Zoya BIS-placerad igen

Vår parningsvalp, Aberlours Molina (Zoya), som är efter Chanto och Bella har gått otroligt bra på utställning. Johanna är så duktig med henne! I söndags blev hon BIR med HP och placerade sig även som BIS-fyra med mycket fin kritik!

Jag försökte låna en bild från Zoyas blogg men det gick visst inte. Titta själva på: zoya.aberlours.se

Väntade valpar

Carmenzita (Zita) verkar vara dräktig. Hon är lugnare och spenarna är större och rosaröda.
Hennes matte har fixat en blogg: carmenzita.blogg.se

Det är ännu en Calmigostjej som ska bli mamma och det är Carizma som har träffat snygge, trevlige Miró. Häromdagen gjordes ultraljud och man såg ca 5 foster! GRATTIS till Kickan med familj! Då kommer de båda systrarna från C-kullen förhoppningsvis att ligga i valplådan precis samtidigt :-) De väntar sina valpar i slutet av maj.

PappaRotti på besök

Nu har vi har haft besök av några valpköpare. Sandra från Tyskland är här och tittar på valparna för en av hanarna ska nämligen flytta dit. Två andra familjer var här tidigare.
Pia var också här och kikade på valparna och "papparotti" fick följa med och visa upp sig för Tysklandsresenären.

Här är Sandra med Rotti.

Igen

Det var förresten Rotti som var på bild i tidningen Härliga Hund i aprilnumret  :-)


Ella LP1!!!!

Idag säger vi GRATTIS till Susanne och hennes Ella (Calmigos Caramella) som tagit titeln i lydnad LP1
Snyggt jobbat!!!

Här är Ella när hon var 12 veckor


5 veckor

Ja, nu är E-kullen 5 veckor. Det känns som det är två dagar sedan jag skrev att de var 4 veckor!
Vi lägger ut nya bilder på dem på varje valps sida på hemsidan. De är tagna i all hast på lunchen idag så jag kan ju inte påstå att de blev så bra. Det var ju ruskväder också så det gick inte så bra att vara ute.

Här äter alla sju. Idag fem veckor gamla.


Enrico börjar bli mätt och kikar nyfiket upp på fotografen


Sova hur som helst...

...kan man göra om man är en liten valp på fyra och en halv vecka. Efter att varit ute en timme så är det så skönt att ha något mjukt att krypa upp på och några varma syskon att trängas med :-)


Men jag vet inte om det här ser så skönt ut för lilla Enrico underst...

Det var lätt att klippa allas klor igen när de var såååå trötta. Vissa sov vidare i famnen när jag bar in dem för det är ju ingen jättevärme ute trots att det är vårlikt.

Någon vaknade till när jag skulle lyfta in dem. Lille Enano har verkligen ett eget utseende. Han ser ut som en liten minispaniel eller något :-) och han söker alltid ögonkontakt:


Och lilla Encima är så otroligt vacker:


Medan lilla Enya ser så busigt gullig ut så man blir galen:


Och så är det Ebonita med sin vackra blick som ständigt söker kontakt. Hon är klart spattigast och tokgladast.


Och mysiga Edilia som blir vackrare och vackrare för varje dag som går och som älskar att ligga på rygg och gosa i famnen.


Enrico som är en kopia på pappa Rotti och har fått massor av yviga lockar redan. Han charmar en med sina otroligt mörka ögon.


Och sist men absolut inte minst stora, krafiga Emilio som är så cool och gosig och härlig.


Ja, ni det blir inte lätt att välja valpar den här gången! Två stycken har vi tänkt att vi ska ha som fodervärdshundar men det är verkligen inte klart än vilka det blir!


Nya upptäckter

E-kullen kan vara ute varje dag nu. Perfekt att det blivit lite vår här! Tänk att vi fick med alla 7 på samma bild

De har upptäckt gamla grönsakslandet där D-kullen fixade en jättespännande grop under en gångplanka i somras. Moya vill till valparna HELA tiden och står och gnäller och krafsar på gallret. Lite jobbigt faktiskt. Hon har till och med hoppat över någon gång. Hon blir så ivrig när hon får vara hos valparna men gillar inte när de kommer under hennes mage och då hoppar hon undan så jag är rädd att hon ska trampa på någon.
Moya är helt fixerad vid valparna


Hon får träffa dem en och en utanför inhängaden. Här är Enano som är nyfiken på Moya
Mira är också nyfiken på valparna men inte på samma sätt som Moya. Mira föredrar att leka och leta efter saker. Dita är inte sen att hänga på Mira :-)


Valparna 4 veckor

Jaha, ännu en vecka har gått! Tiden går med rasande fart. Man kan se valparna utvecklas från dag till dag. Pälsarna börjar växa mer nu och det är ännu mer fart i de små benen. De äter mer uppblött torrfoder nu. Tänderna kom tidigt på den här kullen. Fyraveckorsbilder kommer på hemsidan under kvällen.

Här äter man ett mål torrfoder utomhus

Moya är otroligt fascinerad över dessa valpar. Hon vill till dem hela tiden men när hon väl är hos dem så tycker hon inte att de ska in under hennes mage och snutta. Hon kräks däremot inte upp mat till dem (ännu i alla fall). I somras hulkade hon så fort hon såg Chanjas valpar :-)


Dita litar fullkomligt på Moya

Moya, Mira och Dita är väldigt sams. Det är kul att se dem tillsammans. Vi har inte kommenderat dem att lägga sig så här nära varandra.Ut i vårsolen

Det händer så mycket med valparna och det går i rasande fart. De har börjat provsmaka uppblött torrfoder och de har flyttat in i den stora hagen idag. Gissa om det var populärt. De sprang och busade som bara den och gjorde små glädjeryck :-) De har också varit ute en sväng idag i den underbara vårsolen.

Ebonita närmast

Ebonita


Encima (och Mira är nyfiken bakom gallret)


Enano


Nya bilder

Nu är hemsidan laddad med massor av nya bilder på valparna. De har också fått varsin sida som fylls på med bilder vartefter..

Encima och Enrico, 3 veckor och 1 dag gamla

De är nu så otroligt söta och roliga att titta på. De fyra tikarna är väldigt jämna i storlek och väger mellan 1330 och 1440 gram. Hanarna däremot är väldigt olika i storlek! Det är verkligen tripp, trapp trull med Enano på 1215 och Enrico på 1480 och Emilio på 1645 gram.


Valparna 3 veckor

Treveckorsporträtt på sötnosarna. De här bilderna + fler kommer att läggas ut på hemsidan också inom kort...

Ebonita


Enrico


Enya


Encima


Edilia


Emilio


Enano


Filmklipp E-kullen 2,5 v


Full fart i valplådan

Nu är valparna 2,5 vecka gamla och det är full fart i lådan. De springer nästan fram och börjar testa sina läten mer och mer. Det morras och skälls till varandra. Dita är en mycket lugn och metodisk mamma. Jätteduktig!

Tre tjejer på rad: Edilia, Encima och Enya

Valparna busar också mer med varandra. Man kan sitta hur länge som helst och bara titta på dem. När vi tog bort en planka till ingången till lådan så försökte de direkt klättra ur!

Här är Enrico och Enano på väg ur lådan


RSS 2.0