Nilla och Trassla

I fredags fick vi besök av våra allra yngsta fodertikar Nilla (Calmigos Hildana) och Trassla (Tussbergets Carrera). Först kom lilla Nilla för att bli klippt. Hon kände verkligen igen mig och verkade känna igen sig hemma hos oss också. Såå kul! Hon var superduktig på klippbordet! Bilderna har jag "snott" från Nillas egen blogg och fotograf är hennes matte Nathalie.
Sen kom Trassla så de ganska jämnåriga tjejerna fick busa lite. Nilla blir nog en betydligt mindre tik än Trassla. Hon kändes väldigt mycket mer än två veckor yngre :-)
Trassla är 5,5 månader och lite tonårgänglig i kroppen just nu :-)
 
och jag funderade på vem av sina föräldrar hon är mest lik..Här är båda på bild (jag har lånat bilden från Jenny Linderoths sida) och nog tror jag det är pappa DaSilva till höger..? Visst har hon hans uttyck i ansiktet i alla fall:-)
 
 

Heroz klippt

Näste man till rakning blev Heroz i H-kullen. Så här såg han ut före och efter: Lika fin på båda bilderna :-)
H-kullen är snart 5 månader och vi har fått vikter: Heroz väger 16,5 och Sixten (Hércules) 16 kg. Sancho (Hermanito) vägde 14,5 vid 4,5 månad. Nilla (Hildana) väger ca 11,5 och Ninka 12,6. Kira (Hembra) är tyngst av tjejerna med 13,4..Även hon är klippt för första gången har vi sett i hennes blogg.
 
Och i morgon kommer Nilla hit och blir klippt. Så kul det ska bli att träffa henne igen! Som extra bonus kommer även vår fodertik Trassla (Tussbergets Carrera) och hälsar på och leker en stund med Nilla :-)

Dilo tävlar

Danilo (Dilo) från vår D-kull som numer bor i Norrland tävlade i lydnad i helgen med matte Therese och skrapade ihop 165,5 poäng och ett förstapris!! Så himla kul!! Grattis, så duktiga ni är!
Så kul att se Dilo igen på bild. Det var länge sedan. Han är lik syrran BolibompaDina tycker jag :-)
 

Nilla bir-valp

Idag har vår fodertik Nilla (Calmigos Hildana) varit på sin första utställning och det gick jättebra. Hon blev Bir-valp med HP och fick fin kritik. Bilderna har jag lånat från Nillas blogg.

musses ögon

En rolig nyhet är att Musse (Enrico) har varit och ögonlysts igen för han hade en liten prick vid senaste ögonlysningen. Nu kunde veterinären konstatera att det var en prick av icke ärftlig karaktär! Det blev vi väldigt glada över att höra för Musse är en supertrevlig liten perrokille som vi hoppas kommer att gå i avel till någon lämplig tik. Mamma är Dita (Zorrazo Perdita) och pappa är Rotti(LaTeinada Rotti). Han har A-höfter, ua på armbågarna, Prcd-PRA clear,  är mentaltestad med 2:a på skott och han är utställd med VG. Anledningen till very good (och inte excellent) var att pälsen var väldigt tovig vid utställningstillfället. Vi får väl se om matte kan ta honom till en till uställning kanske ;-) Han är ca 45 hög och väger ca 20 kg.

Suck!

En olycka kommer sällan ensam brukar man ju säga och nu när Mira börjar bli bra från sina magsmärtor så hoppar Moya så tokigt ur bilburen och landar på dragkroken! Suck! Hon har jätteont och går stelt och skriker till ibland.
Efter att jag pratat med rådgivning avvaktar vi någon dag.

Hälsning från Sancho

Vi fick en liten hälsning från vår söta foderhane Sancho (Ramita de Palma Juan Sancho). Han har haft en härlig sommar med sin familj.
 


Tack för härliga bilder!!




