sommarlov o kennelträff

Det blir inte mycket uppdaterat nu när man har ledigt. Vi är ute på små semesterturer och är just nu bara hemma en dag för att packa husvagnen och imorgon bär det iväg till Särna för att fiska mm.

Vi har skickat ut mail till alla valpköpare och fodervärdar om kennelträff men jag skriver även här att ni ska reservera den 20:e och eventuellt den 21:a augusti i era almanackor. Vi håller till vid Kungsörs brukshundsklubb på lördagen och de som vill stannar till utställningen i Eskilstuna på söndagen. Tider och program kommer senare. Eventuellt kommer det gå att ta sim- och livräddningsprovet på lördagen men detta är inte klart ännu. Mer info kommer.

Vi kommer att uppdatera bloggen sen med härliga bilder från sommaren.

Emilio A1 :-)

Calmigos Emilio är höftledsröntgad i Tyskland och har fått bästa graden A1! :-)


Härliga sommarbad mm..

Vilken härlig sommar vi har! Det händer lite allt möjligt som har med hundarna att göra. Chanto har haft dambesök igen och den här gången var det söta Ruffa (Perro Rizados Adelina) som charmade Chanto. Så nu hoppas vi att det blir många fina valpar. Jag glömde kameran som vanligt nu för tiden :-( Här är en tidigare bild på Chanto:Jag har hälsat på och klippt Dolly. Hon blev sååå tokglad när hon såg mig! Sen tittade hon på mig länge, djupt in i ögonen när jag satt och fikade och klappade henne lite :-) Kameran var inte med nu heller så en arkivbild på Dolly får det bli också:Hundarna ÄLSKAR att bada och häromdagen träffade vi Ann med Chanja och Bosse för att ta ett dopp i Kungsör. Moya hälsar fortfarande på sina valpar på ett alldeles speciellt sätt. Jättekul att se! Både Mira och Moya blev också glada att se Bosse. Chanja är helgalen och kastar sig ut från bryggor. Vi har aldrig tränat detta men jag märkte att Moya lätt skulle gå att trigga att kasta sig ut. Det får bli en annan dag. Vad som mer var roligt var att Mira simmade jättemycket. Hon brukar inte gilla att simma men nu visade hon att hon kunde simma jättesnabbt! Mira har ju också sedan tidig ålder självmant doppat huvudet långt under vattenytan. Detta gjorde hon även nu och letade efter saker på botten av sjön. Det ser för lustigt ut när bara rumpan sticker upp och hon går och letar på botten. Många, långa sekunder är hon under!
Elina tog lite bilder:

Mira och Bosse i täten. Chanja i mitten och Moya längst bak. Så härligt det ser ut!

  

Chanja och Bosse på bryggan, Chanja kastar sig ut och apporterar sin leksak. Duktig tjej! Bosse blir nog imponerad av sin mamma :-)


Här kastar sig Chanja ut igen och de andra tittar avundsjukt på :-)


Mira och Moya apporterar i vattnet.


Hela badgänget: Mira, Moya, Chanja och Bosse. (Tre generationer svartvita)

Det var svårt att sålla bland alla härliga badbilder. Kanske lägger jag ut lite fler i morgon och från poolen också.

Dios

Vi har gjort 2-årsutvärderingen med massa frågor om D-kullen och det är så intressant och spännande att få all information om våra avkommor. Vi får lite bilder också. Här är Dios:

Musse

Vi fick härliga bilder på Calmigos Enrico (Musse) och hans perrokompis Rufsen.


Så vackert perroansikte! Jättelik pappa Rotti men lik mamma Dita i ansiktsformen tror jag.
Tack så jättemycket för bilderna!

Grattis Dita!

En av våra avelstikar, Dita, fyllde 4 år igår. Grattis vännen Dita som alltid är så trevlig och följsam och duktig på alla sätt och vis!! Hoppas ni hela familjen hade en härlig dag på Ditas dag!


RSS 2.0