Dagens bilder

Det här är faktiskt 3 valpar (bilden ovan).

Zoyas valpar

 1. Gordito, hane, vit och brun, stubbsvans, 370g.

 2. Galante, hane, brun och vit, lång svans, 380g.

 3. Gitza, tik, vit och svart, lång svans, 340g.

 4. Gacho, hane, vit och svart, lång svans, 380g.

 5. Gotaz, hane, brun och vit, lång svans, 265g.

 6. Gabelle, tik, svart med vita tecken, lång svans, 320g.

 7. Galino, hane, vit och svart, lång svans, 375g.

G-kullen

7 härliga små krabater gömde sig i Zoyas enorma mage, 5 hanar och 2 tikar. Jag gissade på fler faktiskt men det var 7 ganska rejäla valpar. De är väldigt jämna och fina och alla mår mycket bra. 4 är svarta och vita och tre är bruna och vita. Endast en har stubbsvans. 

Zoya är hur pigg som helst och hon är en mycket duktig mamma. Hon visste precis hur hon skulle ta hand om de små från början och de är ovanligt tysta och nöjda :-) Jag har faktiskt sovit riktigt bra i natt på en madrass bredvid valplådan. Mira har också varit tyst i natt. Skönt! Vi har bestämt namn men fortfarande inte tagit individuella bilder. De kommer. Först har jag fått lov att jobba lite idag och nu är Elina på högskolan så vi får ta fotografering i kväll. Men några nya gruppbilder kan jag bjuda på:

Här är femlingarna innan de två sista kommit ut. Längst ner Gordito(hane,stubb)ovan honom Gotaz(hane), svartvit med rumpan nedåt: Gitza(tik), svartvit m. huvud nedåt: Gacho(hane), och överst Galante(hane).


En bild på duktiga mamman med sina 7 underverk. Valparna har lagt sig själva färgindelat :-)


Från vänster: Gordito, Galante, Gotaz, bakdelen på Gabelle(tik 2), Gitza, Galino(hane 5) och Gacho.

Bild


Valp nr 7

Nu kom det en till vit och svart hane med lång svans som väger 375g.


Valp nr 6

Den andra tiken född, svart med vita tecken, lång svans, 320g.


Bild

Hon verkar ta en liten paus nu men det känns att det är fler kvar i magen.


Valp nr 5

Brun och vit hane med lång svans, 265g.


Valp nr 4

Vit och svart hane, lång svans, 380g. Verkar vara många kvar...


Valp nr 3

Första tiken född. Vit och svart med lång svans, 340g.


Valp nr 2

En till hane född. Brun och vit, lång svans, 380g.


Första valpen född

Vit och brun hane, stubbsvans, 370g.


Äntligen!

Hon krystar!


Dag 60

Zoya har flåsat hela natten men tempen har legat under 37. Nu på morgonen var den 37,2. Nyss gick vattnet när hon var ute och kissade.


dag 59 igen

Zoya flåsar mer nu och tempen är på väg upp. Kanske kommer de små nu i natt. Det känns så.

dag 59

Natten har varit ganska lugn bortsett från att Mira har gnällt och gnytt och varit valpsjuk som vanligt när det är valpar på G i huset. (suck!)
Zoyas temp är fortfarande låg, 36,1 nu på morgonen. Men hon är oberörd tycker jag. Några gånger i natt har hon väckt mig och flåsat lite men nu är hon lugn. Vi får väl se om det är den "riktiga" tempsänkningen eller om hon bara lurar mig. Hon ratade maten nyss dock....

Dag 58 igen...

Tempen på Zoya har gått ner lite till och hon har varit och bäddat lite i valplådan. Vi ser nog små småttingar inom ett dygn gissar jag. Hon äter dock fortfarande så i natt är det nog inte dags. Kanske man borde sova lite... men det är så spännande!

Dag 58

Idag har Zoyas temperatur sjunkit till 37.2. Den kan ju pendla lite sista veckan men kanske är det tempsänkningen som är på gång. Men vi lär inte se några valpar ändå förrän imorgon natt eller på måndag kanske, gissar jag.  Men det är svårt att säga. Hon kanske bara har lite tempsvängningar och går ända till torsdag.
Hon är oförskämt pigg fortfarande. Lite lös i magen är hon och äter gräs som att hon mår illa, men så fort vi är ute på tomten vill hon busa! Hon verkar inte störas av sin enorma mage då inte. Men när hon ska lägga sig så verkar den vara lite i vägen. Hon flyttar sig flera gånger och pustar.
Jag kikade på lite bilder och det är svårt att komma ihåg att Barbaprinsessan (Zoya alltså) var så här smidig för 8 veckor sedan!

Fina Dolly

Vi fick nya bilder på Dolly-gumman. Calmigos Dorisa heter hon i stamtavlan. Först en bild med lite halvlång päls:


Och en med kortklippt päls. Hon har så vackra ögon!