 

Susanne och Ella tävlar vidare


Susanne och Ella vann lydnadsklass 3 i Gränna!! Snyggt jobbat! Vi är sååå stolta över er! De har också varit ute och tävlat rallylydnad och fått 93 poäng. Snart blir de nog uppflyttade...
 
I väntan på en bild på ekipaget när de vann i Gränna så får ni se Ella in action.
 

Trassla klippt

Vi har missat att lägga ut lite händelser här eftersom det varit så mycket på jobbet och sedan allt oroligt med Mira.
En sak som har hänt är att jag har klippt vår fodertik Trassla (Tussbergets Carrera). Så här såg hon ut före:

Och så här ser hon ut efter:
 
Hon blev såååå gokglad när pälsen försvann och sprang som en galning på gräsmattan :-)

Chantovalpar igen

Vi brukar skriva lite om vår foderhane Chantos valpar. (Det är bara Chanto av våra tre foderhanar som har hunnit få valpar) Det är så roligt att följa även dem. Det känns lite som att det är "våra" valpar också :-)
Han har 4 kullar hittills och 17 valpar. I helgen blev Jazza (från kennel Phansos) svenskt utställningschampion. Grattis!!

Här är Jazza med matte på utställningen i Eskilstuna.
 
Chantos yngsta kull (kennel Perro Rizados) har precis fyllt 1 år. Här är en bild på Zindra när hon blev BT2 på utställningen i Visby för någon vecka sedan:
Och här är fler bilder på några av ettåringarna:

Zindra igen, Chica och Siri

Siri igen
 Och här en bild i repris på tre Perro Rizadosvalpar och så Phansos Jazza:

Hans kull hos LaSirenitas kennel är lite mer än ett år. De ska snart iväg och röntga höfterna. Vi håller tummarna för bra resultat. Här kommer Nerissa( i repris) från den kullen:

Snett bakom sitter även Nova från samma kull.
 Sin första kull hade Chanto i kennel Aberlours och därifrån kommer ju vår härliga Zoya:

Vi får väl se när hon ska ha sin andra kull valpar hos oss. Vi övervägde en höstkull nu men kände att vi inte var riktigt redo. Man ska ha ork och tid att lägga på en valpkull och allt vad det innebär :-)

Det går åt rätt håll...

Mira är ännu piggare nu. Hon orkar följa med på korta promenader och man ser livsglädje i hennes ögon. Hon äter penicillin och magkatarrmedicin och hon har bättre aptit nu.
Det fanns blod i hennes avföring så vi måste avvakta med hennes vanliga medicin mot smärtan i höfterna. Hur det ska bli med det, känns ju lite oroligt!

Mira bättre

Idag är Mira något bättre. Hon orkade gå en mycket kort promenad och höll svansen som vanligt ringlad över ryggen en liten stund. Men snart var den hängandes nedåt igen och blicken moloken :-( Hon äter i alla fall och får i sig sina mediciner och hon har inte haft några fler smärtattacker. Skönt! Imorgon ska veterinären ringa och ge besked på alla provsvar.

Jobbiga dygn...

Det är inte kul när ens hundar blir sjuka! Vi har nu åkt in och ut från Strömsholms djursjukhus under några dygn eftersom Mira visade att hon hade mycket ont någonstans. Först gissade vi på livmoderinflammation men det var det inte. Sen trodde veterinären att det var inflammerad bukspottskörtel men det var det inte heller. Vi väntar fortfarande på vissa provsvar men troligtvis har hon en inflammerad tunntarm. Det känns lite konstigt för hon har inte alls varit dålig i magen och att en inflammerad tarm skulle orsaka sådana hemska smärtor. Hon har fått morfinliknande smärtlindring var sjätte timme, antibiotika via dropp och varit riktigt dålig!
 
Men idag lyckades vi få i henne lite mat så hon kan äta sin medicin i tablettform. Hon äter även medicin mot magkatarr ifall det är det också. Hennes vanliga medicin mot smärtan i höfterna har vi fått göra uppehåll med nu naturligtvis. Jag törs inte "ropa hej" ännu men hon är aningen piggare nu på kvällen....

RSS 2.0