Glada nyheter

Idag har vi fått veta att härligt glada och snygga Zoya (Aberlours Molina) som är en parningsvalp efter vår Chanto har fria höfter. De två syskonen som röntgades samtidigt var också fria. Det var jätteroligt! Grattis Susanne och alla mattar och hussar.


Zoya 1 år gammal hemma hos uppfödaren Susanne Hall som också tagit bilden.


Zoya som är så lik sin mamma Bella så man nästan kan tro att det är hon på bild.


Vi har också fått höra att Chantos senaste flamma Lene med största sannolikhet är dräktig. Vi söker eventuellt en fodervärd till en valp från den kullen.


Tossor är bra att ha

Det kalla vädret håller i sig och för att ytterligare hålla värmen hos speciellt Mira köpte vi ju fleecetossor hos Hugo & Hedda i Kungsör. Mira älskar sina tossor och om en trillar av håller hon upp den tassen och vill hon att vi tar på tossan igen. Moya är mindre förtjust och drar av dem efter bara några steg. Sen föröker hon även ta av Mira hennes :-) De sitter annars kvar otroligt bra måste jag säga!


Nu är vi redo för en snöpromenad


Mira hos veterinären

Efter en hemsk magsjuka orkar jag nu igen sitta upp igen vid datorn. Men innan jag blev sjuk var vi hos veterinären med Mira. Hon skulle ha sitt årliga vaccin och när vi ändå var där så passade vi på att ta ett tyroideatest på henne. Hon har ju under en period varit tröttare och sett lite eländig ut ibland och vi har ju anat att det är hennes dåliga höfter som spökar. Men hur som helst så har tankarna ändå gått till att hon kanske skulle kunna ha nedsatt sköldkörtelfunktion. Därför testade vi henne och idag kom svaret som sa att hon inte har det.

Man vet inte om man skulle bli glad eller ledsen för då vet vi ju samtidigt att det med största sannolikhet är hennes höfter som smärtar :-( Veterinären skrev ut Rimadyl som är antiinflammatoriskt och lite smärtstillande. Det känns jättejobbigt i alla fall!

När man ser Mira i skogen skulle nog ingen gissa att hon har dåliga höfter så det är ju inte så att vi tycker att hon går omkring och lider hela tiden men det verkar som att det onda kommer efteråt, när hon kommer in efter att ha varit ute och gått eller sprungit i skogen.


Mira lycklig

Mira vid brasan där hon ligger och värmer sig

Dita är kvar hos oss. Mysiga Dita, som vi hoppas har små valpar i magen. Tänk att det redan gått två veckor sedan första parning. I morgon kommer fodermatte Biggan och hämtar henne.


C-kullen 3 år!

Idag säger vi grattis till vår härliga C-kull som fyller 3 år!


Sol och snö

Det vackra vintervädret håller i sig. Härligt är det när solen gnistrar i snön. Så lite duschande det har blivit den här vintern. Skönt! Men tyvärr har det blivit lite av lydnadsträning också i all snön. Mindre bra! Uppletande har vi ägnat oss mest åt. Jättebra övning i snön!

Dita är hos oss en vecka igen. Hon var förresten på ett till besök hos sin fästman Rotti på dag 14 i löpet och de fick till en parning lika snabbt och enkelt som vid första besöket. Tänk så lätt vissa parningar kan gå och andra inte. Nu är det bara att vänta och se om det blir några små Dita-Rottivalpar. Spännande!

Moya, Mira och Dita i solen ute i snön idag. Den vita ringen gömmer vi i snön. Jättekul!


Zoya 1 år!

Tänk så fort tiden går. Zoya (eller Aberlours Molina som hon heter i stamtavlan) fyller idag 1 år. Det känns som att det var högst ett halvår sedan vi hämtade henne hos Susanne i Helsingborg.
Grattis lilla yrväder! Och grattis även till alla Zoyas syskon.

Fina Zoya när vi träffades i Gränna i somras.

Idag har vi även fått den glädjande nyheten att Calmigos Carizma tagit om sitt tyroideaprov och alla värden var bra. Man blir ju minst sagt fundersam på dessa testresultat....


Lyckad parning

Idag har Dita varit hos Rotti och det gick jättebra. De satt ihop efter en kvart ungefär, så nu hoppas vi på valpar om 9 veckor.

Fina Rotti som efter att ha parat Dita ville kramas med Ulrika istället :-)


Zita testad

Nu är även Zita (Carmenzita) från c-kullen testad för thyroidea och alla tre värdena var bra. YES!

Moya visar fortfarande, vid snart 6 års ålder, inga som helst tecken på att ha nedsatt sköldkörtelfunktion.

Här är Zita på perroträffen i Gränna i somras


Nostalgi även härPå flera bloggar har jag sett lite nostalgiska tillbakablickar på när ens älsklingar var små valpar. Därför började vi också titta på gamla bilder och då hittade vi den här bilden på Moya. Den är tagen av uppfödaren i Holland innan vi skulle åka ner och välja mellan de två tikarna i kullen med 11 (!) valpar. Hon är 7,5 vecka på bilden. Året var 2004. Tänk att Moya blir 6 år i maj! Det känns helt otroligt!


