Enya A/B-höfter

Så skönt! C. Enya har A/B på sina höfter och armbågarna är utan anmärkning!    
Enanos (Nachos) resultat har äntligen kommit och han har A/A. Ebba hade ju också A/A så nu ser det ju bra ut. Enrico(Musse) var och röntgades förra veckan så det resultatat borde komma när som helst och Edilia ska till veterinären idag.
  

Vattensvans och jogginghund

Vattensvans kallas något som våra hundar kan råka ut för om de blir kalla av att t ex bada tidigt på våren eller om de blivit blöta och sedan ligger kallt. Det kan uppstå av andra orsaker också men just detta har hänt flera av våra hundar. Det som händer är att muskler och nerver i den bakre delen av ryggen blir nedkylda och då blir svansen tillfälligt förlamad. Den första som råkade ut för detta var vår Moya. Vi var ute och campade i vildmarken någonstans och hon badade och blev sedan liggande för utomhus och blev kall. Vi trodde hon hade brutit svansen men när jag ringde en väninna som är veterinär så trodde jag hon skämtade när hon sa att det fanns något som hette vattensvans. Detta var när Moya var ca 1 år gammal så det är ganska länge sedan nu. Sedan har jag inte tänkt på detta förrän Dinas husse ringde för ca 1 år sedan och sa att hon uppträdde så konstigt. Även Dina hade badat och blivit kall under natten då hon inte hunnit torka ordentligt. Nu verkade hon ha ont i bakdelen och höll sin lilla svans rakt nedåt. Dina har ju stubbsvans men även en hund med stubb kan alltså drabbas av detta.
Sen tror jag även att Dita verkade ha en släng av detta för något år sedan - visst var det så, Biggan?

Och så härom dagen ringde Dollys matte och berättar samma sak. Dolly har badat och morgonen efter hänger svansen. Den tredje eller fjärde av våra hundar som får detta! Är det någon mer som har erfarenhet av detta? Det verkar ju inte vara något farligt och vet man om det så kan man se till att förebygga så det inte händer igen men är det vanligt tro?

Tidigare om åren har jag joggat väldigt mycket och jag och Moya jobbade in ett jättebra samarbete i joggingen. Sen har jag liksom legat av mig lite ..hm... men idag fick jag för mig att ta upp denna underbara vana igen så på med löparskor och ge Moya leksaksringen i munnen (som hon håller hela rundan) och så iväg. Jag vet att man inte ska jogga när man är pollenallergisk och luften är FULL av just pollen men det är mycket man inte ska... Det var så skönt och härligt! Moya kom precis ihåg hur vi brukar göra och vilken runda vi brukar springa :-) Hon var så stolt, min lilla joggarkompis :-) Men en sak var konstig - förr kommer jag ihåg att Moya fick växla mellan att galoppera och trava men idag travade hon bara hela tiden ;-/ Undrar vad det kan bero på... ;-)

Nu har Sancho fått en egen sida på vår hemsida och vi har lagt ut fler bilder på Nicke på hans sida.

Vi väntar fortfarande på höftröntgenresultat från e-kullen. Tänk att det kan ta så lång tid ibland!

Våra nya foderhanar

Idag har vi hälsat på både Nicke och Sancho som är våra nytillskott. Vi känner oss supernöjda med båda två så här långt! Först bar det iväg till Sancho och han är en mycket cool och otroligt söt liten kille! Han kommer att få en egen sida på vår hemsida inom kort.

Så kolsvart nos och mörka mörka ögon...


Små nallebaktassar och den lilla svansstumpen :-) Hur gullig kan man vara..


Visst ser jag nöjd ut över den lille guldklimpen :-)

Sen åkte vi till Nicke som hunnit bli nästan 5 månader. Oj, så snygg han var! Och busig!


Han skällde lite på oss lite först men efter bara några minuter fick vi klia och busa med honom hur mycket som helst.

Vi passade på att klippa honom också. Det var ju inte det roligaste han varit med om men fin var han under lockarna också. Han är inte färdigklippt här:

Ett jättevackert steg har han!


Dolly sover över

Mysiga Dolly sov över i natt och så klippte jag henne i morse. Hon är så duktig och gosig och lydig när hon bor hos oss :-)

Dags att bli av med lockarna igen. Det passade bra idag när det var ca 20 grader hos oss!
Imorgon ska vi hälsa på både Sancho och Nicke i Stockholm. Så kul det ska bli!!

Glada nyheter

Moyas dotter Carizma gjorde ultraljud samma dag som oss och hon är dräktig!

Susanne och Ella är uppflyttade i spår!

Lille Sancho (Ramita de Palma Juan Sancho) flyttade till fodervärden igår!

Så söt!


Nej :-(

Moya hade inga valpar i magen :-( :-(
Suck suck suck
Men men det är någon mening med allt... så det är bara att planera vidare. Vi får se hur vi gör med Moya men med tanke på att hon blir 7 år nu i maj så är jag tveksam ....vi får se.
Ha en underbar helg alla läsare! och vet ni - jag har påsklov :-) :-) Skööööönt!

Vårfrisyrer mm

Både Moya och Mira blev av med varma pälsarna för någon vecka sedan.

