Nedräkningen har börjat

Chica är på dag 57 och har en rejäl mage. Inom en vecka får vi se de små
Tyvärr hamnade bilden upp och ner igen.

Västerås

Idag ställdes vår hane Nicke och vår "valp" Cima från e-kullen ut i Västerås. Båda fick excellent, vilket vi känner oss nöjda med. Domaren var sparsam med att dela ut ck....
Här är Nicke på utställningen

Enya och vår
Äntligen varmare temperaturer! Den här härliga bilden på Enya får representera hur vi känner då!

Härliga bilder

På Zigge till höger (C. Diablo) och Nicke (LaSirenitas Aquarius) med kompisen Alfons (blandras) i soffan. Så mysigt ni verkar ha killar!Magen växer


Chica är här


Det här inlägget provar jag att lägga in från min nya mobil men jag märkte att bilden blev upp och ner... men man ser kanske Chicas mage ändå. (hennes huvud är åt höger i bild) Två veckor kvar och med tanke på hur pass stor magen är redan så hoppas vi på kanske 5-7 valpar :-)

En till bild:

Chica 3 veckor kvar

Nu har Chica 3 veckor kvar av sin dräktighet. Hon börjar bli riktigt rund nu.

Cima BIR med cert!

Calmigos Encima (Cima) blev idag BIR med cert i Sundsvall. Domare var Karl-Erik Johansson. Nu har Cima två cert! Bara ett kvar, för att bli svenskt utställningschampion :-) Stort GRATTIS till Yvonne och Felicia! Så himla duktiga ni är!!

Bild från i somras.

Dante också klippt.

Nu är nog snart hela G-kullen klippta. De blir 6 månader den 21:a april. Dante(Galante) kunde inte få tid förrän i juni så jag ryckte in och hjälpte till. Fina Dante! Han var en riktigt härlig, cool och social kille! Vi får väl se om han får behålla den underbara bruna nyansen. Samma som pappa Alfons.
Före:


Efter:Biggan i fjällen

En härlig bild på Biggan med Enya och Dita kom. Inget löp för Dita än! Enya har löpt klart och vi trodde hon skulle dra igång mamma Dita, men icke!


Chica börjar bli tjock och har snart gått 6 veckor. Magbild på henne kommer snart. Nästa helg ska hon flytta hem till oss. Så spännande!

Nicke ögonlyst ua

Nicke är nu ögonlyst och det såg bara fint ut. Nicke har dessutom A-höfter och känd mental status. Han är prcd-PRA fri från sina föräldrar. Jippi! Nu ska han väl ställas ut lite mer så får vi se hur det går..
Här kommer några fler bilder på honom från MH-beskrivningen:Snyggt steg har han, killen...


...och en väldigt maffig front för att vara så ung tycker vi.


Santos

Santos heter Gotaz i stamtavlan och var minstingen i G-kullen. Det kom nya, urgulliga bilder på honom och hans familjemedlemmar :-)

Freddie

Vi fick nya bilder på Zitas snygge son Freddie. Liten och kraftig är han! och tycker om agility :-)

Hm...ibland fungerar inte vissa bilder att ladda upp. Jag förstår inte varför! Försöker igen senare.

Påskhälsning

En liten hälsning från Sandra i Tyskland med hennes två killar Felipe och Emilio. En bild man blir glad av :-)

Dolly med mera..

Calmigos Dorisa (Dolly) sov över en natt på påsklovet. Hon var väldigt maffig i sin långa päls:


Vakthunden Moya ligger så fint och kikar vilka som går förbi nere på gatan.

Så fort påsklovet går! Jag har inte hunnit hälften av vad jag tänkt att jag skulle hinna och nu är det främmande och släktträffar mm mm. Chica verkar vara dräktig i alla fall. Hon har mått illa och till och med blivit rundare. Men matte Annika var osäker på om det var all extramat hon fått ;-) Men det tror jag inte. På söndag har hon gått 5 veckor.


Sancho på utställning

Ramita de Palma Juan Sancho har debuterat på utställning. En inofficell utställning i Eskilstuna för att träna inför någon officiell utställning i vår/sommar. Det gick mycket bra! Han började med att bli BIR med HP.

Här är han med matte och ena lillmatten med sina fina rosetter.

Han fick mycket bra kritik:
"Utmärkt typ. Välbalanserad med harmoniska former i vacker helhet.
Maskulint huvud med bra uttryck. Korrekt bett. Harmoniska vinklar fram och bak.
Bra bröstkorg, fina ben och tassar. Rör sig med bra steg och parallell fram och bak.
Trevligt temperament. Mycket välvisad."

"Mycket välvisat" får husse Lars ta åt sig äran av! Ni var jätteduktiga båda två! "Trevligt temperament" är ju alltid mycket trevligt att få i kritiken och "maskulint huvud med fint uttryck" var det första jag sa när jag såg honom idag:-)

Sen var det dags för gruppfinalen och där placerade sig Sancho som trea! Så himla kul! Vi alla är jättenöjda och stolta! Nedan kan vi se när domaren kikar en extra gång inför placeringen. Jag tror det var lagotton som vann.

Här är han med dagens rosettskörd:

Fina Sancho, 13 månader gammal. Han är ca 47 cm hög och väger 16,5 kg. Lite gänglig i kroppen än men han kommer nog bredda på sig lite nu när han slutat växa på höjden.

Pepzie

Pepzie(Gabelle) från G-kullen bor i Västerås och delägs av kennel La Sirenitas. Pepzie med matte och lillmatte kom och kikade på utställningen när Sancho ställdes ut. Det skulle komma fler från G-kullen men det verkar gå troll i att få till en träff :-(
Men det var jättekul att få träffa Pepzie med mattar. Pepzie är väldigt öppen och social och var idag så sammetsmjuk i sin nyklippta päls!

Hon påminde oss jättemycket om mamma Zoya när hon var ung. Men Pepzie har alldeles rak svans till skillnad från Zoyas knorr :-)


Sacho och Pepzie gillade varandra och fick leka när uställningen var över.RSS 2.0