1 tråkig nyhet - 2 roliga

Fodervärd Biggan ringde nyss och berättade att Enya skadat sig under magen och fått lov att sy 11 stygn!! Stackars lilla gumman! Antagligen var det armeringsjärn som repat upp henne men Biggan var inte säker. Tack och lov verkar det inte ha gått så djupt att hon får men av detta!

Trevligare nyhet är att lille LaSirenitas Aquarius fodervärd ringde nyss också och berättade att bilfärden från Smedjebacken hade gått så bra. Han var lugn och trygg och han ska troligtvis kallas för Nicke :-)

Och sist men inte minst så har vi fått veta att Chantos fästmö Nessie har gjort ultraljud och veterinären såg att det fanns små valpar i hennes mage!

C-kullen 4 år idag!

Vår första kull, c-kullen, fyller 4 år idag! Stort GRATTIS till alla vovvar med familjer!

Här är Moya med sina 8 valpar, 2 dagar gamla. Tänk, snart är det dags för Moyas andra och sista kull! Hon kommer att börja löpa när som helst nu och då bär det iväg till Tyskland och hennes tilltänkte kavaljer.

Aquarius

Det är LaSirenitas Aquarius som blir vår nya hanvalp och förhoppningsvis kommande avelshane. Jättetack Nanna och Anneli för den underbara killen och för förtroendet att vilja "byta gener" med oss :-) Jättebra idé!

Jag tänkte på Moyas pappa Azko när jag såg lille Aquarius. Azko är tecknad på samma sätt och har kuperad svans. Aquarius har naturlig stubbsvans. Vi får väl se vad han ska kallas. Han flyttar till fodervärd snart.

Sötnos!

Vi hälsade även på hos Aquarius pappa Alfons som visade sig vara en mycket trevlig och social kille. Han ville direkt på kliad av oss alla. Han är stor och kraftig men smärt och smidig, 10 år gammal men såååå mörkt brun! Jag skulle aldrig gissa att han är 10 år!
Och här är Aquarius båda föräldrar Zara och Alfons. Fina hundar båda två!


Tack Nanna för bilderna! Det ska bli så spännande att följa vår nya lille kille! Han får en egen sida på vår hemsida inom kort.

Nytillskott till kenneln!

Denna härliga hanvalp har blivit vår!! Förhoppningsvis kan han ingå i vår avel så småningom. Mer info kommer imorgon.

Fodervärd?

Vi har länge funderat på att köpa in en eller två hanvalpar till vår kennel som vi då skulle vilja placera ut hos fodervärdar. Därför undrar vi nu om det finns någon som kan tänka sig vara fodervärd till oss? En kan vara aktuell omgående och en annan kan bli aktuell lite senare under våren.

Du ska vilja jobba med din hund och gärna meritera lite grann.

Hör av dig till oss med frågor och berätta om dig själv och din familj. Kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Grattis Zoya!

Det har inte blivit någon uppdatering på ett tag. Det har varit jobbiga veckor, min extrapappa Bengt har nu somnat in efter en tids sjukdom :-( 

Vi missade till och med att Zoya fyllde 2 år igår! Supergrattis till henne! Vi har fått bilder från valpköpare också men de kommer vartefter här.

Bilder från valpköpare/fodervärdar

Jag rensade lite i mailboxen och hittade en massa fina bilder! Det är så kul när valpköpare och fodervärdar skickar bilder men jag hinner inte alltid lägga ut dem i bloggen. Men här är några i alla fall:


En vintrig Zoya (Aberlours Molina)

Och en vintrig Zigge (Calmigos Diablo):


Och så är det lilla Theo (Calmigos Famoso Fernando) som precis blivit klippt:


Enyas tur..

...att sova över hos oss. Så härlig, så glad och social. Hon hoppar upp i knät på alla människor och vill vara nära nära! Hon är ca 41-42 cm hög så hon är en liten tik men har sådan fin resning i kroppen så hon upplevs som större.

Än så länge är de bruna fläckarna mycket mörkt bruna. Vi får väl se om det varar...

Söta Enya!

Tyvärr fick Mira plötsligt jätteont i höfterna i går kväll och kunde inte hoppa upp i min säng ens. Så nu äter hon en kur med Rimaldyl (inflammationshämmande och smärtstillande) Hoppas det hjälper lika bra denna gång som förra vintern. Man ska aldrig "ropa hej" som jag gjorde i tidigare inlägg och var så glad över att Mira klarat sig så pass bra trots kylan. 

Dessutom är det en jobbig period just nu när all energi går åt till ett sjukdomsfall i familjen. 

Men för att komma i lite bättre sinnesstämning innan jag ska lägga mig så letar jag fram lite bilder från en härlig skogspromenad här om dagen. Det är fint med snö tycker jag, trots att jag är helt utmattad av all skottning just nu!Moya, Mira och Enya följer efter Per


Enya, Mira och Moya


Moya hittade en jättestoooor pinne som hon ville mörda!
Galna, busiga hundar!


En till poseringsbild. Lite djup snö där på Moyas kant :-)


Det skymmer tidigt fortfarande...godnatt!

Chantos frierier

Det blev lite tätt mellan dambesöken. Först var det ju Lindvattnets Dicha som ville träffa Chanto just när vi hade kalas och jul mm. Tyvärr fick jag ingen bild på dem tillsammans eftersom jag inte kunde vara med då.

Sen hade vi nog tänkt att LaSirenitas Lunaria (Nessie) skulle vänta lite längre med sitt löp eller åtminstone inte vara tidig i sitt löp även hon men det visade sig att hon behövde träffa Chanto just när han var "inlåst" på pensionat! Som tur var så var de på pensionatet så snälla att de tog emot oss för ett litet besök idag.

Det gick i alla fall bra och det blev en så kallad hängning på ca 15 minuter. Så nu kanske det blir två Chantokullar under våren. Så spännande!

Nessie och Chanto

RSS 2.0