Zoyas mage växer

Zoya har idag gått 5 veckor och magen börjar bli stor...

Liten chinchillaunge!

I onsdags när jag kom hem från jobbet upptäckte jag att vårt chinchillapar fått en liten silvermarmorerad unge. En liten pojke.


Som jag har berättat här i bloggen tidigare så är chinchillaungar helt "färdiga" när de kommer ut och hoppar omkring och ser ut som en liten miniatyr av den vuxna chinchillan. Vi trodde nästan att vårt vuxna par blivit för gamla för att få ungar eftersom de är 10 och 8 år men så var inte fallet :-)  Chinchillor går dräktiga 4 månader och får oftast bara en unge kanske vartannat år. Den här lilla krabaten är mycket pigg och fin och är till salu om ca 10-12 veckor. Han har stamtavla.


Moya och Mira är MYCKET intresserade :-)


Sötnos!

Kantarellhund

I söndags blev Calmigos Enano (Nacho) legitimerad kantarellhund :-) Så kul!

Här är en bild på Nacho som 8-veckorsvalp:

Zoya troligtvis dräktig

Vi har hört från Zoyas fodervärd att lilla prinsessan är allmänt loj och äter sämre. Hennes spenar är lite förstorade och rosa. Hon ser till och med aningen rundare ut. Så vi hoppar över ultraljudet och känner oss så gott som säkra på att det är småttingar i hennes mage :-) 4 veckor har passerat från paringen. 5 veckor kvar!
 
Zoya som valp

Chantovalpar

Vår förste avelshane Calmigos Chanto har nu fått totalt 17 valpar i 4 olika kullar. Här är ett smakprov på hans söner och döttrar som hunnit nå en lite vuxnare ålder än valplådans:

Aberlours "Molly"


Aberlours Molina "Zoya"


LaSirenita's Nelson


LaSirenita's Nerissa


LaSirenita's Nova


Phanso's "Jazza"

Vi tycker de ser jättefina ut! Just nu har han småttingar hos kennel Perro Rizados med tiken Ruffa.


Cima Bim!

Calmigos Encima (Cima) blev bästa tik idag i Högbo på SKK:s internationella utställning. Hon fick cert och cacib! Jättegrattis till Yvonne och Felicia!! BIR blev Pias Arne. Grattis! Tack Nanna och Pia för bilderna:Det gick även bra för Nerissa som bor tillsammans med Cima och som är en valp efter Chanto och Nessie. Hon blev näst bästa tikvalp med HP.

Nicke prcd-PRA fri!

Jippi! Fick idag ett samtal från Nickes uppfödare som berättade att Nickes mamma är fri från prcd-PRA och eftersom hans pappa Alfons också är fri är hela Nickes kull det också.

Hälsning från Mikka

Vi fick den här bilden på sötaste, goaste Mikka som är pappa till vår fina F-kull!

Foto: Anne Flitta

Theo B/C

Det blev b på ena höften och tyvärr c på den andra för Theo. Men det var en lindrig c-höft...vet ej om det skulle bli annorlunda resultat hos annan veterinär...

MH för E-och F-kullen

Den 8 oktober är det dags för E- och F-kullen att mentalbeskrivas. Det ska bli så spännande att se hur de reagerar och om det är skillnader mellan D-kullen och/eller rasens medelvärde. Det säger ju lite mer när man lyckas beskriva hela kullar än bara enstaka individer (även om det också är bra). Det ger en också en vink om man är på rätt väg i sin avel och kan ge varningstecken om man t ex avlar på hundar som lämnar valpar med för mycket rädslor.
Här är en bild från när hela D-kullen mentalbeskrevs förra året och Dina träffade spöken:

Bilder från helgen

Jag åkte till kennel Ramita De Palma för att försöka para Moya med deras avelshane Uffe.

Uffe är en trevlig och social kille med mycket bredd och stomme men tyvärr så verkade det vara fel dag (för sent) för Moya.


Här är Maritas trevliga och fina gäng perros:

Zelda, Jerry, Jody och Mary

Moya luktade onekligen gott både för hanar och tikar. Mary blev riktigt förälskad i henne :-) Här uppvaktar hon Moya flitigt:


Min favorit hos Marita blev ändå Jody, som är kullsyster till vår hane Sancho. Vilken härlig liten tik!

Svår att fånga på bild. Så glad och sprallig men ändå följsam för sin ålder. Här for hon efter en and i vattnet på morgonpromenaden:


En bild till på Maritas gäng:

Tack Marita och Lasse (och Marika) för allt! Jag kanske kommer tillbaka en annan gång med en villigare tik :-)


Zigge SoR-Godkänd

Nu är även Zigge (Diablo) Sim och räddningsgodkänd. Kul!!

