L-kullen 6 veckor

Vilket härligt väder vi har haft! Valparna har varit ute hela dagarna. Skönt!
Här kommer bilder från veckan som gått och fler kommer att fyllas på varje valps sida på hemsidan som redan är påbörjade.

Här är Lorenzo godingen: Han är så otroligt kraftig i kroppen och lågställd. Han ser ut som en brottare eller liten björn när han tultar fram. Han är väldigt kontaktsökande och en mysig kille.
 
Lorenzo och Leya tycker det är mycket spännande med Mira:
 
Leya är otroligt fotogenique! Hennes "riviga" temperament och morrande är som bortblåst.
 
Leonardo är coola killen som älskar att kela! Men han är också väldigt utforskande i nya miljöer. Hela kullen är förresten väldigt keliga! De ligger gärna på rygg och älskar att bli klappade och masserade. Mamma Enya är ju också en kelgris som ÄLSKAR att sitta i allas knän och ligga tätt, tätt intill när man ligger i soffan till exempel.
 
Charmiga, tokglada Lilia älskar även höjder. Hon vill upp hela tiden på lådor etc. trots att hon är minst i kullen. Svansen går hela tiden också.
Lilia igen:
 
ståbilderna blev inte så bra...Valparna var alldeles för pigga och ville inte alls. Leonardo:
Leya:
Lilia:
 
Det blev ingen bra bild på Lorenzo( han ville bara lägga sig ner) men här är en bild på honom som Elina tog när han var 5 veckor:
 
 
 
 
 

Franco tävlar i lydnad

Calmigos Gacho som bor på Åland har fått 1 pris i nybörjarklass i tävlingslydnad och klassvinst! Stort GRATTIS till Katja och snygge killen!
 
 
 

Dilo RLDN

Nu har Calmigos Danilo fått ännu en titel med duktiga matte Therese! Nu i rallylydnad; nybörjarklassen är avklarad.
 

Nilla ögonlyst

Vår fodertik Calmigos Hildana (Nilla) är ögonlyst utan anmärkning. Så nu är fina tjejen fri på höfter och ögon. prcd-PRA clear är hon också. Och så håller vi tummarna att pappa Uffe är fri från NAD (Vingelsjukan) för då kommer Nilla vara genetiskt fri även från detta, eftersom mamma Chica är fri. Det är mycket hälsa som ska kollas när man håller på med avel.

Bilden har jag knyckt från Nillas blogg.
 

5-veckorsporträtten

Här kommer porträtten på L-valparna 5 veckor gamla. Det kommer fler bilder när Elina åker tillbaka till Örebro för datorn är så seg här..
Killarna överst. Lorenzo och Leo och så tjejerna Leya och Lila.
 

Buz på valpträff

Vår fodertik Solhems Bouza do Rei (Buz) var på valpträff med sina syskon. Elina var med också och tog många fina bilder. Här är några av dem:
Med var också mamma Chica och Kis bruna valp Allis.  På bilden ovan ser vi Pax och Buz. Fina syskon!

L-kullen 5 veckor

Här är lite bilder från veckan. Elinas femveckorsporträtt på valparna kommer i morgon eller övermorgon.
Vi väntar på mat....
Kommer det något eller...
jag vill också se!
Leya så söt i gröngräset!
Matdags:
Alla 7 vovvarna mår bra i trädgården
 
 

Mor, dotter och dotterdotter

Vi fick den här bilden från Sundsvall på nybakade champion Zorrazo Perdita(Dita) mellan sin söta dotter Joya till höger (som blev tredje bästa juniortik) och sin fina dotterdotter Fudge(Calmigos Encima+Calmigos Diablo) till vänster. Fudge kommer från kennel Itxasos men har två Calmigosföräldrar och hon blev bästa juniortik och tredje bästa tik trots sin ringa ålder! GRATTIS till alla!!
 

Trassla 2 år!

Idag säger vi grattis till vår fodertik Trassla som blir 2 år redan!! Jisses så fort tiden rusar fram. Vi ska MH-beskriva Trassla och utvärdera henne lite så får vi se om hon kommer att ingå i vår avel eller inte. Vi har liksom inte hunnit med riktigt. Hur som helst är hon en MYCKET älskad familjemedlem hos Stina med familj :-)
 

L-kullen 4 veckor

Valparna är helt underbara och så lättsamt att bara ha 4 valpar! Elina har tagit helt underbara bilder på dem. Se bara
Leya:
Lorenzo:
Lilia:
och Leonardo:
 
Igår fick de komma ut i det vackra vädret 10 minuter och idag var de ute en halvtimme. Vi har tagit massor med bilder! Det blev ett långt inlägg :-)
 
 

Calma BIR

Här kommer en bildserie på Calma (Kayla) när hon blev BIR för andra gången på kort tid i Tyskland
 
Och här är hon i gruppen:
 
 

Vilken dag!

