Calma BIR!!

Igår blev Calma BIR i Berlin endast 10 månader gammal. Domaren kom och pratade med Sabina efter showen och sa att det var en mycket trevlig och fin perroflicka hon har :-)
Här är hon i gruppen.

Friska!

Även valp nummer 4 blev sjuk men nu hoppas vi att allt är över. Det blev en vecka med väldigt lite sömn. Men plötsligt efter magsjukan blev det en himla fart på alla valparna. De fullkomligt springer runt i lådan och ögonen börjar synas i små springor.
På tisdag blir de två veckor och då ska vi ta ordentliga porträtt. Här kommer dock två bilder från idag.
 
 
 

Allmän uppdatering

Igår, på våffeldagen, fick vi den här underbara bilden på L-kullens mormor och halvsyster Dita och Joya.
Vilka sötnosar!! Hoppas de fick smaka lite våffla sedan.
 
L-kullen blev ju 1 vecka i går men det har varit så mycket så vi tänkte inte ens på att ta porträtt på dem. Tyvärr har vi drabbats av både det ena och det andra under årets första månader. Först dog min svägerska i januari och sen blev en nära väninna allvarligt skadad i en bussolycka i februari. Hon är ännu inte riktigt vid medvetande tyvärr. Av dessa två hemska händelser är man redan trött, både kroppsligt och psykiskt.
 
Sen blev Moya akut sjuk i mars, innan valparna skulle födas. Hon haltade och fick vätskeansamlingar i kroppen och hade feber. Vi fick antibiotika intravenöst på Strömsholm under två dagar och man har tagit mängder av tester; addison, cushings, tyroidea, borrelia, anaplasma osv osv men alla värden är normala! Man har ultraljudat mage etc etc. Allt normalt.
 
En vätskeböld fick hon på käken/kinden och när man tog prov på den började den läcka och av det blev det ett fult fuktexem som spred sig till insidan av öronlappen. Såret hade sedan både campylobakter och streptococker i sig och hade jättesvårt att läka. Hon är nu inne på sin tredje penicillinsort. Tyvärr vet man fortfarande inte vad det är för fel på henne. Hon är mycket bättre men inte helt återställd. Eventuellt var det en blodförgiftning men vi måste ta om borrelia- och anaplasmaprovet om symptomen fortsätter.
 
Sen kom L-kullen med tre nätters sömnbrist (vilket man ju räknar med) MEN efter 4 dagar blev Enya dålig i magen. Det är ju jättevanligt efter valpningar så vi hoppades att det inte var något farligt men dagarna efter kräktes både Moya och Mira och då anade vi att det ändå var en magsjuka som drabbat våra vovvar. Oftast klarar sig små valpar från baciller som detta, men icke då! Lilla Leya blev sjuk först och hade vattendiarré. Valpar kan mycket snabbt bli uttorkade så det var nattvak igen och se till att hon diade. Vi hade kontakt med Strömsholm och var beredda att åka om hon blev uttorkad. (Då får de lägga vätska under huden på valpen.)
 
Men efter natten var hon piggare och det gick över på henne. Men igår så var det lilla Lilias tur. Hon blev inte lika hängig men dåligt med sömnen blev det allt i natt också. Och idag är LorEnzo dålig :-( Nu är det bara Leonardo kvar och tack och lov verkar det gå över relativt snabbt och valparna blir fort pigga igen!

Heja Dilo!

Calmigos Danilo och matte Therese har placerat sig i TRE kategorier i årets perro. 3:a i lydnadsperro, 4:a i bruksperro och 3:a i agilityperro!! Grattis!
De här bilderna har jag knyckt från Therese. Dilo busar med sin "lillebror" Idefix från Tasseriets kennel på den översta.
 

Tova på utställning

Calmigos Jazza som kallas Tova var på Malmöutställningen idag och blev bästa juniortik med ck och placerade sig som fjärde bästa tik (29 anmälda perros). Vi är jättestolta över matte och Tova! Unga damen(10 månader) klarade sig så bra i konkurrensen!
 

K-kullen NAD-fri

Ramita de Palma Garp som är pappa till vår k-kull är nu testad fri från NAD (vingelsjukan). Detta innebär att hela vår k-kull är genetiskt fri från sjukdomen. Hurra!

E-kullen 4 år

Den 18:e mars fyllde e-kullen 4 år. Det var ju väldigt lustigt att Enya fick sina egna valpar just på sin 4-årsdag. Eftersom det var lite körigt i samband med valpning mm orkade/hann vi inte lägga ut ett inlägg där vi grattar alla 4-åringar. Vi har samlat in nya bilder på samtliga, så här kommer de nu:
 
Edilia:
 
Enano (Nacho):
 
 
Emilio:
 
Ebba (Ebonita):
 
Enrico (Musse):
 
Encima (Cima):
 
 och så här såg Enya ut dagen innan sin 4-årsdag:
  
 och på sin födelsedag:
GRATTIS alla fina E-valpar i efterskott!
 

