Nicke 2 år!

Grattis coola, goa, glada Nicke (LaSirenita's Aquarius) på din 2-årsdag! Hoppas du blir pappa till härlig kull vintervalpar hos oss på julafton :-)
Hoppas du och dina syskon haft en underbar dag!

Allmän uppdatering

Snart är denna mörka november över. Man kan ju inte jubla över att vi har haft mycket sol här i Mälardalen direkt!

Dolly visar alla möjliga tecken på dräktighet men hon har inte blivit rund än. Alla tikar blir ju mer eller mindre skenvalpiga så vi kan väl inte vara 100 % säkra på att det blir smått till jul men 99 % säkra är vi nog :-)

Jag har träffat vår fodertik Trassla igen och hennes sida är uppdaterad på hemsidan. Även foderhundarna Nilla och Sancho har fått lite uppdatering på sina respektive sidor.
Trassla 7 månader:

Sancho ögonlyst

Vår foderhane Sancho (från Ramita de Palma) är ögonlyst utan anmärkning. Så himla bra!! Nu ska vi bara ställa ut honom lite mer, mentaltesta (om vi får plats) och eventuellt ta lite mer hälsoprover. Sen hoppas vi att han är ok för avel framåt vårkanten (han blir 2 år i februari).

Emilio pappa

Calmigos Emilio (Emil) såldes som valp till Tyskland för att förhoppningsvis bli avelshund där. I Tyskland måste hundar mönstras in och få ett certifikat som visar att de får användas i avel. Emil fick detta för ett tag sedan och nu har han blivit pappa till sin första kull med tiken Lolle i tyska kenneln Compagne du Cheval! 4 flickor och 3 pojkar blev det, alla bruna och vita. Se så vackra valpar:
Kenneln där Emilio har fått sina valpar finns på den här sidan:  
www.spanischerwasserhund.com

 

Dilo 1:a pris igen!

Brorsorna i D-kullen är farten minsann. Calmigos Danilo (Dilo) har tävlat lydnad och fått sitt andra förstapris. GRATTIS Therese!! Kanske har ni snart en titel i lydnad då...Här är en bild från tävlingen och sedan två fina bildcollage på Dilo från i somras :-)

Zigge får vara stolt igen

Idag blev Zigges valp Aberlours Yesterday (Igor) Bir-valp på Malmö valputställning. Här ses Igor med pappa Zigge (Calmigos Diablo)

Hösthälsning från Zoya

Aberlours Molina (Zoya) skickade en liten hösthälsning. Familjen har nu flyttat ut på landet utanför Ödeshög. Lycka till med nya boendet :-)

H-kullen 6 månader

Idag blir vår fina, härliga H-kull 6 månader! Vi har fått vikt- och höjdrapporter samt bilder på alla snyggingar. Hildana(Nilla) är 43,5 cm och väger 13,9:
 
Hembra(Kira) är 43 cm och väger 14,1:
 
Harissa(Ninka) väger 14,6 och är 41,5 cm hög:
 
Tjejerna verkar otroligt jämna i storlek och vikt! och killarna likaså: Hércules(Sixten) är ca 46 hög och väger 18,5:
 
Heroz är 47 cm hög och väger 19,4:
 
Och så slutligen Hermanito(Sancho) som är 48 cm hög och väger 17,7:
Vilka godingar! Man vill ju hämta hem allihop igen :-) Hoppas ni får en härlig dag och att vi kan ses snart! Puss från uppfödarna!

Fler bilder från Växjö

Tack Hagar för bilder från utställningen. Extra roligt var att ni fick träffa Zigges son Igor som ser helt fantastisk ut! Se här, far och son:
Här är några blandade bilder från utställningen. Vår Trasslas pappa DaSilva fastnade på en av bilderna och sen är det Nicke och Zigge och så vinnarbilden med Aqualinestiken som BIM och Zigge som BIR.
 

Chantos dotter..

Chantos dotter Jazza (Phansos Rock n' Roll) ställdes ut i Danmark i helgen på Hernings nordisk vinnarutställning. På lördagen vann hon öppenklassen och fick ck och på söndagen blev hon placerad som tredje bästa tik! GRATTIS!! Så här snygg var hon:
Vilken päls! Tack Susanne för bilden :-)
 
Apropå Chantovalpar så droppar det in fler och fler höftledsresultat efter honom och det ser bra ut! 11 av hans 17 valpar(med 4 olika tikar) är röntgade och 6 st har A-höfter, 4 st B-höfter och en har B/C. Hoppas bara att resterande 6 valpar får A eller B :-)
 

Zigge BIR igen!

They did it again! Hagar och Zigge! vilket team ni är! Bland 20 deltagande perros på SKK:s internationella utställning i Växjö idag blev Zigge BIR med cert och CACIB!! Stort GRATTIS!! Nu fattas bara ett cert, Hagar! Sen är han champion :-)
Hagar ställde även vår Nicke och han fick jättefin kritik och väldigt fina ord om hans trevliga temperament men hans päls var inte i så bra skick så inget mer än excellent idag. Domare var Ankan Edoff.

Träning i hallen

Idag var vi ett gäng som träffades för att träna lite allt möjligt i Kungsörs Hundarena. Jag hade med mig Moya(som är nästan återställd nu efter revbensbrottet) och hon var supertaggad! Hon uppfann ett nytt moment i rallylydnaden och det är att sitta och snurra runt samtidigt när matte går runt henne :-)

Biggan var där med Dita och Enya, Ann med Chanja och så var det Stina med familj och lilla Trassla. Och så hade vi en jobbarkompis med som har en dansk/svensk gårdshund.
Trassla (Tussbergets Carrera) har hunnit bli lite mer än 6 måndader och är en sådan här söt perroflicka:
Jag hade ingen kamera utan bara mobilen med mig så det blev inga fler bilder.
Tack alla för en härlig träningsstund och efterföljande promenad!

RSS 2.0