Valparna i gröngräset

Valparna har fått varit ute kortkorta stunder. De är väldigt nyfikna och modiga faktiskt. Vi har tagit bilder och Elina har filmat lite. Vi får se om hon får tid att lägga ut även film.


Bilden ovan är från allra första stunden första gången i gräset :-) Närmast är Harissa, till höger med stubb Hildana, bakom henne är Hembra, längst bak till vänster Hermanito, Hércules med stubben i mitten och Heroz längst till vänster.


Snygge Hércules :-)

Söta Hilda :-)


Vackra Harissa :-)


Maffige Heroz :-)


Gullige Hermanito :-)


Och ursöta lilla Hembra (som tyvärr blev lite suddig idag) :-)

Vi kommer att fylla på med bilder på varje valps egna sida på hemsidan vartefter för det finns fler fina bilder på vissa av valparna.


H-kullen 3 veckor

Treveckorsporträtten något försenade :-) Valparna är så otroligt söta! De är mycket jämna i vikt och vi har reagerat på att de har väldigt stora tassar :-) Snart lägger vi ut lite bilder från när de fick komma ut en stund. 

Hildana

 

Hembra

 

Harissa

 

Hércules

 

Heroz

 

Hermanito


Cima champion!

Idag blev Calmigos Encima (Cima) svenskt utställningschampion! Cima är vårt första utställningschampion med prefixet Calmigos :-) Stort GRATTIS!!!


G-kullen 7 månader

Idag blir vår G-kull 7 månader. Vi har fått lite rapporter från de flesta ur kullen. Vi brukar föra in vikter och höjder vid vissa åldrar på våra valpar för att kunna jämföra lite mellan kullar. G-kullen ser ut så här vid 6-7 månader:

Gordito 22 kg, 53 cm (!)
Galante 21 kg, 47 cm
Gitza 18 kg, 45 cm
Gacho 19 kg, 49 cm
Gotaz ?
Gabelle 15 kg 44 cm
Galino ?

Här är en ny bild på Gitza som kallas Elsa:

Så fin! Tack, Kajsa m. familj!


Älskade Moya 8 år!

Idag fyller vår första perro Moya 8 år. Hon är fortfarande som en unghund på många sätt. Härliga Moya!
Elina tog några fina bilder på henne häromdagen.

Konstigt, hennes päls har inte alls missfärgats i skägget nu...

Franco på utställning

Franco (Calmigos Gacho) har varit på inofficiell utställning på Åland. Det gick väldigt bra. Han blev Bir-valp och fjärde bästa valp. Kritiken var: "Härlig hanvalp, utm huvu o uttryck, korr bett, mörka ögon, välplac. öron, välvinklad fram o bak, utm br.korg för åldern utm. päls rör sig mycket väl för åldern"H-kullen 2 veckor

Hildana


Hembra


Harissa


Hércules


Heroz


Hermanito


Dita tog de sista pinnarna!

Dita är nu uppflyttad till tvåan i agilty i båda klasserna!!
Bild kommer i morgon.
Supergrattis till Biggan med vovvar!!

Två veckor

Nu har H-kullen blivit två veckor. Elina var här på eftermiddagen och hjälpte mig ta bilder men de får nog vänta tills i morgon att publiceras...
Det har inte varit någon bra dag idag. Först har jag försökt läst uppsatser (nationella prov) men min hjärna orkade liksom inte. Sen råkade jag tappa min alldeles nya smartphone i asfalten så hela skärmen gick sönder!! :-( Sen, nu på kvällen betedde sig Chica mycket konstigt och ville absolut inte gå i valplådan och ge valparna mjölk trots att hennes juver var överfyllt till bristningsgränsen. Valparna var i och för sig jättenöjda men jag förstod att det skulle bli mjölkstockning om hon skulle vänta längre... Jag vet inte vad det tog åt henne och blev orolig att det kanske var kalkbrist för då kan tikar vanka omkring och bli oroliga och hässja och det var precis så hon betedde sig. Till slut lade hon sig utanför lådan och då lade jag dit valparna och de började dia direkt. Mycket konstigt! Kanske var det för varmt. Vi har sänkt värmen nu. Jag bytte allt i lådan också om hon tyckte det luktade om filten. Nu sover alla 7 men Chica har inte varit i valplådan... Hm...