Bildbomb

 

Presentation L-kullen

Här kommer nu en presentation av L-kullen:
Leya kom först. Brun tik med vita tassar och vitt på bröstet
 
Sen kom Lorenzo (smeknamn Enzo kanske). Vitbrun hane med stubbsvans:
 
Sen kom en vitbrun tik med lång svans, Lilia:
 
Och sist en vitbrun hane med lång svans. Leonardo (Leo):
 
 
 
 

Första bilderna

Elina som brukar fotografera bor ju i Örebro numer så här får ni hålla tillgodo med lite mobilbilder tills Elina kommer hem hit igen. Hon var här som hastigast och assisterade under valpningen men ilade tillbaka till Örebro och kille och lilla Buz som de passar fortfarande. Så här knubbiga och välmående ser Enyas valpar ut i alla fall.
De två översta bilderna är ifrån inatt. Enya ville inte ge dem mjölk först så jag blev lite orolig ett tag men det släppte.

Närmare presentation kommer imorgon eller på fredag med namn mm. Men här ovan ligger i alla fall bruna tiken närmast, Stubbhanen tvåa, långsvansad hane trea och vitbrun tik sist.
 

Klart?

Vi tror att det stannade vid fyra valpar.. 

Valp 4

Vitbrun hane med lång svans.

Valp 3

Vitbrun tik med lång svans. 

Valp 2

Vit och brun hane med stubbsvans.

Första valpen född

Tänk att det blev på Enyas fyraårsdag! Första valpen blev en långsvansad brun tik med vita tecken.

Enya på G

Enya bäddar och har haft tempsänkning. Så valparna tittar ut snart.

Grattis Mira!

Idag fyller vår Mira 8 år! Hurra för henne!!
 

Enya 1 vecka kvar

Nu går Enya in i sin sista dräktighetsvecka. Hon kan väl i princip få vilken dag som helst under veckan men inga tecken än så länge. Hon väntar nog till sin egen födelsedag den 18:e kanske...
Hon har blivit rätt stor under den senaste veckan så jag gissar på ca 5-7 stycken. Vad tror ni?
 
 

H-kullen PRA-fri

Nu har vi testat Chica som är mamma till vår h-kull och eftersom även pappa Uffe är fri från prcd-PRA blir hela kullen fria från prcd-PRA.
Så bra!!
 
 

Bilder Strängnäs

Här kommer bilder från SKK internationella utställning i Strängnäs den 9 mars-14. Bilderna kom lite huller om buller och på snedden en del. Suck! Om ni undrar vem någon är så kan ni fråga. Jag tror jag har koll på alla.
 

Dante

Calmigos Galante kallas Dante och bor i Strängnäs. När jag ändå var på plats i Strängnäs på utställningen i söndags fick jag lov att svänga förbi och kika hur killen har utvecklats. G-kullen är ca 2,5 år nu och det är en väldigt cool kull!
Dante välkomnade mig lugnt och sansat utan ett enda skall. Hela han utstrålar snällhet och lugn! Han går jättebra ihop med både människor och andra hundar. Han är stor och maskulin hela han på något vis. Kraftig benstomme, stort huvud, stora tassar :-) Men jag gissar ca 48 cm hög. Det var riktigt kul att träffas! Jag blev allt lite kär igen. Det var ju ett tag sedan jag såg finingen.
 
 
Här är Dante 4 veckor gammal:
 
och 5 veckor.
Han är sig rätt lik :-)

Enya 2 veckor kvar..

Nu har Enya flyttat hit och har två veckor kvar av sin dräktighet. Så här ser hon ut idag.
 
 

Strängnäs mars-14

Idag var en stor utställning i Stängnäs med 24 deltagande perros. Vi hade 4 anmälda från oss + Nicke som är vår hane inköpt från LaSirenitas kennel.
Vi är supernöjda efter dagen. Nicke blev andra bästa hane, Kiwi blev 4:e bästa tik(endast 9 månader gammal) och vi blev bästa uppfödargrupp med HP (enda gruppen, men ändå). Alla vovvar från oss fick excellent. I gruppen ingick Joya, Karlino, Kiwi och Hermanito. Individer från 3 olika kullar.
 
Jag tog massor med bilder på andra hundar också. Det kommer ett inlägg med fler bilder sen.
 

Buz igen

Elina gillar ju att fotografera så det lär ju bli några bilder på Buz de här veckorna :-)
Se så fina bilder och vilken fin valp. Vi är så glada att vi samäger henne med Susanne!
 

Buz hos Elina

Elina ska passa lilla Buz i två veckor. Så här söt är hon
Tiggandes:
Slappandes:
 

Låt ALDRIG hundarna leka med halsband på!

Snälla, tänk på att ta av halsband när din vovve ska leka med andra hundar. Jag har hört om olyckor förr där den ena hunden fastnar i kompisens halsband och bryter käken. Nu har det även drabbat två perros. Läs detta blogginlägg:
http://www.bubbelmammas.se/?p=1129
 

Enya, 3 veckor kvar..

Den börjar växa ordentligt nu, Enyas mage! Ca tre veckor kvar.. Hon flyttar hit om en vecka.
På ultraljudet såg man bara två valpar... men detta är inte bara två valpar! Det kan jag ganska säkert säga..

RSS 2.0