Zita parad

Vi har fått möjlighet att låna in Calmigos Carmenzita "Zita" i vårt avelsprogram vilket vi är jätteglada över! Zita är en glad och sprallig perrotjej från vår första kull. Hon är nu parad med en vit och svart hane som kallas Mikka. Han bor i Tyskland och är liten (45 cm hög) men kraftigt byggd. Han har mycket  trevligt temperament.

Zita och hennes lillmatte tävlar i agility och har två "pinnar". Mikkas mamma är agilitystjärna. Lovande?

Så vår F-kull beräknas födas runt sista maj. Så spännande - igen!

Zita


Mikka


Ögonen öppnas

Valparna är 12 dagar idag och allas ögon har öppnat små springor minst. De går vingligt omkring i lådan nu. Så söta!

Det börjar bli lite trångt nu vid mjölkbaren.


Pälsarna börjar bli lite längre och lockigare nu

Dita är lekfull och avslappnad. Hon vill följa med på lite längre promenader nu.

Emilio närmast, Edilia bakom


Dolly Bir-valp med HP!

Idag har Dolly ställts ut i Eskilstuna och hon blev Bir-valp med HP och jättefin kritik. Jättekul!! Grattis Lina som fick välvisad i kritiken :-) Lina har övat på utställningsträning och tandvisning och Dolly skötte sig jättebra idag. Hon backade inte för domaren som hon gjorde på första utställningen. Snyggt jobbat!

Valparna 1 vecka!

Tänk så fort det går. Ditas valpar är redan 1 vecka och vi hann inte ta bilder igår. Det får bli idag. De växer i alla fall alla som de ska och har ungefär dubblat sin vikt under den första veckan. Dita är en duktig mamma! Hon är en väldigt lekfull hund och hon tycker att hennes valpar ska ha leksaker i valplådan hela tiden. Efter varje promenad tar hon med sig en leksak till dem :-) Vanligtvis brukar ju tikar ta med tuggben etc till sina små men Dita hon tycker att alla måste få leka :-)

Vi ska uppdatera hemsidan med massor av nya bilder i kväll. Här är i alla fall en bild på Emilio när han sover gott...


Valpmys

Lilla Enano är minst i E-kullen och han är ju för söt! Enano betyder dvärg på spanska och det tyckte vi var passande till den lille killen. Men kanske han växer om alla och blir störst i kullen? Vem vet.

Han somnade, så här ihoprullad, i mina händer.

Vi tänkte lägga ut många nya bilder i E-kullens bildgalleri ikväll men det blev så sent och man är lite mör efter all denna brist på sömn nu....

Vi fick höra att Chantos dotter Molly kom fyra av alla tikar på Malmö internationella utställning i helgen. Jättekul! Grattis Susanne (och även till andra framgångar under dagen!)  Vann gjorde Ditas kullsyster från Finland. Det var ju också lite roligt :-)


Valparna växer

Tack för alla gratulationer till Dita och Rottis valpar!!
De är nu 2,5 dygn gamla och alla har gått upp i vikt och är pigga. Dita är också mycket pigg och ville ut och leka idag. Hon är jätteduktig mamma!
Vi får inget vettigt gjort här hemma - man vill ju bara sitta och titta på de små söta klumparna i valplådan :-)

Här är Dita med alla sina 7 bebisar på rad i mjölkbaren.

Det känns konstigt att gator och gräs börjar komma fram under den smältande snön. Det var länge sedan man gick på en asfaltsgata och inte en gata full med hårdpackad snö. Så nu börjar duschandet av hundtassar och magar igen då. Så bortskämda vi har blivit den här snörika, rena vintern!

Både Moya och Mira har börjat löpa.


Ditas valpar

Nu har Dita fått 7 valpar och det verkar som att det inte kommer några fler.

Dita var jätteduktig och både hon och alla valpar mår bra.


1. Tik, svart & vit, 345g
2. Hane, vit & svart, 334g
3. Tik, vit & brun, 299g
4. Tik, brun & vit, 320g
5. Tik, svart &vit, 310g
6. Hane, vit & brun, 368g
7. Hane, svart & vit, 216g

Alla har långa svansar


Valpar!!