Dolly är ju en av våra fodertikar och bor här i Eskilstuna. Tack Lina för fina bilder!

dag 56

Nu har magen på Zoya hängt ner sig mer. Det blev lite suddiga bilder men man ser hur stor "Barba" är på de här bilderna. Inte kunde jag tro att spänstiga, muskulösa Zoya skulle bli så stor! Men hon är pigg och busig och följer glatt med på promenader. Hon springer och leker på tomten och hon äter med god aptit. Så kanske går hon tiden ut trots storleken... En vecka kvar idag...Stoooora Zoya

Jag har försökt få fram på bild hur stor Zoya är men inte riktigt lyckats... de här bilderna är tagna idag när hon är på dag 54. Hon har alltså mer än en vecka kvar och har gått upp 6 (!) kg.
Uppifrån ser hon ut som en oformlig klump :-) Barbamamman kallar vi henne :-)


Men hon är pigg och glad och äter bra. Hon orkar följa med på promenader. Valplådan är på plats och det är väl dags att börja tempa henne nu... kanske går hon inte hela tiden ut nu när hon är så stor. 9 stycken gissar jag på. Vad gissar ni?

Where is Emil?


Emilio nyklippt på kofällen :-) Härlig bild! Thank you Sandra!

Och här är han före klippning i värsta jäsarstilen:

Dita och Biggan har tävlat

Biggan har varit i farten med Dita igen och fått sin andra etta i lydnad. Nu är det bara en kvar innan hon får titeln LP1. Heja, heja!

Mysiga Dita!


Svalt en boll?

Ja nog kan vi vara säkra på att det inte bara är två valpar i vår kommande G-kull. Det är två veckor kvar för Zoya, hon bor hos oss nu och hon har en rejäl kula! Hon ser ut som ett får eller som att hon har svalt en boll...


Mira och Zoya har ett alldeles speciellt förhållande som jag har berättat om tidigare. Och även denna gång när Zoya kom hem till oss så "fann" de två varandra otroligt snabbt.

Nu är det två spännande veckor innan vi får se vad som döljer sig i den jättemagen.

Zoya växer fort!

Oj oj oj, vilken mage hon börjar få! Ska vi slå vårt rekord på 8 valpar tro??? Jisses, jag som trott att det skulle bli en liten kull efter Zoya. Men kanske luras hon bara och växer mycket nu men så är det bara fyra stycken eller så.... det återstår att se. Två och en halv vecka kvar... eller dag 45 om jag inte räknat fel.. 

Nu i veckan ska hon flytta hem till oss. Så kul det ska bli!


Emilio igen!

Emilio har idag blivit BIR och tagit sitt tredje cert och cacib i Rostock!! Jisses så duktiga ni är Sandra och Emil!!

MH i Eskilstuna

Den 8 oktober hade vi ordnat mentalbeskrivning för e- och f-kullen. Tyvärr blev inte uppslutningen optimal pga av 50-årsfirande, resor, löp mm. Men 4 stycken "valpar" från E-kullen kom och fick känd mental status. Kanske får ni andra möjlighet att göra detta vid ett annat tillfälle. Supernöjd och glad är jag i alla fall efter dagen! Vi hade en mycket trevlig dag med härlig stämning på Eskilstuna Brukshundsklubb.

Först ut var Musse (C.Enrico):

Här är hans möte med spökena och de har precis vänt sig om och Musse tittar på matte som att han undrar "ska vi gå fram till dem?"


Allt gick jättebra för Musse och han fick 2:a på skott. På bilden leker han efter mötet med spökena.

Sen var det Nachos tur (C.Enano). Nacho har vi inte träffat sedan han var valp så det var jättekul att få se honom. Här är ett porträtt på "lille" Nacho som var minst i kullen. Nu var han snarare lite högre i mankhöjd än bror Musse tror jag.


Här är Nacho precis innan momentet förföljande inleds.

Allt gick bra och även Nacho fick 2:a på skotten.

Enya var först av tikarna och hon gjorde ett kanofint MH med etta på skotten! Vilken modig tjej! Hon gick själv fram till overallen t ex.


Här är Enyas möte med spökena:


Söta Enya och matte Biggan efter avklarad beskrivning:


Sist men inte minst var det dags för Encima som kallas Cima. Hon gick med "lill"matte Felicia som var så duktig! Här kampar Cima med testledaren i inledningen av beskrivningen:


Här är hennes möte med spökena. Hon hoppar upp för att hälsa på det ena när matte har gått fram:

Cima fick 3:a på skott.

Precis som D-kullen och de två som är beskrivna ur C-kullen, visar inte heller E-kullen mycket av kvarstående rädslor vilket känns skönt. Det ska bli spännande att jämföra mer ingående när diagrammen blir färdiga. 
Tack alla underbara valpköpare för att ni kom och tack till Eskilstuna Brukshundsklubb och alla inblandade för denna dag!! tre veckor kvar...

Zoyas mage växer och det är bara 3 veckor kvar till beräknad valpning. Hon är stor för att ha så pass lång tid kvar; hon har gått upp nästan 4 kg!! Jisses, hur många kommer det att vara?I vanliga fall har Zoya en rejält uppdragen buklinje...

Emilio

Vi fick nya bilder på Emil i Tyskland. Så här fin är han i sin långa päls:

Sancho klippt

Vi fick före- och efterbilder på söte Sancho (Ramita de Palma Juan Sancho) som blivit klippt. Han är 7,5 månader och så här fin:RSS 2.0