GLAD PÅSK!

Zigge och Nicke får önska er alla en härlig påsk!
Foto: Hagar

Fler höftresultat

Nu är två till ur G-kullen röntgade. Galino(Charlie) fick A/A (hurra!) och Gitza (Elsa) fick B/C. Vi får se om familjen med Elsa tänker röntga om henne. Här är hon i alla fall - en dagsfärsk bild på den helt nyrakade sötnosen :

Hur söt får man bli?

Lilla Indra är ju 3,5 vecka som sagt och växer och frodas. Hon är en riktig liten goding!! Har ni sett:
Hon väger ganska precis 2 kg vid denna unga ålder :-)

Lyckad parning igen

Idag har vi parat Zoya med Ramita de Palma Garp(Cosmo). De satt ihop efter 5 minuter :-) Här är först några bilder på Cosmo när vi sågs sist. Då hade han lång päls:
Och en bild från parningen när Cosmo var helt nyklippt:
Comso är en liten hane (ca 44 cm i manken). Både han och Zoya är mycket sociala och glada perros. Zoya är en väldigt kraftigt byggd tik och även hon ca 44 cm i manken. Porträtt av Cosmo som har behållt sin bruna färg fint:
 
 

Indra 3,5 vecka.

Lilla Indra växer så det knakar och är fantastiskt söt och knubbig. Bilder kommer imorgon. Orkar inte nu...

Zigge BIM igen!

Det fortsätter att gå bra för Zigge på utställning. Idag var det en stor utställning i Malmö (tror det var 26 deltagande perros) och Zigge blev BIM med CACIB igen. Stort GRATTIS Hagar och Zigge! Fyra av Zigges valpar från kennel Aberlours var också med och det gick bra även för dem. Igor blev tredje bästa hane och sen deltog Igor och Pixel i Susannes uppfödargrupp som fick jättefin kritik! GRATTIS Susanne!
Här är först BIR och BIM-bilden. BIR blev Pippi så det blev en repris på Strängnäsutställningen.
Här är Susannes uppfödargrupp och så en av tikvalparna i Zigge-Wilmakullen hos Aberlours:

Chantos dotter Jazza blev andra bästa tik. Grattis till henne också! Här är Zigge och hon utanför mässan. Kusinerna:
Grattis även till andra som det gick bra för idag :-)
 

Så fint...

...nya omslaget på perrobladet var ;-) Jag råkade visst skicka in en bild som dotter Elina tagit på vår foderhane Sancho och vår "valp" Pepzie från G-kullen när de träffades och lekte :-)

Trassla klippt för andra gången.

Och så här smidig var man under lockarna. Vi mätte henne till 47 cm i manken.

Senaste bilderna på 3-åringarna

Ett av de stora nöjena med att vara uppfödare är att se vad det har blivit av de små valparna man sålde i en kull. Det är så spännande att följa hur de blir till sättet och hur de ser ut. Vem är de mest lika? Är de lika varandra? De senaste bilderna vi har på E-kullen ser ut så här:
Enya(till höger och mamma Dita till vänster):
 
Edilia:
 
Encima(till vänster):
 
Ebba(Ebonita):
 
Musse(Enrico):

Emilio (till vänster och hans kompis Felipe till höger):
 
Och lille Nacho (Enano) som inte blev så liten:
Nacho är certifierad kantarellhund :-)
Måste dela med mig av den här bilden igen när Nacho var några dagar gammal:
 
 
 

E-kullen 3 år!

Idag är det 3 år sedan Dita födde vår fina E-kull. Förhoppningsvis är Dita nu dräktig igen och får en till minst lika fin och trevlig kull :-)

Våra LP1:or

Nu händer det mycket här. Vi har ju tidigare en Calmigoshund som fått titeln LP1 och det är Caramella (Ella) från C-kullen:
 
Nu har vi en till och det är Danilo (Dilo) från D-kullen! Så himla duktiga ni är Therese och Dilo!
 

Miras syster

På sjuårsdagen kom en liten hälsning från Miras kullsyster som bor i Finland. Hon är mycket lik Mira tycker vi! Lite vitare bara...samma kroppsspråk. Så kul att se!

Mira 7 år idag!

GRATTIS Mira! och hoppas du får må så här "skapligt" som du gör nu många år till och får uppleva fler sådana här dagar på stranden med älskade ringen i munnen!!
Bilden är från i somras när vi var i Danmark

Calmigos Champinjoner

Hittills har 4 av våra avkommor erövrat en championtitel av något slag:
Calmigos Carizma; Svenskt viltspårschampion:
 
Calmigos Emilio; Tyskt utställningschampion:
 
Calmigos Encima; Svenskt utställningschampion:
 
Calmigos Diablo; Svenskt utställningschampion:
 
Lite kul att våra två svenska utställningschampions är parade och väntar valpar tillsammans :-)

Nya valpplaner

Vi planerar ännu en kull nu i vår/sommar och det är mellan Zoya och Cosmo. Här nedan är två bilder på Cosmo. En liten, glad och social kille! De ska träffas nästa helg och vi hoppas de gillar varandra.