Här kastar sig Zigge ut från klippan på en tidigare bild vi fått.

Inga Moya-valpar

Nej, det blev ingen parning för Moya. Hon ville inte bli parad den här gången. Jag vet inte varför, men hur som helst så har hennes löp varit väldigt annorlunda mot tidigare. Hon verkade redo väldigt tidigt men då gjorde vi ett utstryk hos veterinär och det visade att det var för tidigt. Men sen undrar jag om jag väntade för länge med att åka och hennes bästa dagar var förbi... Konstigt var det i alla fall.

Men vi får hoppas att Zoya är dräktig.
Nu ligger man här i feber och snuva! Suck! jag hade INTE tid att bli sjuk nu också!

Zoya

Nu har Zoya (Aberlours Molina) bott hos oss i två veckor. Hon har blivit parad och är forhoppningsvis dräktig. Fina, trevliga Zoya som älskar alla människor och som har såååå mycket lek och arbetsglädje i sig! Det ska bli spännande att få valpar efter dig!

Nyklippt Zoya

Busfia!

Zoya går otroligt bra ihop med Moya och Mira. Det är faktiskt riktigt märkligt att speciellt Mira låter henne göra vad som helst. Mira brukar alltid vakta vårt sovrum till exempel men Zoya välkomnar hon alltid! Ingen av Moya eller Mira har "sagt till" Zoya som de brukar göra med andra foderhundar vi har hemma trots att hon är ganska "på" och framfusig. Det är spännande att se hur olika alla hundar fungerar tillsammans!Farmor Moya och Zoya i full lek. De var faktiskt väldigt lika i formen under lockarna.

På torsdag åker Zoya hem till foderfamiljen igen men veckorna går ju så fort. Om hon är dräktig så är hon snart tillbaka här! Det har ju snart gått två veckor redan och tikar går ju bara dräktiga nio veckor. Det blir spännande att se om Moya gillar sin kavaljer på torsdag!!

Nu finns fler bilder under inlägget Dita med döttrar.

Susanne och Ella igen

Susanne och Ella har varit i farten igen. De vann lydnadstrean i klubbmästerskapet på den stora perroträffen i Gränna!! SuperGRATTIS!! Ekipaget kom dessutom 5:a i rallylydnaden. Bra jobbat!

Bild kommer...

Orkade inte..

Årets största perroträff är ju denna helg i Gränna som vanligt! Jag hade till och med anmält mig och Moya till rallylydnadstävlingen men jag orkade helt enkelt inte åka!

Först har vi ju varit fram och tillbaka två gånger till Smedjebacken för att para Zoya, sen ska jag på kurs måndag-tisdag med jobbet och sen åka igen med Moya till hennes friare i mitten av veckan. Dessutom är både Moya och Mira nära höglöp och när jag sedan i fredags kände mig lite krasslig och ont i halsen så bestämde jag mig för att inte åka till Gränna! Men nu när jag har fått sms och samtal från valpköpare som varit där så känns det jättetråkigt ändå att inte ha varit där. Det har visst varit rekord i uppslutning och C. Chanja och C. Enya har tagit SoR-provet! Så kul!

Hoppas att jag kan få bild på de båda SoR-godkända...

Dita med döttrar

Här kommer sista bilderna från uställningen äntligen. Vi hade fyra tikar anmälda till Eskilstuna. Zorrazo Perdita (Dita), hennes två döttrar Enya och Encima och så Moya.
Här är Dita: (bakom skymtar Nickes bror Alfred)

och här är Enya:

och Encima:

Encima som är så otroligt lik mamma Dita. Vi tog nästan fel på de två ett par gånger under dagen. Dotter Cima har bara lite mer vitt i ansiktet och aningen längre nos.
Här är Cimas matte med Enya i knät. Cima i stolen och Moya bakom. Längst bak skymtar även Theo (Calmigos Famoso Fernando)


Och så får E-brorsan Musse vara med på bild igen. Han har så sött ansikte den lille mannen :-)


En sista bild på tre vovvar ur vår uppfödargrupp. Musse, Theo och Enya.


Tack alla härliga valpköpare för att ni kom och visade upp era finingar :-)

Chanto pappa igen

Natten till igår blev Chanto och Ruffa föräldrar till 5 fina flickor. Två brunvita och tre svartvita. Tre har stubbsvansar och två har långa svansar. Valparna finns på bild på Ruffas hemsida:http://terapiperron.se/ och kennel Perro Rizados hemsida : http://www.perrotrizza.com/index.htm


RSS 2.0