Franco före och efter

Franco(C.Gacho) som bor på Åland har nu också blivit klippt. Här är han före:


Och två bilder efter:
Franco är ju från G-kullen och alltså halvbror till Nicke som vi ser i tidigare inlägg (samma pappa, Alfons). Jag tycker mig se likheter mellan Franco och Nicke :-) Franco är ca 5 månader på dessa bilder.

Emilio

Det kom nya bilder på Emilio. Han springer och busar med sin perrokompis Felipe.

Sancho A-höfter!

Så himla bra! Hurra! Vår andra inköpta hane, alltså Ramita de Palma Juan Sancho, fick också A-höfter. Nicke har ju det också och även Chanto som är vår egenuppfödda avelshane.

Här är Sacho som 9-veckors valp. Det ska bli kul att träffas igen den 1 april!Nicke MH-beskriven

I lördags blev vår hane Nicke mentalbeskriven. Det är lite lustigt för min bror kallas för Nicke. Ni kan tänka er att det har varit lite skämt om att vi ska ut i skogen och "mentaltesta Nicke" :-)
Här kampar han i alla fall med testledaren i första momentet:


Och här möter han konstiga människan i momentet avståndslek:


Här är i mötet med spökena:

Nicke tyckte att overallen och spökena var riktigt läskiga(högsta rädsla) men han avreagerade bra och hade inte mycket kvarstående rädslor efter overallen. Han kom igång med lek efter spökena så det var också bra, men på skotten fick han 5:a(högsta rädsla). Beskrivaren tyckte att han var lite uppskärrad av allt som hänt och för att inte skrämma honom för skott i framtiden så avfyrades bara ett skott som han reagerade lite grann på. Han hörde skott under tidigare hundars MH och då reagerade han inte märkvärt.

Fina, trevliga Nicke! 15 månader gammal.


 Skön sittstil! som många perros verkar ha :-)

Nicke har ju precis blivit omplacerad så egentligen kanske det inte var det optimala tillfället att bli skrämd och testad just nu. Men det är ju svårt att få tid till MH och det gick ju bra i alla fall.


Tack Hagar och Jonny för att ni kom med Nicke!

Mira vårfin

Vi brukar spara Miras päls över vintern så hon inte ska bli så lätt kall om sina sköra höfter. Nu var hon riktigt långhårig och hon har underbara tovfria lockar!! (Synd bara att hon inte har någon hårväxt i ansiktet längre. På bilden nedan har jag inte ens klippt henne i ansiktet. Så lite hårväxt har hon där.) 
Men idag rök de härliga lockarna och hon verkade tycka att det var jätteskönt.
Färdig! Så vårfin!

Dita LP1!

Dita och Biggan har klarat det! Dita har titeln LP1!!! Så snyggt jobbat och STORT GRATTIS!!

Vår och lycka!

Det är VÅR i luften. Kvällens ljumma promenad gjorde oss alla så lyckliga. Vi bor nära en bondgård med stora hagar som ibland står tomma. Det är perfekta ställen att låta hundarna springa av sig och träna olika saker. Ikväll gömde jag leksak i bland forntidsgravarna som finns där i hagen. Jag gjorde det inte lätt för dem så de fick verkligen jobba för att hitta leksaksringen. Mira blev HELT SLUT och låg och flämtade till slut men oj så lycklig. Lika lycklig var Moya som såg ut så här i pustandet efter letandet:

Bilden är tagen med min urgamla telefon - därav den hemska kvaliteten!

Spännande!

Spännande tider väntar! Chica verkar vara dräktig för hon har mått illa.

Vår hane Nicke ska mentalbeskrivas på lördag!

Vår andra hane Sancho röntgade höfterna igår hos Audell och han sa att det såg mycket bra ut. Så då hoppas vi att avläsaren på SKK tycker likadant.

Zoya i lång päls


Vi får väl se om matte får tag i någon klippmaskin så hon kan klippa damen nu när vårvärmen kommer. Fin päls utan tovor har hon i alla fall skriver matte Johanna.

