Arbetsglädje!

Det är med förundran man ser sina perros enorma vilja att arbeta. I går körde vi lite uppletande utanför vårt hus i högt gräs. Mira är helt FENOMENAL när det gäller att hitta sina älskade leksaker! Moya är också duktig men i detta klår Mira henne med hästlängder.


Mira

Men när det gäller kvickhet i rallylydnad och tricks mm. då är Moya helt oslagbar. Det är så kul att träna sådant med henne för hon sprudlar av energi! Nästan för mycket i vissa tillfällen :-)


Vi tog några vackra porträtt på Moya nu när hon är så långhårig och fin. Vi velar om vi ska klippa pälsen eller inte... men snart kommer regn och slask och då är det skönare att ha en kortklippt perro :-)
 


Fler nya bilder finns på Moya på hemsidan. Och även bilder från E-kullens valpträff. Vi fyller på vartefter vi hinner på hemsidan nu så kika in på nyheter där ibland....


Rotti champion igen

Nu har E-kullens pappa, Rotti La Teinada, gått och blivit finskt utställningschampion också! Grattis till Pia!


Hösthelg

Hösten är här på allvar men med ganska milda temperaturer. Vi har haft en skön helg med många och långa skogspromenader. Enya har bott hos oss i helgen igen och det går jättebra! Hon är så duktig för att vara en 6-månadersvalp! Lydig och följsam.

Här är Enya i skogen


Här busar Enya, Mira och Moya


Enya har hittat en jättegod pinne

Det är härligt att se hundarna i skog och mark! Mira mår förresten mycket bättre nu än hon gjorde i vintras. Antagligen var det den stränga kylan som gjorde att hennes höfter värkte extra mycket.Enya, Moya och Mira på en härlig promenad i skogen


I skogen med Dolly

Vi har träffat Dolly (Calmigos Dorisa) på promenad i skogen idag. Dolly har hunnit bli 1 år och 4 månader och är fint byggd tycker vi :-) Hon är ca 44 cm hög och väger 16 kg. Hon har stort och fint huvud. Hon påminner oss jättemycket om pappa Lukas men är nog lite kraftigare än honom.

Hennes bruna fläckar håller på att blekna, men när man tittar längst in vid huden så ser det fortfarande mörkbrunt ut men i topparna är pälsen helt vit  (!?) Det ser ut som om matte har doppat hennes hårtoppar i klorin :-)


En kelig och glad tjej är hon!

Man måste ju ha något i munnen när man hälsar!Och till sist ett fint porträtt av Dolly


Den 2:a oktober är det dags för MH-beskrivning för hela D-kullen. Det ska bli så spännande att se hur genomsnittet blir för en hel kull.


Bilder från valpköpare

Vi får ofta bilder från våra valpköpare och det uppskattas JÄTTEMYCKET!
Här har vi Zigge (Diablo) från D-kullen som tillsammans med sin hundpartner Berry beundrar familjens svampskörd.


 Och Sandra i Tyskland har varit hos fotografen med båda sina perros. Här är Emilio (från E-kullen) till höger och hans kompis Felipe till vänster:

(c) foto Schafft, Hannover, D.

Och ett vackert porträtt på Emil:

(c) foto Schafft, Hannover, D.


Äntligen...

...har vi lyckats uppdatera hemsidan lite. Det är mycket som vi ligger efter med men idag fick i alla fall F-valparna varsin sida med bilder. Valpsidan är uppdaterad också.


E-kullen 6 månader

Igår blev E-kullen 6 månader. Vi har fått rapporter om vikter och höjder på de små. Enya är hos oss den här helgen. Jättemysig tjej! Hon väger 13 kg och är ca 41 cm hög.

Encima, som kallas Cima, ställdes ut för första gången idag. Det var en inofficiell utställning i Ljusdal och först blev hon Bir-valp med HP (det var en perrovalp till) men sen slog hon också till med att bli BIS-reserv av 21 valpar!! Vilken debut! Jättegrattis till Yvonne och Felicia!

Här är en bild på Cima från valpträffen i augusti.


Tänk att det ska vara så mycket att göra jämt! Det har varit hysteriskt mycket på jobbet och halvkrasslig har man känt sig. Jag känner mig som en urvriden trasa! Inte har jag orkat uppdatera hemsidan med bilder från valpträffen och diverse andra saker som jag skulle ha lagt ut! Suck! Men det kanske kommer någon dag.... den som väntar på något gott...


Livstecken...

Det var länge sedan vi uppdaterade både blogg och hemsida. Det har varit otroligt mycket på jobbet och vi har haft många övriga aktiviteter på fritiden som inte har varit hundrelaterade.
Inte kan jag lägga in bilder i min dator än heller. Det fattas någon liten sak som jag måste köpa....

Tyvärr blev det inget Gränna för oss i år. Det verkar ha varit ett toppenår med kanonväder och trevlig stämning så det var ju synd men vi hade en jättehärlig helg vid Hjälmarens strand istället så det gick ingen nöd på oss heller. Dessutom höglöper både Mira och Moya så det hade inte passat så bra för oss att åka till Gränna ändå i år. Men nästa år laddar vi för! Vi har bokat stuga redan :-) eller kanske tar vi husvagnen och bokar av stugan - vi får se...

Hur som helst så har vi fått rapporter om att Calmigos Carmenzita (Zita) som är mamma till vår F-kull blev snabbaste perron och att hon tillsammans med lillmatte Bella fick visa upp sina talanger i agility. KUL! Delad tvåa som snabbaste hund blev syster Chanja (mamma till vår D-kull). Vilken atletisk kull det är, C-kullen!

Zorrazo Perdita (Dita) som är mamma till vår E-kull, blev 3:a i lydnadsettan! Stort grattis till Biggan!

Lydnadträning har legat i lä hos oss under en period nu igen. Men häromkvällen tog jag godis i fickan och tog med Moya ut på fältet utanför oss. Jisses, så taggad hon var! Det var verkligen ROLIGT tyckte Moya. Bild kanske kommer... RSS 2.0