C-kullen 8 år!

Idag fyller vår första kull, C-kullen, 8 år! Grattis till de 5 som finns kvar i livet och en extra liten tanke till de som lämnat oss alldeles för tidigt!
Moya med sina 8 valpar, 2007

Svipp 6 månader

Vår tyske import Svipp har hunnit bli 6 månader. Samma dag som Zoya fyllde 6 år faktiskt.
Här är några färska bilder på sötnosen som är ca 44 cm i manken nu. Det ska bli spännande att se hur stor (eller liten) han kommer att bli.
 
 
 

Zoya 6 år

Grattis till Zoya och hennes syskon på 6-årsdagen! Det var igår men jag hann inte lägga ut inlägget då.
Kul att höra att Zoyas syster Molly jobbar som besökshund på ett äldreboende.
Zöta, buziga Zoya!
 

Calma får sin avelslicens

I lördags hade Calma (Calmigos Kayla) sitt test om hon är lämplig för avel i Tyskland. Det gick jättebra. För det första måste hunden som gör detta test ha två resultat från officiell utställning med minst very good. På testdagen gör man en bedömning av hundens mentalitet och exteriör. Man måste alltså uppfylla en massa krav när det gäller detta för att få godkänd avelslicens.
 
Mentalitetstestet består av:
Hälsning på främmande person (i alla moment måste hunden vara lugn och absolut inte nervös eller rädd eller arg.)
De kollar att hunden är lydig med ägaren när denne går med hunden i koppel.
Ett grupptest där man passerar en grupp främmande personer och går runt och genom gruppen.
Tandvisning och testpersonen känner igenom hunden.(hunden måste stå med hängande koppel)
Testledaren knuffar även lite på hunden för att se reaktion.
Man måste passera en främmande hund av motsatt kön på ca 1 meters avstånd
Man binder sin hund i kopplet och går iväg 10 m. Då går testledaren fram nära hunden.
 
Calma var väldigt cool och klarade allt detta suveränt. Testledaren fick en liten puss på munnen vid ett tillfälle :-)
 
Sen kollar de kroppen väldigt noggrant och skriver ett protokoll. Jag vet en annan tysk hund som har en anmärkning i sin avelslicens att han saknar någon tand och bör därför bara paras med fulltandade tikar.
 
Här är lite bilder vi fick från Calmas test:
 
 Och här firar Calma på lite tårta :-)
 
 

Franco tar pinnar!

Calmigos Gacho (Franco) har tävlat i agility på Åland och tagit två pinnar. Stort GRATTIS!!
Några bilder i repris från tidigare tävling.
 

Mera Morriz

Vi har fått fler bilder på Morriz när han är nyklippt. Han älskar sin Andipandi som fick flytta med honom till Ödeshög. Men se så liten Andipandi har blivit!! För det kan väl inte vara Morriz som blivit så stor! Jag minns när de var lika stora ungefär :-/
 
 

M-valparna klippta

När M-valparna var 3 månader vägde de ca 10 kg. Även Morriz är nu klippt och här är lite bilder på honom både före, mitt i och efter klippning.

Så söt!
Och här kommer lite fler  bilder på Mitzie före och efter klippning:
 

Och så lite bilder på alla våra M (Moya, Mira och Mitzie)
 
 
 

Gimli på MyDog

Det blev en bra officiell debut för Gimli på MyDog i Göteborg. Han blev 3:e bästa hane i unghundsklassen med excellent. Tack för fina bilder!
 

Härligt med jullov

Vi har haft det mysigt med skogspromenader och mycket främmande hemma. Det har blivit mycket social träning för lilla Mitzie. Elina har tagit lite fina bilder igen:
Mitzie är en sådan lättsam och mysig valp. Väldigt cool och social och trevlig. Men hon hänger i våra gamla tanters(Moya och Mira) öron ibland och lyssnar inte riktigt när de säger till henne. Moya och Mira är helt nerrakade mitt i vintern och Moya har ätit penicillin i 14 dagar för en infektion i och under ögat. Det kan ha kommit av ett slag med en järngrind (jag dängde upp grinden i ansiktet på henne och när jag klippte henne några dagar senare såg vi en stor hård knöl under ögat och ögat varade jättemycket.  Det har blivit bra nu med hjälp av penicillinet, både varet och knölen är borta. Skönt, för veterinären trodde nästan det var en "farlig" knöl hon hade.
 
Älskar det här porträttet på Mira. Hon blir 9 år i mars.
 
och den här bilden ser nästan sommarlik ut fast det är mitt i vintern. Moyas högra öga var det som var utsatt och hon har fortfarande en stor vårta eller vagel i ögonkanten. Vi vet inte om vi ska tordas söva ner henne för att ta bort den... hon är ju ändå på sitt 11:e år...
Älskade hund! Vill inte att du försvinner ur våra liv!!
 Det livar upp alla att ha en valp i huset i alla fall.

Mitzie har blivit klippt idag! Hon är 3,5 månad och det var lite tidigt kanske men hon blev sååå fin! Bättre bilder kommer men de här tog jag med mobilen nyss. Vi ska jämna till lite i morgon och ta nya bilder.
 
Före och efter
 
 
 

Fler jul- och nyårshälsningar

Vi har fått några till fina bilder över jul och nyår:
Leya (L-kull):
och Chinto (j-kull):
 
 
Och så här såg Lorenzo ut vid tolvslaget på nyårsafton. :-)
 

Fart och fläkt!

Vi fick besök i mellandagarna av en perro med husse som bor här i stan. Det är Hedebackens Ronja och hon är kusin med våra L-valpar. Ronja kom för att leka med Mitzie. Jisses vilken fart det blev! Det var verkligen inte lätt att få till några bra bilder men Ronja är en mycket snygg och trevlig perrotjej på 7 månader. Mitzie är ju bara 3,5 månad men hon hängde på kanonkulan Ronja ganska bra i svängarna.
 
 

RSS 2.0