Fler jul/vinterhälsningar

Här är ytterligare några julhälsningar vi fått från valpköpare/fodervärdar:
Supersöta Carizma från vår första kull.
Chanja från första kullen också. Så fin med luvan på sned!
Snömonstret Chanto, även han från första kullen, C-kullen.
BolibombaDina från vår andra kull.
Franco, från vår G-kull, var på utställning i december. Så här fin var han då. Efteråt blev det klippning och så här fin blev han då:
Sen den underbara bilden som skulle bli en fin uppställd julbild när två H-kullssyskon skulle fotas med tometluvor :-) (Sixten och Ninka):
Och så vår fodertik Zoya som är glad i snön:
God fortsättning alla!
 
 
 

Parning

Vi är så otroligt glada för att vi får låna in Calmigos Carmenzita(Zita) till en andra kull innan hon blir för mycket till åren. Idag har hon parats med denne stilige herre! Läs mer på hemsidan under valpar.
 
Här är Zita:

Några julhälsningar

Vi har fått lite trevliga julhälsningar. Här är några av bilderna vi fått:
Zigge(Calmigos Diablo) och Nicke(LaSirenitas Aquarius).
Trassla(Tussbergets Carrera)
Calmigos Dios med nya familjemedlemmen (kissekatten)
 
Musse (Calmigos Enrico) och Rufsen(Qvarnhill's A...)
Nilla (Calmigos Hildana)
 
 

Snygga H-killar

Vi har fått färska bilder på två av killarna i H-kullen. Först ser vi Heroz med lillmatte som så söt lucia. Sedan är det Sixten(Hércules) som älskar snö :-) Tack för bilderna!  Snart läggs bilderna ut på valparnas sidor på hemsidan också.
 

Emilio BIM

Calmigos Emilio blev bästa hane på en stor utställning i Kassel, Tyskland i lördags. Det var 16 perros anmälda. På söndagen blev han bästa chamionhane. GRATTIS igen Sandra, och tack för bilden!

Älvsjö 2012

Den enda hunden från oss som ställde upp på älvsjöutställningen i år var Calmigos Diablo (Zigge). Vi är supernöjda med hans insats då han blev enda svenske hanen som blev kvar i konkurrensen till bästa hane. Placeringarna 1-4 knep sen finska perrohanar men vi är så stolta över Zigge och matte Hagar!
 
Här är en bild på hanarna i konkurrensen om bästa hane(Zigge står som nr 2):
 
Det var även jättekul att Chantos dotter Jazza vann championklassen med ck och att vår hane Sanchos syster Jodie från Ramita de Palma blev BIM denna stora dag med 39 anmälda perros!

TOMT

Tyvärr fanns det inga valpar i Dollys mage denna gång. Hon har visat alla tecken på dräktighet och såg allt lite rund ut under pälsen men idag var vi hos veterinären och fick bekräftat att det inte fanns några små därinne.

Dollys mage igen

Jag har äntligen fått tid att klippa Dolly! Vi ville ju kunna se lite bättre om det bara är den luddiga pälsen som lurar en att tro att hon är dräktig. Tyvärr så kom det fram en mycket slank dam under lockarna. Hon ser verkligen inte ut att vara dräktig :-( Det skulle vara om det är en liten valp som ligger därinne och skvalpar... Zita som fick endast två valpar i vår f-kull var så här smal när hon hade en vecka kvar!
Ingen mage kan man tycka. Men imorgon ska jag försöka få tag på någon veterinär som kan ultraljuda eller röntga omgående så vi får veta!

Veterinärbesök IGEN!

Jag trodde vi hade fått vår del av elende när det gäller våra vovvar och veterinärbesök men icke. I helgen fick Moya fruktansvärt ont någonstans (efter en lång skogspromenad i djup snö). Hon skrek till när hon skulle hoppa upp i soffan. Vi trodde hon sträckt sig eller dyligt och avvaktade till söndagen. På morgonen hade hon så ont så hon stod som förstenad och bara skakade på bakbenen. Det var bara att åka in akut till Strömsholm. Där blev det blodprov och röntgen mm och veterinären var så gott som säker på att det var livmoderinflammation även om många symptom inte stämde på detta. Det fanns ingen ultraljudskunnig på plats så vi fick åka hem och komma tillbaka när den personen började jobba i morse kl. 8.00. Jaha, hem och sova med kanylen kvar i Moyas framben för hennes ådror var så svåra att hitta och sticka rätt i och hon skulle ju troligtvis opereras idag.
Men ultraljudet visade en fin livmoder och inget annat knas i magen heller så då gick utredningen vidare.
 
Troligen har hon ett lindrigt diskbråck/ryggskott eller sträckning i ryggen. Hon har fått rimadyl i sprutform(och tablettform) så hon är redan bättre men inte helt bra. Så typiskt det känns när hennes revbensbrott precis läkt! Kanske är hon svagare av att vila från revbensbrottet och det blev för påfrestande med den långa, tunga snöpromenaden men NU RÄCKER DET!!
 
I väntrummet mötte vi för övrigt en jättefin och trevlig perrohane från Tussberget. Tänk, man är som släkt med alla som har en perro. :-) Man kan ju inte låta bli att börja prata. Undrar om schäferägare känner på samma sätt ;-)

Dollys mage

Inte lätt fall det här. Har hon någon valpmage, Dolly? Jo, hon ser lite rakare ut men det är svårt att bedöma i hennes päls. Jag ska klippa henne så fort jag hinner för att se om magen syns tydligare under lockarna. Annars får vi nog beställa ett ultraljud i veckan för att se att det verkligen finns några små foster därinne...

Emilio pappa igen

Nu har tyskexporterade Calmigos Emilio (Emil) blivit pappa för andra gången. Detta hos en nederländsk uppfödare vid namn De Mansio Verd. Ännu finns inga bilder på uppfödarens hemsida men det blev 4 pojkar och 2 flickor. Alla brunvita.

lite allt möjligt

SNÖN med stort S har kommit till oss. Det var kaos igår med inställda bussar mm. Underbart tycker hundarna Moya och Mira som för övrigt är väldigt pigga och friska nu! Peppar, peppar ta i trä... men inte ens Mira verkar så värst dålig i sina höfter trots kyla och utan medicin. Hoppas, hoppas det håller i sig!!

Jag håller på och uppdaterar hemsidan så ALLA våra valpar ska få nya bilder på sina sidor så man kan se hur de ser ut som vuxna och inte bara som valpar. Jag är på G-kullen så det är snart färdigt.

Imorgon flyttar Dolly hem till oss. Det ska bli så spännande att se hur pass stor hon har blivit. Tänk att bara är ca 2 veckor kvar tills valparna kommer! Hon har inte varit alls tjock hittills så så många valpar lär det nog inte vara.

RSS 2.0