Väntan på löp!

Moya brukar alltid vara punktlig med sitt löp. Hon har haft 23-26 veckor emellan i hela sitt liv med endast ett undantag när hon drogs igång ca 1 månad för tidigt av Mira. Aldrig har hon väntat längre än 26 veckor men NU när man väntar på att hon ska börja och blivande valpköpare vill ha valp till sommaren så dröjer hon för första gången i sitt liv!! Både hon och Mira har visat tecken på att börja i ca 1,5 månad nu men inget kommer. Kanske stressar jag henne när jag går och undersöker henne hela tiden eller kanske är det den kalla, långa vintern som styr lite?
Moya, BÖRJA LÖPA NU!! Snälla!

Dolly med mormor Moya

Dolly gillar sin mormor Moya. Ja, hon gillar Mira också för Mira brukar vilja leka mer, men Moya och Dolly verkar ha något tyst samförstånd. Man slappar i hallen tillsammans...


Man sitter och njuter av tidiga vårsolen tillsammans... fast här blev de uppmärksamma på vad jag gjorde..Eller bara råkar hamna lite nära varandra och sitter lika tokigt med bakbenen...man ser inte Moyas bakben på bilden men hon brukar sitta likadant :-)Hundarna är väl de enda som inte tycker att snön ska försvinna nu. De tycker att den svalkar skönt! Sen kan man ju äta den också :-)

Dolly och Moya trötta efter en lång promenad.


Stilstudie

Tänk att mycket av en valps kroppspråk och rörelser hänger kvar upp i vuxen ålder.
Här är Dolly 2,5 veckor gammal och 12 veckor gammal:

 

Ganska lika pose, eller hur. Och den här bilden tog jag i veckan när hon var hos oss:

Hon sitter så här när hon är på lite myshumör, så det är inga ögonblicksbilder. Hon sitter och kikar på en så man ska komma och gosa med henne :-)

Edilia klippt

Igår var jag hemma hos Edilia och klippte henne. Hon var mycket långhårig. Vilken päls hon hade! Den såg helt tovfri ut med långa snören men när vi började klippa var det mycket luddigt precis intill huden.


Otroligt duktig var hon på klippbordet. Stod så stilla och brydde sig ingenting om maskinen. Efter blev hon så här fin:

Sen fick man ha en litet värmande täcke för säkerhets skull. Det blir ju sådan skillnad från så lång päls till inget alls. Vi fick lov att klippa med 10:ans skär som lämnar bara några millimeter päls. Tack Marie för bilderna!


Våra vitbruna tjejer

Jag kikade på lite gamla bilder. Oj, så många fina bilder man har som man tittar på alldeles för sällan! Enya var ju hos oss förra helgen och det gick jättebra. Hennes sår på magen läker fint och hon är pigg som vanligt.
Här är hon när hon var bara 7-8 veckor gammal. Tänk att hon blir ett år snart.


Vi har ju två vita fodertikar med bruna "kofläckar" och det är ju Enya och så Dolly också. Hon kommer hit imorgon och ska sova här en natt. Hon blir två år i juni! Den här bilden hittade jag på henne när hon var ca 10 veckor...


Vilka underbart söta vitbruna tjejer, eller hur! Man blir ju väldigt "valpsjuk" när man ser så här goa bilder!

Theo

Vi har fått många nya bilder av valpköpare/fodervärdar som jag berättat tidigare och det är svårt att hinna med att uppdatera varje valps/hunds sida på vår hemsida. Men vi försöker i alla fall och nu har vi uppdaterat Theos sida på hemsidan. Calmigos Famoso Fernando, som han så fint heter i stamtavlan, har hunnit bli 8 månader och verkar utvecklas till en mycket kraftig men låg hane. 44 cm hög och 19 kg...

Här är han till höger, bredvid sin perrokompis Ninja. Fler bilder av honom finns nu på hemsidan som sagt..


Vilken härlig dag!

Idag har vi varit ute i och pimplat. Fyra vuxna och tre hundar. Moya, Mira och goldenkompisen Alva. Hundarna var sååå lyckliga och busiga och njöt i solen ute på isen.

Synd nog hade vi ingen kamera med men jag fick lov att ta några bilder med min usla mobiltelefon för att det var så härligt.

Här ser vi Conny vid sitt pimpelhål. Moya framför och Mira bakom. När vi är ute en hel dag så här och är stilla dessutom har båda vovvarna täcke på sig.

