Gott Nytt År!


Dilo

Idag har 2,5-åriga Dilo flyttat till sin nya underbara familj. Vi önskar er lycka till med honom!

Busig valp

Det är svårt att fotografera en superbusig valp i lite dunket vinterljus...

Bus med Mira

Oj, han satt stilla 2 sekunder så bilden blev inte suddig!

Om man sätter sig på huk för att ta en bild så kastar han sig mot en så klart...

och nosar på kameran...

Uforska allt...

Är det för högt eller kan jag hoppa...

Jag kommer nog bli väldigt lik min pappa Alfons när jag blir stor...

Inomhus fortsätter busandet. Man har en väldigt söt liggstil...

och galen blick när man busar på hallgolvet :-)

Pepzie panterflicka

Den svarta tiken i G-kullen ska ju förhoppningsvis bli avelstik i kennel LaSirenitas. Hon flyttade i förrgår till fodervärden i Västerås. Jag håller tummarna att hon går igenom alla hälsotester i framtiden. Lilla Gabelle ska kallas Pepzie i sin familj och hon är verkligen sin mamma Zoya upp i dagen. De ser likadana ut och Pepzie har exakt samma kroppsspråk och tokglada sätt som jag minns att Zoya hade när vi hämtade henne hos Susanne Hall för snart 3 år sedan.

Lycka till med lilla Pepzie!

G-kullen 9 veckor


Igår blev G-kullen 9 veckor och vi får rapporter från de som flyttat att det har gått jättebra! Två brunvita bröder var kvar i går men lilleman till höger åkte på eftermiddagen så nu är bara stubbis(till vänster) kvar. Vi har kallat dessa två killar detta mest men i stamtavlan heter de ju Gotaz och Gordito. Gotaz ska kallas Santos i sin nya familj och Gordito, som flyttar på nyårsafton, ska kallas Zacke.

Alla hanvalpar i kullen får med sig varsin apa (se ovan). Det fick bli apor därför att lilleman Gotaz Santos påminde så mycket om en liten apa när han var lite mindre:

Min mamma och min svägerska är mycket ledsna nu när lilleman flyttat. De blev så otroligt förstjusta i den lille chamören. Han missade aldrig ett tillfälle att få ligga och gosa i någons knä.

Här lånar han Miras dyna:


På vår hemsida www.calmigos.se är valparnas sidor nu uppdaterade med fler bilder och bild på familjerna de flyttat till.

Zacke (Gordito) finner sig väl tillrätta i vår lilla flock med Moya och Mira. Han är en mycket cool och trevlig perrovalp!Dilo behöver nytt hem!

Dilo är en medelsocial 2,5-årig kastrerad hane (heter Calmigos Danilo i stamtavlan) som är busig och gosig och mycket lättlärd. Han är lydig och lyhörd och har gått flera kurser med sin familj som tyvärr drabbats av sjukdom. Dilo har en tid fått varit delvis i ett avlastningshem men tyvärr kan den familjen inte längre hjälpa till. Därför söker nu Dilo nu ett permanent nytt hem där han kan få den tid han behöver. Han är duktig att spåra, han fullkomligt älskar vatten och är lätt att ha lös i skog och mark. Han är mycket lätt att hantera vid kloklippning och klippning av pälsen etc.
 
Dilo har A-höfter och är mentalbeskriven med etta på skott. Han är van att vara ensam en del av dagen, han åker bil, buss och tunnelbana med ro. Han är mycket lugn inne och har aldrig haft hyss för sig som att bita sönder saker etc. På nätterna sover han lugnt och är morgontrött :-) Han larmar vid dörren men har inte märkvärt mycket vakt i sig. Andra hundar går bra ihop med Dilo och han vande sig mycket snabbt vid sin avlastningsfamilj.

Känner du att du är rätt person att ge Dilo ett nytt varaktigt hem eller vet du någon annan som du tror skulle passa så hör av dig till Ulrika via mail: [email protected] eller ring på: 0702-029302 så vidarbefordrar jag kontakten till Dilos familj sen.


Här ovan är Dilo i möte med spöket under mentalbeskrivningen.


Här är Dilo i lek med Enya och Dita.

God Jul!


Flytt och nya namn

Det är Gacho, som ska kallas Franco, Gitza, som ska kallas Elsa och Galino, som ska kallas Charlie som har flyttat hittills. Imorgon åker Galante, som ska kallas Dante. Valparnas (de som flyttat) sidor på hemsidan är uppdaterade.

