp som lär infalla i februari/mars 2014. Hane är inte vald än.
 

K-kullen 7 veckor

Mycket händer och lite tid finns för datorn. Här kommer i alla fall bilder på K-kullen 7 veckor.
Och fortfarande är det något fel så bilderna hamnar snett. Ni får vända på huvudet eller datorn :-)
I ordning är det Kalimero, Karlino, Karma, Kayla, Kiara, Kimbra, Kiwi och Kola.
 
Det är nu bestämt vilken valp som hamnar i vilken familj. Mentaltestet gick bra. Susanne tyckte det var en trygg och social kull :-)

J-kullens pappa

Idag fick vi veta att Torres (Isblommans Goldfinger) som är pappa till vår j-kull har blivit svenskt viltspårschampion!! Hurra för Torres och husse och matte!
 

J-kullen flyttar

Nu har alla valpar i j-kullen flyttat till sina nya hem. Här kommer bilder på dem och familjerna.
Först har vi upptäckaren Jacinto som flyttar till Stockholm och ska kallas Chinto. Här med husse Michael och lillhusse Jacob: 
Sen är det lekfulle Juanito med matte Harriet som bor i Alingsås med familj och hästar. Gimli ska han kallas.
 
Och på sned(suck) ser vi Christina med son som har hämtat söta Jolin till Västerås. Smilla ska hon kallas. (jag tänkte nästan behålla henne själv här hemma lilla godingen ;-)) 
 
 Och så har vi coola José, numera Pons som bor i Stockholm med Inger.
 
Fina Joya fick stanna med matte Biggan och mamma Dita och storasyster Enya i Funäsdalen/Spillersboda/Husbilen :-) 
Snygge Junior ska kallas Zigge och bo i Kullavik, Göteborg med sin familj
Fartiga Jazza ska flytta till Staffanstorp och kallas Tova. Där bor också perron Sasha från Isblommans kennel och hon är faktiskt faster till j-kullen! Hon tävlar i tvåan i lydnad med matte Monica och vi hoppas det kommer gå lika bra för Tova. Här ses hon med husse Fredrik dock och sedan med sin nya perrokompis Sasha:
 Och så sist men inte minst; supersöte, nyfikne lille Julio som vi kommer att ha delad avelsrätt på tillsammans med kennel Aberlours. Julio ska kallas Gunnar och bo ihop med perron Kalle(Aberlourshund som har Calmigos Diablo, Zigge, som pappa). Familjen bor på Tjörn och matte Sara tävlar Kalle i lydnad med stor framgång. Vi hoppas du får lika bra träningshund i Gunnar :-) Först ses Sara och Gunnar och sen Gunnar ihop med Kalle.
Lillmatte med vovvarna Kalle och Gunnar får vara med på en bild också.
 
 
 

K-kullen 6 veckor

Nu har alla valpköpare varit på besök och vi har levererat de 4 första valparna i j-kullen. Det har varit mycket intensivt men roligt! Imorgon levereras de sista valparna i j-kullen. Bilder mm på dem och deras familjer kommer sen.
Här är färska bilder på k-kullen i alla fall.
 
och jag säger bara SUCK åt felvända bilder. Det verkar inte som att den här bloggsiten klarar av bilder när jag har tagit på höjden och vänt dem i min dator. Jag måste fråga någon mer datorkunnig....
Killarna är överst i alla fall och sen tror jag alla invigda ser vilka de andra är ;-)

Dita 6 år + j-kullen

Idag fyller vår härliga Dita (Zorrazo Perdita) 6 år! Tänk att det är så länge sedan jag flög till Helsingfors och hämtade den lilla söta brunvita valpen! Så här såg hon ut då:
 
Och vilken tur att vi hann med att ta en till fin kull på henne! J-kullen blir 8 veckor imorgon! Tack fodervärd Biggan för ett gott samarbete!
De två första valparna levereras på torsdag och sen två stycken på fredag och resten på söndag. Hos Biggan och mamma Dita och storasyster Enya stannar söta Joya. Och vi är så glada att få ha avelsrätt kvar på charmige Julio i samarbete med kennel Aberlours och fodervärd Sara (där för övrigt en Ziggeson, Kalle bor). Det ska bli så roligt att följa alla j-valpar i sina familjer!
 
Så här ser vårt nytillskott, Calmigos Julio, ut:
 
En supersöt liten herre som totalcharmar med sin blick. Han är en nyfiken, trygg, lekfull och social kille som vi hoppas mycket på i framtiden.

Höftröntgen

Vår fodertik Trassla är röntgad och fick B-höfter. Skönt!
 
Tråkigare var dock att en valp ur vår H-kull, Ninka fick D/C :-(
När det lugnat sig med valpleveranser ska jag kontakta avläsaren på SKK för att höra vad som orsakade denna diagnos. Det kan ju vara lite olika fel och det är bra som uppfödare att får veta vad som dyker upp i kullarna. Tråkigt är det i alla fall! Vi hoppas verkligen att Ninka inte får besvär av detta.

RSS 2.0