M & M 1 vecka!

Våra små M blir en vecka gamla idag och de väger redan runt kilot!! De får verkligen tillräckligt med mat när de är bara två stycken!
 
Morriz
 
Mitzie
 
 

Elinas valp

Elina ska ha en alldeles egen vovve. Det blir lilla Mitzie.
 
 

Emilio+Loba

Calmigos Emilio har blivit pappa igen. Den här gången hemma hos vår valp Kayla/Calma i Tyskland. Mamma till de 4 brunvita godingarna är söta Loba. Kennelnamnet är Buena Onda i Tyskland
 

Franco fick cert

Calmigos Gacho (Franco) blev 2:a bästa hane med cert och reserv-CACIB på Åland i dag! 5 hanar deltog.
Stort grattis till supertrevlige Franco och matte! Grattis även till Marita(Ramita de Palma) och Jodie som blev Bim och fick fler championtitlar idag! (Jodie är faster till vår L-kull.)
Tack Carina Svenblad Timonen för bilder!
 

Morriz går att tinga!

Lille Morriz går fortfarande att tinga. En vitbrun liten hanvalp, leveransklar den 18 november.
 
 

Namn

Nu har vi bestämt vad våra små M-valpar ska heta. Tiken ska heta Calmigos Mitzie och hanen Calmigos Morriz. Elina har tagit bättre bilder med sin kamera nu men medan ni väntar får ni se dessa mobilbilder.
 
 

Anlagsprov

Alla Biggans tre hundar Dita, Enya och Joya har blivit godkända i anlagsprov på viltspår. Dita klarade även ett öppet spår förra helgen. Hurra vad ni är bra!!
 

Äntligen!!

Det var den långsammaste kullen att visa sig någonsin. ALLA delar var långsamma; dräktigheten, öppningsarbetet och krystningen! Vi hann bli oroliga både en och två gånger innan två små krabater kom ut några timmar in på 23 september.

Per sa hela tiden att det bara var 2 valpar men jag har fortfarande svårt att förstå att det bara var 2 valpar på 350 g respektive 400 g i Zoyas stora mage!

Hur som helst är vi så glada att allt ändå gick bra och Zoya och småttingarna mår så bra. Det är två väldigt pigga valpar. Tiken är en exakt kopia på mamma Zoya; svart med lite vitt på bröstet och hanen är jättehäftigt tecknad. Vit och brun med Zorroglasögon. Bättre bilder kommer senare.
 
 

Dag 69...

...och Zoya är äntligen på gång. Hon flåsar och krafsar i valplådan så vi bör se småttingarna idag.Dag 68...

...och Zoya är väldigt lugn fortfarande. Hon har inte riktigt kommit igång men tempen har farit upp och ner som den kan göra sista veckan. I morse matvägrade hon dock och mådde sedan illa så kanske, kanske kan vi tro att vi får se valparna i natt eller i morgon. Det här var den längsta väntan någonsin!! Jag har trippelkollat om jag skrivit upp fel datum för parningen men, nix...snart har det gått 10 veckor sedan parning!

Svipp är här!

Igår hämtade jag hem lille Svipp från Tyskland. Här är de sista bilderna från uppfödaren:
 
Han var en otroligt cool kille på den bullriga flygplatsen i Berlin!
 
Hejdå och tack till uppfödarna; kennel Siempre Alegre. Thank you for this lovely puppy!!
 
Svipp sov hela flygresan i sin väska och gjorde ifrån sig på gräset utanför Arlanda. Vilken kille! Jag tror det blev kärlek vid första ögonkastet mellan Svipp och fodermatte Hanna!
 
Första bilden från nya hemmet :-) Kan man vara sötare?
 

Dag 66..

..och natten har varit lugn. En enda gång ville Zoya ut och tempen har inte gått ner mer än till 37.1, så i den här takten kommer nog inte valparna förrän söndag eller så. Aldrig har vi haft en tik som gått så länge. Men Zoya verkar må väldigt bra och det sparkar som sjutton i magen nu!

Charlie A-höfter!

Karlino(Charlie) har A-höfter och jätteglada blev vi för det. Charlie är en jättefin och mjuk hane som vi hoppas kommer att kunna gå i avel så småningom. Charlie är efter Zoya och Ramita de Palma Garp (Cosmo)
 

Dag 65..

..och i natt har faktiskt Zoya varit lite orolig. Hon ville ut flera gånger och i morse var tempen på väg ner. Så i morgon kanske hon får sina valpar.

L-kullen 6 månader!

Vi har fått lite rapporter om vår lilla L-kull som blir 6 månader idag. Så här stora är de:
Lorenzo höjd 43 cm och vikt 14,4 kg
Leo höjd 50 cm, vikt 16,7 kg
Leya höjd 42,5 cm, vikt 13,1 kg
Lilia (Zilla)41 cm och 11,6 kg
 
Här har vi Lorenzo:
  Och Leo:
 
 
Leya:
 
Och Zilla (Lilia):
 
 

Dag 64...