Dita har fått 4 tikar och 2 hanar än så länge. Kan vara fler kvar...

Dita på gång

Dita hade idag en djupare temperatursänkning som nu är på väg upp. Hon bäddar och flämtar i omgångar. Just nu ligger hon dock och sover i valplådan. Men det tittar nog fram små miniDitor under natten eller under morgondagen.


Grattis Mira 4 år!!


I bilen på väg hem från Arlanda för nästan 4 år sedan


Mira 8 veckor gammal :-)


Inga valpar än...

Dita har vuxit ytterligare och hon provar valplådan mer och mer. Hon naggas på filten i den och bäddar lite grann. Kroppstemperaturen har börjat pendla lite grann så det är inte många dagar kvar. Hon äter bra och sover hela nätterna konstigt nog för ibland på dagarna verkar det trycka på blåsan så hon inte alls kan hålla sig. Det är väldigt livligt inne i magen!

Här provar hon valplådan på dag 59


1 vecka kvar

Dita har nu bara en vecka kvar på dräktigheten. Egentligen kan hon väl få vilken dag som helst nu i veckan men inga tecken just nu på att det är nära förestående. Hon väger nu 18 kg och har alltså gått upp ungefär 3 kg. Magen ser ut så här idag, när det är dag 57:Hon är allt lite större och magen har hängt ner sig mer. Matte Biggan kom på besök idag och det blev ett kärt återseende. Det var skönt att se att hon inte blev ledsen när Biggan åkte igen. Dita verkar ha accepterat att hon ska vara hos oss nu ett tag. Valplådan är på plats och hon har varit och bäddat i den lite grann.

Igår var vi på årsmöte för perroklubben nere i Göteborg och "missade" det underbara vårvintervädret. Tack och lov var det lika härligt idag! Hundarna njöt lika mycket som oss verkade det som.

Här myser Dita i solen som skiner in på vår altan


Hm, vi som trodde möblerna var till för oss människor...


Dita växer....

Det är otroligt intensivt nu både på jobbet och hemma så vi har inte hunnit uppdatera. Vi har fått många jättefina bilder från våra valpköpare som vi kommer att lägga ut på varje valps sida och Dita växer ju för varje dag som går nu. I söndags togs den här bilden när det var 2 veckor kvar till beräknad valpning:


 och nu idag, bara tre dagar senare, tycker vi att hon ser större ut:

Dita mår jättebra och är mycket lekfull men promenader är lite tråkigt och jobbigt. Hon är så mysig och kelig och det sparkar mycket inne i magen.

Här är två till magbilder från idag (som är dag 53):
Det ska bli så spännande att se vad som döljer sig i den magen :-)


Dita har flyttat in

Idag har Dita flyttat in. Det är bara två veckor kvar till beräknad valpning. Tänk så fort det har gått. Hon har gått upp ca 2 kg men är ganska rund tycker vi. Bilder kommer... Vi har lagt ut dagbok om kullen på hemsidan.

Lene har fått hemsida

Nu kan ni följa Lene och Chantos valpar på sidan www.123minsida.se/Leneshemsida


Första Chanto-Lenevalpen

Vi har nyss fått höra att Lene har fött en tik tecknad precis som henne själv (och som farmor Moya:-))
En stund senare kom en chantokopia. Hane med stubbsvans:-)
Efter många timmar, när Lene var väldigt lugn och sov till och med, kom en jättevacker och ganska stor brun-vit hanvalp med stubbsvans som tyvärr var dödfödd! :-( men direkt efter kom en långsvansad svartvit tik till.
Jag pratade med husse till Lene och han var fortfarande osäker på om det fanns någon valp kvar i Lenes mage....Det verkar inte komma fler valpar. Men de två långsvansade svartvita tikarna, den stubbsvansade svartvita hanen och mamma Lene mår bra. Det ska bli spännande att se de små om några veckor!


RSS 2.0