Indra 2 veckor.

Bilder på matvraket :-)

Strängnäs Internationella...

Idag ställdes flera Calmigoshundar ut på SKK:s internationella utställning i Strängnäs. Det gick strålande bra. Diablo(Zigge) blev BIM, tog sitt tredje cert och CACIB och blev svenskt utställningschampion! Det var 20 deltagande perros. Grattis också till Maria och Pippi som blev BIR och också tog championat idag.
Foto: Elina Calmegård
foto championbilden: Saori Wohlin

Två killar ur H-kullen premiärade på utställning och ställdes i juniorklassen. Båda fick excellent och trevlig mentalitet :-)
Hercules(Sixten) blev bästa juniorhane och Heroz på andra plats (av 4). Här är Sanna och Sixten först och sen Camilla och Heroz:
Så proffsiga ni ser ut och det var första gången :-)

Vår foderhane Sancho(Ramita de Palma Juan Sancho) ställdes i öppenklassen och fick jättefin kritik men tyvärr backade han aningen för domaren (som var väldigt petig med detta) så han fick endast Good idag. Här är två bilder på honom. Vilket bröstdjup och vilket steg :-)
 
Sen var det tikarnas tur. Vi hade två juniortikar, också de från H-kullen; Harissa (Ninka) och Hildana (Nilla). Ninka backade lite vid tandvisningen och fick nöja sig med fin kritik och good. Jag ställde Nilla och hon skötte sig strålande trots att hon inte har träffat mig så mycket. Hon fick fick excellent och blev tredje bästa juniortik (av 5). Hon var väldigt cool den lilla tjejen :-) Överst är Agnetha och Ninka och under springer jag glatt med Nilla:
 
Sist fick vi förstaplacering och HP för vår uppfödargrupp. "En mycket jämn grupp med lovande juniorer och en nybliven champion" var utlåtandet. Ingen bra bild från det tyvärr.
Vi är såååå nöjda efter dagen!! Här är lite fler bilder  på H-kullen: Först har vi Ninka, sen Sixten, sen Heroz och sist Nilla:
 Sixten blev mätt i manken av domaren och han var exakt 50 cm. Heroz ser lika stor ut och tikarna är lite mindre modell, ca 43 i manken.

Lyckad parning

Dita och Torres gillade varandra jättemycket och det blev en hängning efter en liten stund. Ett till besök ska vi hinna med men sen så hoppas vi på valpar runt den 11 maj.
Torres en sådan härlig kille och här sista bilden är på hans goding till son; Messi, 11 månader! Vilken snygging!

A-höfter!

Nu har andra valpen i G-kullen röntgats och det är Gordito/Zacke som har A-höfter!! Underbart!

Imorgon...

Imorgon bär det iväg på parningsresa med Dita. Vi ska besöka den här stilige herren, Torres:
Jag måste ju säga att han är väldigt lik sin blivande flickvän Dita:
Bilderna på Dita är från Eskilstuna när hon blev BIR
 

Ziggevalpar röntgade

Calmigos Diablo (Zigge) har en kull i kennel Aberlours med söta Wilma. 4 av de valparna fick höfterna röntgade i veckan. 3 st hade A-höfter och 1 hade B-höfter! Så bra! Vi ser fram emot Zigges nya valpar med Calmigos Encima :-) Så här fin är Vilja från Zigges första kull:
Och här har vi pappa Zigge på en alldeles färsk bild:

Indra 1 vecka

Lilla Indra är nu 1 vecka gammal och mår prima. Även mamma Zita mår jättebra! Skönt!
Indra har ganska precis dubblat sin vikt under veckan och så här ser hon ut nu:

Dita löper

Mitt i all tumult tvingades vi ta ställning till om vi ska ta en kull till nu eller inte. Dita har börjat löpa men efter I-kullens dramatiska valpning kändes det som att man inte vill ha några flera kullar!

Men idag känns det bättre och lilla Indra är helt ljuvlig och pigg! Zita mår också bra så man får ju bara inse att sådant här kan hända när man föder upp hundvalpar och hoppas att det inte blir alltför ofta!

Vi har bestämt att para Dita och det blir väl till helgen som kommer gissar jag.

RSS 2.0