...och inga som helst tecken på att Zoya ska få valpar! Vi börjar mer tro på en väldigt sen ägglossning vid denna parning. Flera saker pekar på det. Bla att man inte såg något vid första ultraljudet utan fick göra ett nytt en vecka senare. Så, vi får väl vänta till helgen kanske. På lördag flyger jag och hämtar hem lille Svipp från Tyskland så just lördag är ingen passande dag, Zoya! Tur vi är fler som brukar ligga i valplådan! Dotter och man får assistera om det blir just på lördag...

Dag 63

Idag är det exakt 9 veckor sedan Zoya träffade Milton men det verkar inte komma några valpar inom de närmaste dagarna. Zoya är pigg och busig och äter med god aptit. Inget är väl som väntans tider...
Här är en bildserie från första ultraljudet tills igår.
 
 
 
 
 

Zoya dröjer..

Nej inga valpar den här helgen. Zoya har ju haft en liten tempsänkning men det kan ju tikarna ha sista veckan. Nu visar hon inga tecken på att valparna vill ut....hm...

Fårvallning

Två av våra avkommor har varit med på provapå-vallning. Det var Dante från G-kullen och Tessa från K-kullen. Alltså var det två av Zoyas valpar. Här är Dante (Galante) in action:
Tessa(Kimbra) och husse kom förbi och hälsade på efter vallningen, som var i Stockholmsområdet. Så kul att perroklubbens lokalombud ordnar aktiviteter! Håll koll på  www.perroklubben.se
Här är söta Tessa som ser ut som en tvillingsyster till Calma som bor i Tyskland och båda är ruskigt lika mamma Zoya när hon var i samma ålder.
 
 
 
 
 
 
 

Det närmar sig...

Zoya är idag på dag 60 och tempen har börjat svaja lite. Men hon väntar nog till söndag minst om hon följer samma mönster som tidigare. 
Hon äter dock med god aptit fortfarande men går lite långsammare på korta promenader. Hon ligger mest på detta viset:

 
 

Pons tränar med väska

Calmigos José (Pons) tränar med sin klövjeväska :-)
 

Besito/Svipp

Nu är det äntligen bestämt att det blir lille Besito som flyttar till Sverige från Tyskland. Han kommer att bo i Örebrotrakten hos fodervärd och kallas för Svipp.
 
 

Enya tar pinne

Biggan har tävlat med både Enya och Dita i Örebro i helgen och placerade sig finfint med båda tjejerna. Enya tog dessutom en pinne i hoppklass!
 

Buz och Mercy

Susanne passar Mercy (Calmigos Indra) och det tyckte nog Buz var kul :-)
Tack för bilderna Susanne!

Zoya 1 vecka kvar

Nu har Zoya cirka en vecka kvar av sin dräktighet och vi längtar efter att få se hur många valpar det är och vad det är för små individer som gömmer sig inne i hennes mage. Magen är inte lika stor som sist. Det är jättesvårt att gissa antal!
 
 

Sista sommarvärmen?

Så skönt väder vi haft senast veckan. Men det är nog sista värmen nu. Ada(C.Kola) passar på att ta ett dopp i Fjällbacka.
 
 

Trött på D!

Man ska aldrig ropa hej..
Just när jag blivit så glad för att de fyra först röntgade valparna i j-kullen haft a-höfter allihop så fick Junior som kallas Zigge b på ena höften och d på den andra :-(
Det är lurigt det här med höftdysplasi! Det verkar kunna dyka upp i vilken kull som helst, och varför blir bara en höft drabbad? Höftkulan var tydligen inte riktigt rund på den dåliga höften.
Fina Zigge! Hoppas verkligen att du inte får besvär av din dåliga höft...

Zoya har flyttat in

Nu har Zoya flyttat hem igen för att få sin tredje kull hos oss. Hon kom hit i lördags och igår såg magen ut så här när det är ca 2 veckor kvar till beräknad valpning.
Hon är nog inte lika stor som tidigare gånger så 7-8 valpar gissar vi inte på denna gång.

Lorenzo miljötränas

Lorenzo verkar vara en mycket cool kille fortfarande och hans familj miljö- och socialtränar honom på bästa vis. Han tar det mesta med ro.
Här är några bilder på honom och hans lillmattar i vår fina storstad:
 
 

Nacho på äventyr

Nacho(Calmigos Enano) får följa med husse i kajaken. Härligt, eller hur!
 
 

Joya SoR-godkänd

Joya klarade sim- och räddningsprovet galant i Gränna. Enya och Dita försökte sig på högre prov vilket bl a innbär att hämta in en båt. Enya var väldigt när att klara det och bli uppflyttad för hon simmade så fint ut till båten men hon såg inte tampen hon skulle dra i...
Här är fina Joya:
 
 
 

Gränna 2014

Gränna:
 
 
 
 

RSS 2.0