Mira letar efter sin ring och de 4 valparna som är kvar hos oss tror att hon leker med dem :-)

Våra andra hundar är uppskattade nu när mamma Zoya har åkt hem till sin familj igen. Tack kära panterprinsessan Zoya för den här underbara kullen valpar! Alla valpköpare har berömt dig så mycket för ditt trevliga sätt. Hoppas du fört det vidare till valparna.


G-kullen 8 veckor

G-kullen fyllde 8 veckor igår och 3 st har flyttat!
Här har vi 8-veckorsporträttt.
Gordito:


Galante:


Gitza:


Gacho:


Gotaz:


Gabelle:


Galino:

Sancho

Vår hane Sancho (Ramita de Palma Juan Sancho) är nu 10 månader gammal. Han är så söt! Vi har fått några nya bilder:


Fler utomhusbilder

Det är kul att vara ute!!
Så bra att få träffa morfarsmor Moya också så man lär sig andra hundars språk.


Gacho och Gitza är så lyckliga!


Mamma Zoya uppfostrar och talar om att man ska lugna sig ibland.


Spännande med växter och dofter!


Den här kullen har tidigare inte vägt så mycket vid veckovägningarna om man jämför med tidigare kullar men vissa av valparna har plötsligt blivit riktiga tungviktare. Gordito och Galante väger vid 7 veckor över 5 kg redan! Gotaz är fortfarande liten med sina 3700 gram. Tikvalparna väger 4100 och 4500. De andra hanarna mellan 4500 och 4800. De ser inte höga ut i manken utan snarare tvärtom på vissa...

Veterinärbesiktning

Idag var veterinärbesiktningen för G-kullen. Det gick jättebra. Alla valpar var utan anmärkning förutom ett litet navelbråck som inte behöver åtgärdas. Då flyttar Gacho snart till Åland, Galino till Göteborg, Gitza till Norrköping, Gabelle till Västerås, Galante till Strängnäs, Gotaz och Gordito till Stockholm.


Nu är det verkligen full fart i valplådan och de grisar ner något alldeles förskräckligt! :-) Slutspurten. Men ändå är det ju mysigt! Nu måste jag gå och gosa lite med de små innan de somnar för natten.

Freddie A-höfter

Nu är Freddie från F-kullen röntgad och han har A-höfter och utan anmärkning på armbågarna. Så kul! Det innebär att ALLA våra 22 röntgningsbara valpar är röntgade!! Vilka snälla och duktiga valpköpare vi har!!!

SKK  registrerar ju bara den sämsta höften på hunden så om hunden har A på ena och B på andra så står det bara B i hunddata. Men om man räknar ihop alla 44 höfter vi har på våra röntgade valpar så har vi haft:
28 A, 8 B, 3 C och 5 D. De där fem D-höfterna har vi ju gärna sluppit :-( Men 28 st A låter ju trevligt.

Här är Freddie med mamma Zita från valpträffen i augusti.

Konstigt...

Jag har försökt lägga in bild på Musse från utställningen men det går helt enkelt inte...vet ej vad det är för fel. Jag försöker med två av mina favoritbilder för dagen:


Calmigos Gordito, 7 veckor gammal. Han ser för härlig ut där han står och luktar på kryddorna.Och Galino som är nyfiken på elden i braskaminen. Här är han mer lik sig än på ståbilden i tidigare inlägg. Han är så rund och mysig! Låg och bred!

Ja, de bilderna gick bra att ladda upp.. jag förstår ingenting...

G-kullen 7 veckor!

Idag har valparna "mentaltestats". Tack Biggan! Varje valp får med ett dokument där det framgår vad just den valpköparen bör träna lite extra på. På torsdag är veterinärbesiktningen. Ojoj oj gäller att mysa för fullt nu sista veckan! 7-veckorsbilder kommmer här, lite skitiga efter utevistelse.
Gordito:


Galante:


Gitza:


Gacho:


Gotaz:


Gabelle:


Galino:

Älvsjö..

Rapport från Stockholmsmässan ...Mer info kommer men vi hade tre hanar som ställdes ut från oss och alla tre fick very good med fin kritik. Nicke och Musse fick nedslag på pälsarna... Det som var väldigt roligt var att Chantos dotter, LaSirenitas Nerissa blev 2:a bästa juniortik :-)

Hagar och Zigge


Vi hade också tre hundar från oss i rasmontern. Nedan ser vi Enya som charmade en och annan... Hennes mamma Dita var med också och så stod Zita för andra året i rad. Sist är en bild på henne i rasmontern från förra året.
Fler bilder kommer...det gick inte att lägga in alla i kväll...