Det går undan..

Oj, så fort valparna utvecklas! Idag har Hildanas ögon öppnats nästan helt och alla andra har glipor öppna. Och alla går omkring upprätt på alla fyra benen nu! Det ser nästan overkligt ut! De små är 10 dagar idag. De höjer upp nosarna och sniffar i luften. Så jättesöta! Vi ska föröka ta bättre bilder med "stora" kameran så fort vi hinner.


Chica är mycket piggare nu och börjar äta upp sig lite. Hon tar så väl hand om sina små! Imorgon ska vi till veterinären och ta bort stygnen. Skönt!


Lille Hércules

Så söt mage man kan ha! Tankarna går till vår förstfödde hane Chanto (som också är morbror till denne valp) som låg så här på en bild när han var i samma ålder :-)

H-kullen 1 vecka

Hildana


Hembra


Harissa


Hércules


Heroz


Hermanito

Piggare

Tänk, imorgon är valparna en vecka redan. Då kommer enveckasbilder. Alla går upp i vikt som de ska och vi alla blir piggare. Blivande valpköpare håller på och bokar in tider för besök om ca 3 veckor. En söt bild från idag på lilla Hildana:


Tillskott till kenneln

En av dessa två skönheter från Tussbergets kennel kommer att bli vårt nya tillskott om allt blir som det är tänkt. Hon ska bo hos fodervärd här i Eskilstuna. Mer info kommer.

Namnen

Det är ju alltid en liten tanke bakom valpars namn. Till H-kullen var det svårt att välja och hitta namn som kändes bra men till slut enades Elina och jag om dessa: (som redan synts i bloggen i och för sig)
Hildana Jag tyckte stubbtiken såg ut att heta Hilda och då förlängde vi det lite men kallar henne ibland för Hilda eller Hildis. Hon ser lite käck ut.
Hembra betyder tik på spanska och det uttalas Embra. Vackert namn på en vacker tikvalp
Harissa är en krydda av något slag. Passande hundnamn tyckte vi. Fint och gulligt namn på fin tikvalp
Hercules Snygge stubbkillen blir nog maskulin och fin.
Heroz Ett egenskapat namn av Eros och Hero.
Hermanito Betyder lillebror på spanska.

Chica i solen


Det här är ju retsamt... när jag lägger upp vissa bilder från mobilen så hamnar de uppochner!! Varför?? De är rättvända i telefonens galleri... jag förstår ingenting!

Hur som helst så kämpar vi på här hemma. Mycket sömn blir det ju inte! När så Chica drog på sig en magsjuka också så blir man ju inte glad. Först trodde vi bara att hon var konstig i magen efter operation mm men så blev Mira dålig och båda sprang ut och in hela natten med diarré. Jag mötte en bekant hos veternären på morgonen när vi åkte därifrån och även deras två hundar hade blivit magsjuka så antgagligen var det något Chica fick med sig av en sjuk hund som också besökt Strömsholm :-( Det var inte vad vi behövde just nu!

Men hon är redan lite piggare (men inte jag ska jag säga) och njöt så dant i vårsolen idag. Så fort vi kommer ut vill hon visa magen och alla stygnen. Det är så bra och det ser sååå fint ut! Hon är en fantastisk mamma! Vi blir förvånade att hon är så duktig trots all otur.


Film på valparna


H-kullen

Här kommer nu en presentation av H-kullen. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Hildana, svart och vit tik med stubbsvans


Hembra, svart tik med vita tecken, lång svans


Harissa, svart tik med vita tecken, lång svans


Hércules, svart hane med vita tecken, stubbsvans


Heroz, svart hane med vita tecken, lång svans


Hermanito, svart hane med vita tecken, lång svans


En väldigt jämn kull som är väldigt lika utseendemässigt. Alla med lång svans är otroligt lika med vita tassar, vitt bröst och mage och vit svanstipp.