Vissa dagar är extra roliga att vara uppfödare. Idag ringde först Heroz matte och berättade att de gjort MH nu på morgonen. En mycket social och stabil hane med etta på skott(oberörd) och 4:a på hälsning och 5:a på socialitet hantering. Rädslor hanterade han också jättefint och mycket lek fanns det i honom. Supernöjd var jag efter det samtalet.

Sen plingar ett sms från Tyskland att Calmigos Kayla (Calma) har blivit bäst i rasen på ännu en utställning. Efter det strålade jag ännu mer!

Och sen hör Biggan av sig från Sundsvall och berättar den fantastska nyheten att Dita (Zorrazo Perdita) har blivit Bir och fått sitt sista cert och därmed är svenskt utställningschampion! Hurra! Och supergrattis till Biggan!

Här kommer Championbilden med domaren som jag inte minns vad han heter just nu.
 
och här har vi en dagsfärsk bild på Heroz (föräldrar:Chica*Uffe) efter MH:t
 
och Calma får vara med i bild i repris från förra utställningen när hon blev BIR:
 

Årets perro

Varje år utses årets perro i olika kategorier. Dessa redovisas på perroklubbens hemsida och i vår superfina medlemstidning. Vi har ju tidigare berättat att vi har en hund från vår kennel med i tre kategorier för årets perro 2013! Trea i årets lydnadsperro, trea i årets agilityperro och fyra i årets bruksperro; Calmigos Danilo.

Men några andra hundar, som på olika sätt är kopplade till Calmigos, finns på listan och det är vår H-kulls pappa Uffe, som blev årets lydnadsperro. Här är han till vänster i bild med matte Marika och till höger hans dotter Nilla(Calmigos Hildana) och matte Nathalie. Bilden har jag stulit från Nillas blogg.
 
Sedan blev Chantos dotter Perros Rizados Fermina(Gizza) årets agilityperro! Grattis!!

Calmigos Diablo(Zigge) har några söner på listorna också. Det är Kalle(Aberlours Ebony and Ivory) som tillsammans med matte Sara placerat sig som 4:a på lydnadslistan och 5:a på brukslistan. Här utövar han dock agility, vilket han också är duktig på:
 
Hans kullbror Igor(A.Yesterday) blev 5:e bästa utställningsperro:
Grattis till alla!!
 

L-valparna 3 veckor

Idag har dotter Elina varit här igen och fotograferat de små. Men bilderna kommer inte förrän imorgon. Här är en mobilbild på lilla busfian Leya tills dess.
 
Leya
 
 
Lorenzo
 
 
Lilia
 
 
Leonardo
 
 
 

Julio/Gunnar

Vi har fått fina bilder på Calmigos Julio (Gunnar) som vi har delad avelsrätt på tillsammans med kennel Aberlours. Gunnar är nyklippt och ser så fin ut! Jag gissar att han kommer bli en mycket duktig lydnadshund (bland annat) :-)
 

Kiwi/Doris stora tjejen

Vår fodertik Doris (Calmigos Kiwi) har både löpt och blivit klippt så nu är hon stora tjejen! Tänk att både J-kullen och K-kullen blir 1 år snart! Det känns konstigt. Jag tycker de är våra små valpar fortfarande!
Här kommer en underbar bildserie på fina Doris. Fotograf: Husse Ola Östlund

 

Söta!

Valparna är nu så pigga och söta och goa så man kan inte slita sig från valphagen nästan. De går, sitter och börjar så smått busa med varandra. Hur gulligt som helst! De är väldigt nöjda och tysta små valpar och man har börjat se små skillnader i temperament. Detta kan ju variera under veckorna som kommer men just nu är Leonardo den mest kelige, Leya den busigaste och mest framåt. Lilia och Lorenzo är lite mer anonyma än så länge. Här är busfröken Leya:
Det ser ut som om hon ligger och spanar om något spännande ska hända!
Här sover Leonardo djupt:
 
Och här är en dålig bild på Leya och Lilia. Systrarna är inte så lika på något sätt faktiskt.. jo vikten är den samma ungefär.
och här har vi en ännu uslare bild på killarna, Lorenzo till vänster och Leonardo till höger. Killarna väger också lika mycket (något mer än tjejerna) och de är inte heller så lika som de ser ut på den här bilden faktiskt.

Elina kommer idag eller imorgon igen och då får vi ta bättre bilder på småttingarna!

L-valparna 2 veckor

Idag är det två veckor sedan vår L-kull föddes. Både mamma Enya och alla fyra valparna mår nu prima efter magsjukan. Skönt! Småttingarna är väldigt jämna och väger runt kilot. Leya och Lorenzo har helt öppna ögon. På Lilia och Leonardo började man se små springor idag.

Leya
 
 
Lorenzo
 
 
Lilia
 
 
Leonardo
 
 
 
 

RSS 2.0