Emil again

Emil and Sandra did it again! Emil blev bäst i rasen (BOB) i Kassel i Lördags!!

Lekbilder 6,5 vecka

Valparna är ju för härliga! Ikväll plockade vi fram bollhavet som vi fick av tyska Sandra Haller förra året när hon var och tittade på E-kullen.

Gabelle kikar ut


Så kul det är! Galino och Gitza.


Mer bus.


Gacho på en uppochnervänd sovplats

Synd att den blev suddig. Han var så söt lille Gotaz!Här är Gitza under "egen tid" med mamma Zoya i matrummet.

Tänk, snart flyttar de! De som är så goa!


Dita och Enya har tävlat

Dita och Enya med Biggan har tävlat i agility igen. Enya kom 2:a och mamma Dita 6:a i en hoppklass. 25 startande. Så duktiga ni är!!

Enya med rosetten.

Mira hos veterinären

Valparna tar ju otroligt mycket tid nu och så jobbar jag heltid. Tur man har barn som bara är delvis i skolan och en mamma som är pensionär! Tyvärr har jag drabbats av nackvärk och domnande vänsterarm. Det är troligtvis diskbråck i nacken :-( Jag har en gammal skada från en bilkrock 1987 som började kännas av under sent 90-tal och som förföljt mig sedan. Men så här illa har det aldrig varit. Vi får se vad läkaren säger i morgon...

Men det händer ju lite mer än bara i valplådan. Det är lätt att glömma bort det i valparnas fantastiska utveckling. Jag har inte ens skrivit om Mira som var hos veterinären för flera veckor sedan. Hon har ju blivit sämre och sämre för varje år i sina höfter och nu kände vi att det var ohållbart. Hon orkade inte ens gå en promenad på mer än 1 km så vi fick gå en runda med henne för att sedan gå en till, längre med Moya. Jag bokade tid hos veterinär och ville egentligen göra en ny höftröntgen för att se hur det såg ut men veterinären undersökte henne, bände och sträckte och studerade hennes steg och tyckte inte att vi behövde göra någon ny röntgen. Hon kunde känna och se att hennes höfter är i dåligt skick. Det knakar när man böjer på hennes höfter och det tyder på pålagringar. Mira ska nu medicinera resten av sitt liv, hur långt det nu kan bli. Hon äter en låg dos Rimadyl varje dag. Vi har också bytt foder och köpt tillskott så hon får i sig mer Glycocerin. Hon får också ha på sig sitt Back on Track-täcke inomhus ibland OCH - nu till det roliga: Hon är så mycket bättre!!! Hon är pigg och glad och orkar gå en lite längre promenad på kanske 4-5 km.  Så skönt det känns!

6 veckor!

Gordito:


Galante:


Gitza:


Gacho:


Gotaz:


Gabelle:


Galino:


Fler bilder på varje valp läggs ut på deras egna sidor på hemsidan senare idag.

Moya blev avundsjuk och kunde inte förstå varför vi bara ville ta kort på valparna så hon hoppade upp på den riggade fotoplatsen - en stol med en filt över. Se så fin jag är matte :-)

Hemsidan

Nu är det bara Galino kvar - annars har alla valpar i G-kullen fått egna sidor med bilder på hemsidan www.calmigos.se.
Gå in på "puppies" och klicka er vidare till G-kullen och där har varje valp en klickbar länk.
Här kommer några fler utomhusbilder:

Gitza

Galino

Gordito

båda tikarna

Lille Gotaz försöker få sig en liten slurk av mamma

valparna inne

Nya saker ställs in i hagen varje dag.

valparna ute

Nu finns egna sidor till Gitza, Gabelle, Gordito och Galante på hemsidan. Gå in under valpar och g-kullen och klicka vidare på respektive valp.
Valparna får vara ute en liten stund varje dag och de tycker det är roligt. Allt går bra. Zoya börjar tröttna lite på att dia dem nu. De äter allt mer fast föda och är riktigt runda och goa nu.

Mycket fart när de kommer ut. Vilken tur på det milda vädret!!

Spännande med Mira utanför stängslet.

Galante och Galino vill komma utanför stängslet.

Här ute tillåter Zoya att hennes kompisar kommer nära valparna.

Gacho vill också komma ut.

Galante,Gitza, Gacho och Gordito... och ryggen på Gabelle till höger.

RSS 2.0