Natten på Strömsholm

Chicas valpning började ju natten till den 4 maj med en tempsänkning. Sen höll öppningsarbetet på under dagen och vid halv 4-tiden gick vattnet. Men sen hände inget mer. Inget krystarbete kom igång. Till slut ringde vi Strömsholms djursjukhus och de sa att vi skulle komma på en gång.

De började med att ta kalkvärden mm men det var inom normala gränser. Men efter röntgenbild såg man att två valpar låg precis bredvid varandra och ville ut samtidigt så ingen kom fram till gränsen där krystningsreflexen stimuleras.

Chica fick dropp och även kalk för att stärka henne ännu mer och så fick vi ut och springa lite med henne. Veterinären försökte även trycka tillbaka ena valpen men ingenting fungerade. Inget värkarbete kom igång trots att hon också fick värkstimulerande dropp. Till slut såg man ingen annan utväg än att snitta ut valparna.

kl. 4.30 på morgonen den 5 maj togs hon in till operationen och kl. kvart i 6 kom sköterskan in till oss med 4 valpar som vi fick gno varma. Kl. 6.00 kom Chica med de två sista valparna in i rummet och Chica fick vakna inne hos oss. Valparna diade direkt.

kl. 9.00 lämnade vi Strömsholm och åkte hem. Chica var fortfarande väldigt påverkad av narkosen och verkade inte riktigt förstå att det var hennes valpar som kommit. Väl hemma la hon sig och sov mycket djupt medan valparna diade. Först kl. 14.00 såg hennes blick mer normal ut och hon verkade förstå mer vad som hänt. När så valparna började pipa lite tog hon sig an dem och började tvätta dem och prata med dem :-)

Valparna har gått upp mellan 20 och 50 gram sedan de kom ut. Alla verkar väldigt välmående och de vägde alla mellan 355 och 400 gram igår morse när vi kom hem.

Chica däremot är ganska medtagen och ser otroligt mager och omusklad ut. Nu får vi hålla koll på hennes operationssår och försöka göda upp henne.

Mer info och individuella bilder på alla valpar kommer senare idag.


Äntligen! igen:-)Biggan hörde av sig och berättade den goda nyheten att Dita och hon äntligen har fått sin första pinne i agility!! Snyggt jobbat!! Vi fick den här härliga bilden på söta Dita med sin rosett :)

Äntligen!

Tre hanar och tre tikar. Alla svartvita varav två med stubb. Mer info kommer.


Natten..

..har varit ganska lugn. Chica hade en tempsänkning till 36,1 vid 1-tiden och nu på morgonen låg den på 36,4. Vi får väl se hur lång tid det här tar. Hon är inte alls så påverkad ännu. Hon flåsar inte men hon ligger nästan hela tiden i valplådan. Inom ett dygn lär de små titta ut gissar jag.


Kanske i morgon..

Chica har idag mått lite illa och inte ätit så bra. Hon vill gärna ligga i valplådan och har haft en liten tempsänkning. Hon bäddar lite men hon flåsar inget än. Imorgon kanske det är dags!!


Väntan...

Man blir lite lurad ibland. Chica verkade väldigt berörd på promenad och magen är så stor och hård så vi har sagt att "hon går nog inte hela veckan ut till dag 63". Men sen har hon blivit rörligare och piggare helt plöstligt så nu ser vi inga tecken på att valparna skulle vara nära. Det känns som att hon tänker vara dräktig i några veckor till!! Men nu i helgen lär de väl komma i alla fall. Det är dag 59 idag och ingen märkbar skillnad på magen. Valplådan är sedan länge på plats, Chica är shamponerad och klippt på magen och allt är helt förberett. Nu kan valparna komma!

RSS 2.0