Pepzie behöver nytt hem

 
Pga tidsbrist och jobbsituation har Pepzies familj bestämt sig för att hon nog får det bättre i en familj som har mer tid att träna med henne. Pepzie är från vår G-kull och 1,5 år gammal. Hon har ett mycket trevligt temperament och är en ganska stor och högbent perrotik. Hon har B/C på höfterna men en mild c-höft som veterinären inte tror kommer att vara något bekymmer för henne i livet. Så här skriver Pepzies familj om henne:

Pepzie är väldigt lekfull – gillar att busa med både människor och andra hundar. Tycker mycket om bollar och att kampas med snören etc. Lärde sig simma i somras och tycker att det är jättekul, likaså att följa med ut i båten på sjön. Hon är sin flock trogen, vill vara där vi är och följer den som går iväg någonstans. Om någon av oss sackar efter på promenad, sätter hon sig och väntar in personen. Samtidigt är hon väldigt lugn och trygg och verkar komma till ro på de flesta ställen efter en stund, det har alla sagt som tagit hand om henne. Hon är duktig på att vänta innan hon får göra något: sitter och väntar på maten tills vi säger varsågod, klarar att invänta kommando innan hon får springa iväg när hon är lös. 

Hon älskar att springa lös på stora öppna fält som vi har där vi bor – och stortrivs även i skogen bland stock och sten. Hon är ju van vid barn och ganska mycket liv och rörelse, så det kanske är en fördel om familjen inte är alltför lugn och stilla. Att spåra har hon aldrig provat, men jag tror att hon skulle gilla det, eftersom hon är bra på att nosa upp harar, rådjur mm där vi bor.

Hon skäller lite när det kommer någon, men slutar när hon fått hälsa på personen.

 

Hör av dig och berätta vad du kan erbjuda Pepzie för hem och sysselsättning. Hennes familj tycker det är bra om hon hamnar någorlunda nära Mälardalen. calmegard@hotmail.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0