Dita och Enya på besök

Våra foderhundar Dita och Enya bor ju numer med matte Biggan i Funäsdalen. Men i helgen var de här i trakterna så de kom och hälsade på. Så himla kul att se tjejerna igen!
De är väl installerade i Biggans nya husbil. Mamma Dita och dotter Enya har verkligen blivit lika varandra! Både till sätt och utseende tycker jag! Mycket lek och mycket fart! Ja, Enya är ju mer vit förstås..
Enya tävlade sen i lydnad med matte på söndagen och fick ett 2:a pris. Men de är på G!!
 
Dita ska få bli mamma till en ny Calmigoskull i vår. Det ser vi verkligen fram emot! Vi får väl se när Enya ska få sin kull. Det är inte riktigt bestämt.

G-kullen 1 år!

Vår härliga G-kull blir 1 år idag den 24 oktober!!
 
Här har vi dem som vuxna: först Charlie (Galino) : 
Sen Dante (Galante):
Sen Franco(Gacho):
Zacke(Gordito):
Pepzie (Gabelle):
Och Elsa(Gitza):
Och lille Santos (Gotaz):
Grattis alla och hoppas ni får något riktigt gott idag :-)

Inga valpar för Dina

Allas vår BolibompaDina är ju också en av våra fodertikar. Hon ögonlystes för ett halvår sedan ungefär och veterinären såg då två små prickar(katarakt) på ena ögat. Nu har vi ögonlyst henne igen och prickarna såg exakt likadana ut men man kan fortfarande inte avgöra om det är av en ärftlig variant av katarakt eller inte. Veterinären sa att hon med största sannorlikhet inte kommer att få något problem av dessa prickar och han kunde inte se något akut hinder för avel men efter samråd med perroklubbens avelsråd har vi nu bestämt att inte ta några valpar på Dina.

Klubben rekommenderar inte avel med hundar som har katarakt av okänd eller ärftlig art och vi vill inte chansa på att vi ökar på denna åkomma inom rasen.

Så nu får Dina "bara" ha kvar sitt jobb som tv-stjärna, inte som mamma. Hon tar sitt jobb på fullaste allvar har vi hört! Här ser vi henne som valp i studion och som vuxen med husse Johan.

Nya avelsplaner

Vi håller fast vid vår kommande kull i vinter/vår med Dita och Alvin men nu planerar vi även en till kull och det blir nu till jul med leverans v.7-8. Det skulle bli svårt att hinna med de kullar vi har innestående hos fodervärdar om vi inte tar en kull nu och när Dolly löpte så lägligt att valparna kommer att födas på julafton ungefär och jag är ledig då, så bestämde vi oss för att para henne.

Dolly har följt med på lite utflykter för att vi ska känna lite mer på henne och hon vänja sig mer med oss men hon älskar ju oss redan i och för sig :-)

Vi hade nog tänkt att åka till Norge till en hane med Dolly men redan på Eskilstunautställningen blev Dolly mycket förälskad i vår egen Nicke av någon anledning :-) Då föddes tanken; Dolly- Nicke, ja kanske det. De kompletterar varandra mycket bra! Både mentalt och exteriört.
Alla färgkombinationer kan det bli i denna kombination.
Nicke är en mycket kraftig tvåårig perrokille med ett mycket mjukt och behagligt sätt.

Chanja tävlar

Idag har Chanja blivit godkänd i en rallylydnadstävling! GRATTIS!!

Träff Villingsberg

I söndags var Elina och jag på träff i Karlskoga. Det var jättekul att komma iväg och träffa lite andra perro med familjer. Dessutom var ju härliga Ninka där från vår h-kull. Hon blev så glad så hon sjöng och inte visste var hon skulle ta vägen nästan när hon såg oss. :-) :-)
Vi fick lära oss hur man tränar sin hund till tjänstehund. Det var jätteintressant!
 
