Zoya 4 veckor kvar.

Även Zoyas mage börjar synas rejält :-) Ja, ska hon bli lika enorm som sist så måste ju magen börja växa nu :-)

Dita två veckor kvar

Hon börjar bli bra rund nu. Spänningen ökar! Vet ej varför bilderna hamnade på snedden...

8 veckor!

Idag blir hon 8 veckor lilla ensamma prinsessan Indra/Mercy. Hon är en helt underbart söt och framåt och härlig tjej som ju får stanna med sin mamma och familj i fortsättningen också. Tyvärr har hon inte lyckats träffa så många andra hundar (förutom mamma Zita och en pudel som inte ville leka...). Det har gått mycket kennelhosta i Stockholmsområdet så det har varit extra svårt att hitta någon lämplig. Men snart kanske hon får träffa halvbror Hugo och pappa Peppar! Hon är valptestad med mycket trevligt resultat. På bilderna nedan är hon 7 veckor:

Indra/Mercy

Vår lilla I-valp är snart 8 veckor och har veterinärbesiktigats utan anmärkning. Det var väl skönt! Hon och mamma Zita har ett väldigt trevligt förhållande. De leker och gosar om vartannat. Elina har tagit nya bilder på henne. De kommer snart.

Zoya är dräktig!!

Idag var Zoya på ultraljud och veterinären såg minst 4 små valpar i hennes mage. Så roligt! Nu är det bara att vänta 3 veckor så får hon flytta hem till oss och sen är det 2 veckor tills valparna kommer. Här är hon med sin förra kull för 1,5 år sedan:

Cima fick valpar i morse

Vår "valp" Cima från e-kullen fick valpar med vår valp Zigge från D-kullen i morse. 6 fina valpar föddes i Överturingen där Cima bor med matte Felicia som precis fått eget kennelnamn Itxasos (uttalas Itchasos). Två tikar och 4 hanar.
Vilken fin kull i perrons alla färger och svanslängder!
 

Trassla 1 år!

Idag säger vi grattis till vår fodertik Trassla(Tussbergets Carrera) som fyller 1 år!! Grattis även till kullsyskon!
Här en bild som matte Stina hittade i kameran. Barnen använder kameran flitigt och ett gott skratt fick vi oss när vi såg bilden som de tagit på Trassla :-)

Dita 3 veckor kvar

Dita har nu gått 6 veckor av sin dräktighet och har blivit så här rund.

Indra 6,5 vecka.

Vår lilla I-valp växer och blir sötare och sötare. Hon är sin mamma upp i dagen och har blivit hela 6,5 vecka redan. Hon ska få stanna med sin mamma även i fortsättningen och kommer att kallas Mercy(uttalas på engelskt vis). Här har vi mor och dotter:

Zzzzzz....


Sköönt att sova!


Hjälpsam!

Morsan är ju dräktig...då får man väl hjälpa till och dra henne på fjället då när hon inte orkar gå :-)
Härliga lilla Enya är så duktig att dra säger matte Biggan. Dita är dräktig och trött :-) Vilken härlig bild! Tack Biggan! Nästa gång är det din tur att få valpar, Enya, så då får väl mamma dra dig :-)

Pepzie behöver nytt hem

 
Pga tidsbrist och jobbsituation har Pepzies familj bestämt sig för att hon nog får det bättre i en familj som har mer tid att träna med henne. Pepzie är från vår G-kull och 1,5 år gammal. Hon har ett mycket trevligt temperament och är en ganska stor och högbent perrotik. Hon har B/C på höfterna men en mild c-höft som veterinären inte tror kommer att vara något bekymmer för henne i livet. Så här skriver Pepzies familj om henne:

Pepzie är väldigt lekfull – gillar att busa med både människor och andra hundar. Tycker mycket om bollar och att kampas med snören etc. Lärde sig simma i somras och tycker att det är jättekul, likaså att följa med ut i båten på sjön. Hon är sin flock trogen, vill vara där vi är och följer den som går iväg någonstans. Om någon av oss sackar efter på promenad, sätter hon sig och väntar in personen. Samtidigt är hon väldigt lugn och trygg och verkar komma till ro på de flesta ställen efter en stund, det har alla sagt som tagit hand om henne. Hon är duktig på att vänta innan hon får göra något: sitter och väntar på maten tills vi säger varsågod, klarar att invänta kommando innan hon får springa iväg när hon är lös. 

Hon älskar att springa lös på stora öppna fält som vi har där vi bor – och stortrivs även i skogen bland stock och sten. Hon är ju van vid barn och ganska mycket liv och rörelse, så det kanske är en fördel om familjen inte är alltför lugn och stilla. Att spåra har hon aldrig provat, men jag tror att hon skulle gilla det, eftersom hon är bra på att nosa upp harar, rådjur mm där vi bor.

Hon skäller lite när det kommer någon, men slutar när hon fått hälsa på personen.

 

Hör av dig och berätta vad du kan erbjuda Pepzie för hem och sysselsättning. Hennes familj tycker det är bra om hon hamnar någorlunda nära Mälardalen. [email protected]


Dita dräktig!

Idag var Biggan med Dita på ultraljud och veterinären kunde se 5-6 stycken småttingar där inne. Dag 31 är det idag så ca 4,5-5 veckor kvar på dräktigheten.
 

Indra 5 veckor

Indra blev 5 veckor i går och så här gullig är hon nu:
På promenad med mamma Zita..
Gos med mamma Zita :-)

Fodervärd sökes!

Eventuellt planerar vi att importera en hanvalp i sommar. Vi söker därför dig som är aktiv och gärna har lite tävlingsintresse/utställningsintresse och kan tänka dig att vara fodervärd till oss och denne hane som förhoppningsvis kommer att kunna användas i avel när tiden blir mogen. Tycker du att detta låter intressant eller vet du någon som du tror är intresserad är du välkommen att kontakta oss på Calmigos. Maila gärna i första hand: [email protected]
Möjligtvis kommer valpen att komma ifrån detta föräldrapar:
Eller annars från den här tiken:
Alla hundarna har MYCKET stabilt och socialt temperament! Båda tikarna är små, ca 42 cm. De har alla fria höfter och är prcd-PRA fria.

RSS 2.0