Här är Mira i kortkort frisyr och är leksugen (lite suddig bild). Moya går i bakgrunden och letar grässtrån att äta för hon mår illa ;-)


Moyas mage dag 25 (dvs ingen alls) om hon nu råkar vara dräktig. Men tyvärr så tror jag mest på negativt besked efter ultraljudet som sagt... Imorgon är det dags! Jag lovar att uppdatera här så fort vi kommer hem från veterinären - kanske runt kl. 16.00- 16.30

Enya var och röntgade höfterna idag och det såg bra ut sa veterinären!! Yes!! Nu väntar vi bara på att skk ska läsa av plåtarna och att de håller med veterinären.

Bolibompa-Dina

Idag när jag hämtade hundsport i brevlådan och läste den blev jag väldigt överraskad. Dina, Bolibompahunden, hade en helsida där hon berättade om sitt jobb med husse Johan Anderblad i studion. Det som också var lite lustigt var att jag skrev det här inlägget (utan detta textstycke) i morse innan jag sett hundsport :-) Här är en bild på Johan och Dina i studion:


Ikväll är det dags igen för Dina att vara med i tv-studion i barnprogrammet Bolibompa. Igår fick vi en ny bild på henne från jobbarsoffan.


Så här såg det ut när hon var valp i studion:


Och här är Dina på promenad:


Dina är den enda av alla våra svarta valpar som har tappat sin kolsvarta färg. Och vi såg faktiskt redan när hon föddes att hon inte var lika svart som sina syskon . Hon kommer nog bli helt stålgrå när hon har skiftat färdigt. Jag har alltid varit förtjust i silvergrå pudlar och grå pumis så jag tycker det är charmigt :-)

Perrons färg är ju väldigt spännande. Det känns som att det är mer ovanligt än vanligt att en perro får behålla sin färg från valpstadiet när den blir vuxen.

Lite blandat..

Jag är sjuk idag :-(
Kan knappt komma ihåg när man fick lov att vara hemma för en förkylning sist. Jag blev dålig redan i helgen men gick till jobbet i går måndag och hade min första lektion trots att jag knappt har någon röst. Men redan en bit in i lektionen kände jag att det var nog ingen bra idé. Jag svettades och frös om vartannat så det var bara att ta sig hem igen. Jag har också en otroligt irriterande rethosta som gör att jag knappt kan somna på kvällarna! Suck, men nog ältat om mig.

Moya kräktes i morse igen! Så knäppt, man kan bli glad när ens hund mår illa ;-) Ja, jag vet att hundar kräks ibland så det kan ju verkligen vara en tillfällighet att hon mår illa just nu men fortfarande finns en liten gnista hopp inför fredagens ultraljud. För övrigt har hon varit väldigt pigg och glad och förra gången hon var hon mycket lugnare den här tiden i dräktigheten så det talar ju emot. Men hon har nog varit lite extra kelig senaste dagarna faktiskt...
Ja, det blir verkligen spännande att göra ultraljudet på fredag - och skönt att få veta!

Vi har som vanligt fått bilder av flera valpköpare. Tack! Idag väljer jag att lägga ut Musse (C. Enrico).

Musse har ju hunnit bli strax över året och liknar sin pappa Rotti ganska mycket tycker jag. Jättefin!

Musses syster Enya och mamma Dita finns förresten på jättefina bilder om man går in på Kungsörs fina nya inomhusarenas hemsida www.hundarena.se (då fick jag göra lite reklam för den också) och sen kikar man i gästboken där någon har skrivit att de har bilder från arenan. Dita och Enya hoppar över atilityhindren på bilderna. Så söta!


Ebba AA på höfterna

Calmigos Ebonita (Ebba) var först ut i E-kullen att röntgas och det blev A på båda höfterna. Jättebra! Enano (Nacho) har också varit och röntgat men resultatet har inte kommit än. Veterinär Audell hade i alla fall sagt att det såg perfekt ut så då ska det väl vara bra antar jag :-)Här är Ebba när hon var liten valp

3 veckor...

...sedan Moya träffade Mikka och jag måste tyvärr säga att Moya är alldeles för "vanlig" nu för att jag ska tro att det är några valpar i hennes mage. Hon är lite svullen där bak fortfarande men annars visar hon inga som helst tecken på dräktighet :-( På fredag den 15:e kl. 15.15 är ultraljud inbokat så då får vi klart besked.

Zöta Zoya

Vi har fått nya bilder på Aberlours Molina (Zoya). Det är Zoya som vi planerar en kull med till i  höst eller till våren 2012.

Lillmatte Wega har satt upp ett hårspänne i Zoyas lugg för hon tyckte att hon måste se dåligt med så mycket hår :-) Det blir skönt för Zoya att få kort vårfrisyr i morgon.

Fler bilder kommer att läggas in på Zoyas sida på hemsidan.

2 veckor...

Lite mer än två veckor har nu passerat sedan Moya träffade Mikka första gången och faktum är att hon visar alla tecken man kan visa så tidigt på att vara dräktig!  Fortfarande törs jag inte hoppas för mycket och jag vet många tikar som visat alla tecken men som ändå inte varit dräktiga men kanske, kanske....
Det vi har märkt är i alla fall att hon är väldigt hungrig och sedan är hennes vulva forstorad fortfarande. Igår mådde hon även illa och kräktes helt plötsligt! Just vid den här tiden ska äggen fästa i livmodern och de kan må illa om de är dräktiga...

Ytterligare två veckor kvar tills man kan göra ultraljud....

RSS 2.0