Eftersom Moya och Mira inte är riktigt friska än så passade vi på att låna med oss vår fodertik Dolly (Calmigos Dorisa) för att "känna" lite mer på henne inför eventuell kull på henne. Vi får väl se hur det blir med det och NÄR det skulle kunna bli i sådana fall. Tiden räcker inte till alla gånger!
Några bilder blev det från träffen i alla fall:
Jag och Dolly till vänster, Agnetha och Ninka tar täten. Och här nedan härliga, glada Ninka (Calmigos Harissa) som är sin pappa Uffe upp i dagen(fast svartare).
Det var också kul att få se Njnkas halvbror Nacho som också har Uffe som pappa. Men han var inte lika lik pappa tycker jag. Det skiljer bara en vecka mellan halvsyskonen och båda bor i Örebro så de kan leka OFTA :-) Så kul!
 

Utställningsnytt

Både Nicke(LaSirenitas Aquarius) och Calmigos Enya knep sina första cert idag på SKK:s internationella utställning i Sundsvall. Dessutom blev Calmigos Encima BIR (Nicke blev BIM) med cert och cacib. Eftersom Encima redan är champion så går hennes cert till Enya som blev andra bästa tik med reserv-cert :) Så himla kul!!
 
Från vänster: Encima BIR med cacib, Nicke BIM med cert, Enya BT2 med cert :-)

Moya och Mira bättre

Både Moya och Mira är mycket bättre i sina respektive åkommor :-) Mira äter fortfarande dietfoder och då har Moya också fått hänga med på den dieten hela tiden. Detta har resulterat i att Moya är väldigt smärt och smidig i hullet nu. Hon är annars en ruskigt duktig godistiggare, speciellt av vissa medlemmar i vår familj med omnejd. Inga namn nämnda...men nu har vi varit väldigt stränga under tiden Mira haft en strikt diet för sina inflammerade tarmar.

Mira verkar i alla fall må mycket bättre men hon har ju problem med sina höfter och är väldigt ostadig i sitt bakställ och kan inte gå längre promenader än ca 3 km. Hon är däremot väldigt glad och lekfull så vi aktiverar henne med lekar typ hitta leksak mm. Det är svårt att säga om hon har mycket värk i sina höfter eller bara lite..

Moya är också mycket bättre i sina knäckta revben men hon går fortfarande väldigt illa nedför trappor. Jag har inte tordats prova att lyfta henne igen eftersom hon skrek så högt sist. Vi avvaktar lite till så hoppas vi att det läker fint.

Dilo tävlar bruks

Nu har Dilo och matte Theres tävlat igen. Den här gången gjorde de debut i bruksapellen. Det gick jättebra och de skrapade ihop 197 poäng och kom på 2:a plats! Jag är mäkta stolt!! Vilka duktiga valpköpare vi har!!
 

Snygga killar!

Vilka godingar hon har, Hagar! Här är Zigge(Calmigos Diablo) till vänster och Nicke(LaSirenitas Aquarius) till höger. Så här ser de ut just idag och båda finns tillgängliga för avel. Zigge har en kull tidigare hos kennel Aberlours och Nicke blir två år nu i november så han har inte hunnit få någon kull ännu.
Båda har A-höfter och är ögonlysta utan anmärkning. De är pra-fria och mentalbeskrivna. De är båda mycket trevliga och coola killar! Zigge är även Sor-godkänd och har blivit Bir med cert och cacib på utställning. Nicke har fått excellent men kommer att ställas ut mer. Båda är stubbsvansade.
Välkommen att höra av dig om du är intresserad eller vill veta mer. [email protected]
 

Även Sixten klippt

När är även Sixten(Hércules) i H-kullen klippt. Han var visst väldigt duktig har frisör Petra skvallrat :-)
Jag upptäckte att jag inte lagt ut bild på nyklippta syster Ninka vilket jag trott att jag gjort. Jag fick ju bilder på henne tidigare. Här är hon sötnosen i alla fall.
H-kullen är fortfarande väldigt lika varandra tycker jag mig se av bilderna. Det ska bli kul att se nästa gång vi ses...

Franco BH2

Calmigos Gacho (Franco) som bor på Åland har varit på internationell utställning på Ekerö och fått excellent och placerade sig som andra bästa hane med reserv-cert! Det var Francos första officiella utställning när han nu är ca 11 månader. Han är en mycket cool och trevlig perrokille. Stort GRATTIS!!

RSS 2.0