En till julhälsning

Calmigos Ebonita (Ebba)

Några julhälsningar

Vi fick många julhälsningar. En del via snigelpost, andra via mms, några via Facebook och så resten via e-post. Här är några hälsningar från valpköpare och/eller fodervärdar:
Från Tyskland ser vi Loba, Zora och Calmigos Kayla (Calma)
Calmigos Hildana (Nilla) med chihuahuakompisen Minou
 
Calmigos Danilo med sin kompis Idefix(från Tasseriet)
 
Calmigos Dios med sin kattkompis
 
Dita(mamma till E- och j-kullen) drar sina valpar Calmigos Enya och Joya
 
Calmigos Enrico (Musse, också en Ditavalp)
 
Calmigos Harissa (Ninka)
 
Calmigos Hermanito (Sancho)
 
Calmigos Junior (Zigge)
 
Aberlours Molina (Zoya). Mamma till G- och K-kullen
 
Häftigaste julbilden i år! Modiga matte Stina som badar på julafton med Tussbergets Carerra (Trassla)
 
Och så får en "utböling" vara med också. En TAX! För min pappa och hans fru har ju också blivit med hund när de fick ta över snart 10-åriga släthåriga taxen Hazzan. En mysig liten gentleman som lyckats gräva sig djupt in i min pappas hjärta :-)

God Jul igen och Gott Nytt År!

God Jul!


Framsidan

Så kul att den fina bilden på Calmigos Gacho (Franco) hamnade på framsidan av nyaste perrobladet :-)
 

Ninka tränar specialsök

Calmigos Harissa(Ninka) har varit på kurs med matte och lärt sig spåra te mm. Specialsök används för att lära hundar spåra mögel, cancer, knark mm. Kursledarna tyckte det var en mycket social och arbetsvillig perro :-)
 

 
 
 

Dilo tävlar rally

Nu har Calmigos Danilo (Dilo) tävlat med matte Therese igen och har nu fått två godkända tävlingar i nybörjarrallyn. En till, så blir de uppflyttade till fortsättningsklassen. Hurra vad ni är bra!
Och så mallig man ser ut med medaljerna :-)
 

Ada och Teo

Calmigos Kola kallas Ada och bor en bit ifrån oss i Fjällbacka. Vi har inte haft möjlighet att träffa henne sedan hon flyttade från oss vid 8 veckors ålder men nu hade de vägarna förbi oss. Vi ringde också efter brorsan Teo(Kalimero) som bor här i stan så syskonen skulle få leka lite. Båda 7 månadersvalparna verkade faktiskt känna igen sig hos oss och de hälsade väldigt glatt på oss människor. Varandra verkade de däremot inte känna igen så bra.

Vi är så himla nöjda med k-kullen så här långt. Mycket trevliga och fina individer och det verkar även vara en mycket jämn kull.

Här är några bilder på Ada som kom först:
Sen kom Teo och bjöd in till lek:
Ja, och alla som har en svart hund vet ju hur lätt det är att få en bra bild, speciellt med lite vit snö som bakgrund. Husse fick skicka några fina bilder på Teo istället:

Tack för en trevlig träff!
 
 

Moya NAD-fri!

Moya är även hon fri från vingelsjukan! Det var ett mycket trevligt besked!! Hela vår c-kull är då fri och även vår tik Zoya eftersom när båda föräldrarna i en kombination är fria blir valparna också fria.

Vi vet också nu att ingen av våra avkommor KAN bli sjuk i vingelsjukan eftersom minst en förälder är fri i alla kombinationer vi gjort!! Hurra!!
 
Älskade Moya som tror att stolar är gjorde för hundar :-) Eller annars tror hon att hon är människa ;-)
 

Älvsjö 2013

I år hade vi 4 hundar med på Stora Stockholm. Carmenzita(Zita), Diablo(Zigge), Hildana(Nilla) och Indra(Mercy) som ju alltså är från 4 olika kullar från oss. Det var 40 perros totalt. Mercy blev 4:e bästa juniortik med excellent:


Nilla fick nöja sig med very good idag (även om domaren trodde att hon givit oss excellent i konkurrensen så vi först blev 2:a men flyttade till 4:e plats :-/


Zigge som var ganska kortpälsad för dagen fick också nöja sig med very good.


Och Zita som gick i öppenklassen fick excellent och blev andra bästa tik i sin klass. Det blev ingen bra bild på Zita bara men hon står som andra hund från vänster i vår uppfödargrupp här:
Nilla ser ut som att hon undrar om hon verkligen vill vara med i gruppen :-)

Vi gick alltså även upp i uppfödargrupp men fick inget HP pga: "För olika individer och något olika päls. Gruppen är inte tillräckligt jämn för HP"
Lite märklig kommentar det där men olika päls kan man tycka eftersom perrons pälskvalitet kan se väldigt olika ut till och med i samma kullar. Men men, vi är ändå nöjda och mest beröm måste jag ge Zitas och Mercys lillmatte Bella som ställde ut hund för allra första gången och det var även premiär för Mercy 9 måndader. Så himla duktiga ni var!!
 

Calmas premiär

Calma(Calmigos Kayla) i Tyskland har varit på sin första utställning, 6,5 månad gammal. Det var en tvådagars i Kassel, den ena dagen nationell och andra dagen internationell.  I Tyskland är valpklass 6-9 officiell och det gick jättebra för Calma. Hon vann valpklassen båda dagarna i med superkritik och "very promising". Hon fick mycket beröm för sitt temperament och sin välutvecklade kropp för åldern. Här är lite bilder på sötnosen från showen och med prisbucklorna :-)
Congratulations Bina! and thank you for the lovely pictures!!

Lite blandat

Doris har flyttat och allt verkar gå bra. Det är tomt utan henne. Hon livade upp både oss tvåbenta och fyrbenta. Lite pyssel var det med tre koppel för Doris var så busig med mycket spring i benen och varvade oss om och om igen och trasslade in kopplen i varandra.
 
 
Det är MYCKET bättre att få springa lösa :-)

Mira är skenvalpig som vanligt 9 veckor efter löp. Den här gången fick Tiger bli hennes bebis:
 
Hon bär med sig den överallt och ser olycklig ut. Och så pratar hon med den. Huu huu låter det...
Sen lägger hon den till juvret så den kan dricka mjölk.
Så olika det kan vara. Moya blir inte alls skenvalpig.
 
Det har hänt en tråkig sak också. Vi har en karl i området där vi bor som envisas med att ha sin rottweilertik lös. Jag har många gånger fått stoppa tiken när hon stormar mot oss. Tack och lov har den lyssnat på mig och stannat när jag skrikit åt den. Mira har ju tidigare blivit biten av en boxertik som jag fick slita bort från henne så jag släpper ingen lös hund med rest ragg inpå henne igen.
 
Hur som helst så kom den här tiken runt ett hörn lös och jag skrek stanna men den här gången lydde den mig inte. Mira började tokskälla och rottisen gick till anfall mot henne. Det hann blixtra till i mitt huvud att man inte ska gå emellan två hundar men jag gjorde det ändå. Jag fick tag i rottweilerns halsband och lyckades hålla henne ifrån mina hundar. Men detta resulterade i att jag själv blev biten i låret. Jag föll på knä och skrapade mig, jag har jätteont i ryggen idag. :-( Idag har jag varit och tagit stelkrampsspruta.
 

RSS 2.0