Vi har sparat Miras päls ända sedan tidigt i höstas för att hon skulle hålla sig riktigt varm i vinter (för att försöka förebygga hennes höftvärk). Det har ju varit en väldigt snöig och kall vinter så hundarna har ju inte blivit så smutsiga men igår shamponerade jag Mira. Vilka härliga lockar hon fick efter badet! Mira är väldigt mörkt beige. Hon är ju tecknad som Moya med vit krage och vit svanstipp och allt och det syns verkligen fortfarande.

Hon ser ljusare ut på bilden är vad hon gör i verkligheten


Hon ser ut som en pudel i ansiktet nu för tiden, eftersom det inte växer ut hår på nos, runt ögon, i pannan och under hakan. Jättekonstigt. Jag tänkte att jag får väl klippa henne arbetsklippt :-) Perron har ju faktiskt en arbetsklippning men det verkar inte som att någon är så väldigt intresserad av att påminna sig om den. Bara i Spaninen har vi sett den. Antonio (Ubrique) Har en bild på en arbetsklippt perro i sitt galleri. Provar om det fungerar att länka till sidan här:
http://www.perroaguaubrique.com/gallery/Gallery.html
Klicka framåt när ni kommer till sidan och snart kommer en vit arbetsklippt perro

Det är bara tassarna som ska klippas fram sen är Mira nästan likadan :-)

Systrarna D

Förra helgen träffade vi båda systrarna ur vår D-kull, Dolly och Dina. Dina var här på lördagen för att bli klippt och Dolly träffade vi vid brukshundsklubben för promenad på söndagen.

Dina är en mycket mjuk och mild tik som är mycket lätt att hantera på klippbordet. Här är hon före:


Och efter:
Hon "jobbar" ju till vardags i barnprogrammet Bolibompa och det finns många klipp att se på henne på Svt-play :-)
Vi får väl se om det blir en valpkull redan nästa år efter Dina. Men först ska hon ögonlysas och ställas ut lite till bland annat. Dina fick ju 5:a på skottet i MH-testet, vilket vi alla tyckte var lite överraskande. Alla syskon fick 1:a på skott (=helt skottfasta). Även föräldrarna är skottfasta och vi tyckte inte att Dina såg så berörd ut att det skulle vara högsta rädsla. Men hur som helst så var Dina inte alls berörd av fyrverkerier under nyårshelgen och vi har bedömt att vi ändå ska ta en kull på henne om all hälsa är ok.

Dolly är en mycket glad och vild tjej och mer "gåpåig". Matte tränar lydnad med henne och de är anmälda till agilitykurs i vår. De två D-systrarna är inte lika varandra vare sig i temperament eller utseende men härliga på olika sätt :-) Om all hälsa är ok med Dolly så planeras även en kull efter henne under 2012 eller 2013.

Dolly får alltid igång Mira på lite tokrus i skogen :-) Det var en underbar helg för en vecka sedan när man kände att VÅREN var på väg! 

Här är Dolly i skogen. Visserligen låg lite snö kvar här och där men solen värmde härligt!


Men vilket bakslag det blev igår! Nu har vi flera decimeter snö här i Mälardalen och 12 minusgrader! Suck!

Imorgon kommer Enya för att sova över till söndag. Matte ska tävla med mamma Dita. Hoppas Enyas sår på magen har läkt fint! Enya började löpa för första gången dagen efter att hon skadade sig så hon har blivit stor nu :-) Tänk att E-kullen blir 1 år i mars. Det känns helt otroligt! 


Nya bilder

Vi har fått bilder igen från valpköpare. Här är ett smakprov, resterande läggs in på varje valps egna sida efter hand.

Calmigos Carizma 4 år


Calmigos Dios 1,5 år


Calmigos Famoso Fernando (Theo) 8 månader


Calmigos Diablo (Zigge) 1,5 år


Calmigos Emilio

Jättekul att får bilder! Tack!

Ella och Susanne!

Idag har Susanne tävlat med Calmigos Caramella i lydnadsklass 2 och fått ett förstapris!!! Supergrattis! Ni är för himla duktiga! 169 p fick de ihop och det blev en andraplacering i Rättvik där fler perros tävlade den här helgen. Grattis också till er andra som det gått bra för. Så kul att ni är ute och visar upp perros på lydnadsplanen!

Ella

Nu har du inspirerat mig igen Susanne! Jo, efter Moyas valpar SKA jag också anmäla mig till en tävlingslydnadskurs. Nu har jag skrivit det här och då kommer jag inte undan ;-)

RSS 2.0