Här är första bilden vi tog när vi kommit hem efter den låååååånga bilfärden från Nederländerna. Vi körde ca15 timmar i sträck. Moya fick uträtta sina behov på tidningar på golvet i bilen för vi fick inte släppa ur henne med tanke på rabiesrisk. Men inte gjorde det henne något - hon var inte rumsren. (Nu för tiden måste man flyga när man importerar valp.)

Vi hade föreställt oss en näpen, lugn och försiktig liten perroflicka (så såg hon ju ut på bild) men vi fick hem ett helvilt, kaxigt, galet, hoppigt monster! MEN sååååå underbar! Älskade Moya! 


- 22 grader!


Mira i sen vintersol.


Så kallt vi har haft nu ett tag! Det är vackert men nog tycker vi att det räcker med några minusgrader. Idag är det visserligen "bara" minus 12 grader men hundarna springer bitvis på 3 ben i alla fall så vi ska åka till Kungsör och inhandla små tossor till frusna tassar. Dita har sådana och det fungerar mycket bra säger matte Biggan.


Ann (Chanjas matte) har varit på en mycket bra föreläsning av skaparen till "Back on track"-täcket mm. Han är specialist på hundars ledproblem och han berättade att hundar med dåliga leder ska ha täcke på sig när det är så här kallt. Så nu får stackars Mira, som ju verkar tagen av kylan, ha ett litet värmande täcke när vi går ut.
 


Dita löper!

Det blev ingen lång väntan på Dita. Hon började löpa i tisdags så hon ska få hälsa på sin fästman nästa helg. Om allt går som det ska så blir det alltså valpar i slutet av mars med leverans i slutet av maj :-)

En bild på gulliga Dita från i somras

Idag har vi träffat Dolly igen med matte Lina. Eftersom vi bor i samma stad så är det lätt att träffas ofta. Dolly var fortfarande inte riktigt bra i sin urinvägsinfektion tyvärr men medicinen måste ju börja verka snart.

Vår Mira verkar tyvärr känna av sina dåliga höfter mer nu när det är så kallt. Hon ligger alltsom oftast vid brasan och värmer sig. Hon är så trött så trött, och är stel när hon vaknar igen. :-( 

Mira sover djupt


Carizma på utställning

Carizma från vår C-kull har haft sin utställningsdebut på en stor internationell utställning i Göteborg idag. Hon fick ett 1:a pris med bra kritik. Hon blev 4:a i sin klass. Grattis matte Kickan och husse Pelle! Bra jobbat Kickan att du tordes! och på en så stor utställning dessutom! :-) Det var en engelsk domare som tyckte hon hade: "exellent body, coat and movement. Tail carriage is a little high. Good chest. Fine face, a little too long, good eyes."

Carizma har fått någon fix idé när hon är bland andra hundar i koppel. Hon känner sig trängd och gör utfall. När hon är lös bland andra hundar går det hur bra som helst så det är som sagt någon fix idé när hon är kopplad. Men Kickan rapporterade att det ändå gått ganska bra idag på utställningen. När det gäller människor har Carizma aldrig haft några betänkligheter. Hon viftade till och med på svansen åt domaren :-)


Stackars Dolly...

...hon har varit hos veterinären idag för hon har fått urinvägsinfektion :-( Krya på dig gumman!


Snönosar

Tänk om hela vintrarna kunde vara som det har varit idag! -5 grader, pudersnö och sol. Helt underbart! Våra vovvar älskar snön, speciellt när det som idag inte fastnar i pälsen ens. Så här söta var de idag.

Moya


Mira


Väntan på löp...


Vår finska import Dita (Zorrazo Perdita) är ju näst på tur att få en kull valpar hos oss :-) Vi hoppas att hon kommer att börja löpa nu i januari.

Dita bodde hos oss en vecka före jul. Hon finner sig mycket väl tillrätta hos oss. Hon är en väluppfostrad och trevlig hund som är mycket trygg i sig själv så det är så lätt att ha henne hos oss!


Dolly i snön


Denna otroligt vackra vinterdag, den andra dagen på 2010, träffade vi Dorisa eller Dolly som hon kallas vid hundklubben. Hon blir alltid "tokglad" att se oss så det är inte lätt att ta någon bild där hon är stilla.


Så här ser hon ut allt som oftast. Full fart! och hon blir lika glad varje gång hon kommer på att vi är med henne på promenaden. Hon ÄLSKAR Moya och Mira och de tycker om henne också.Här busar alla tre omkring i snön.

Dolly har utvecklats jättefint! Hon är en glad tjej med fin päls och teckning. Hon är nu vid 6,5 månads ålder ca 44 cm hög och väger ca 14,5 kg.

Söta Dolly med snö på nosen :-)


Man blir glad av sådana här vackra vinterdagar!

Chanto och Lene träffades igår igen och fick till en parning lika snabbt som första gången. Nu blir det spännande att vänta på Lenes ultraljud.
God fortsättning på alla som läser detta! Hoppas 2010 blir ett BRA år!!


RSS 2.0