Första klippet

Först ut i G-kullen att få bort valppälsen var Zacke (Gordito). På salongen kände man inte till rasen så bra så det blev lite längre päls på huvudet. Men söt blev man i alla fall!!
G-kullen är 5 månader nu och vi kommer att ses den 1 april. Längtar!

Miras syster

En liten hälsning kom från Miras syster i Finland. Nita kallas hon och är vit som snö med lite beiga tecken. Hon har sin päls kvar i ansiktet ser jag :-)

Ziggevalpar

Jag snodde (med tillåtelse) den här bilden från Björn Bäcks blogg. Björn ska ha den mest svarta valpen på bilden och föräldrar är Wilma (kennel Aberlours) och Zigge som kommer från vår kennel.
Otroligt gulliga valpar i en otroligt gullig bild tycker vi!!

Zigge BIR!!

Idag blev Zigge (Calmigos Diablo) BIR med cert och CACIB på utställningen i Malmö! Stort GRATTIS Hagar!! BIM blev Susanne Halls Shandi som ser otroligt fin ut. Jag längtar tills jag får träffa henne i verkligheten! Grattis Susanne och även till alla andra placeringar idag.


Zigge med alla priserna!


Grattis Mira!

Idag gratulerar vi vår Mira som fyller 6 år!

8-veckors Mira! Så söt, så söt! på väg hem i bilen från flygplatsen när vi hämtat henne i Holland.


Hoppas du får hänga med oss många år till dina höfter till trots!

E-kullen 2 år!

Dagen efter Miras födelsedag, alltså den 18 mars, är det dags att fira E-kullen som fyller 2 år. Hoppas ni alla får en underbar dag!

Mamma Dita med sina 7 valpar för två år sedan. Enya, Ebba, Emil, Nacho, Cima, Musse och Edilia.

Kommande valpar

Vi hoppas att Chica är dräktig med Uffe. Det har ju inte ens gått 2 veckor sedan parning så det är ju för tidigt att veta. Men mer info om paret finns nu på vår hemsida under puppies.

Här har vi smidiga Chica som förhoppningsvis blir mamma till vår H-kull.

Grattis Ella och Susanne!

Susanne med Calmigos Caramella (Ella) blev 4:a i årets Bruksperro, 2011!

Nu fungerar det inte att ladda upp bild igen...

Nicke flyttar

Nu är det bestämt att Nicke flyttar i hos Zigges familj. Han har varit där på prov nu några veckor och det fungerar jättebra!

Härliga bilder på när grabbarna busar och på lillmatte Lisa och Nicke när de åker hem från vinterbadet.

Valpträffen inställd:-(

Tyvärr blev det ingen valpträff för G-kullen idag. Valpköparna ringde på löpande band och sjukanmälde sig. Till slut var vi bara 3 kvar som kunde komma och då bestämde vi att skjuta upp träffen till en annan helg. Jag som sett fram emot att träffa alla så mycket!

Moya är i värsta höglöpet! hon är helt galen. Hon piper hela tiden och försöker "para sig" med Mira och allt möjligt faktiskt. Till och med dammsugaren när jag dammsög igår ! (??) Har aldrig varit med om att hon har varit så här galen! Det är nästan så jag ångrar att jag inte försökte para henne en sista gång... eller nej det gör jag inte ;-) velmaja? vem jag?

Carmenzita

Calmigos Carmenzita är ju mamma till vår F-kull. Vi fick helt underbara nytagna bilder på henne. Hon och Chica (som är hos oss just nu och förhoppningsvis blir mamma till vår kommande H-kull) är otroligt lika! Här är tre av de fina bilderna som jag tror lillmatte tagit!


Chantos son

Det här är en av Chantos söner ur hans kull i kennel LaSirenitas. Han kallas Sam. Snygging tycker vi! och lik farfar Pelle!?

Chica parad!

Det blev en lyckad resa till Chicas kavaljer Uffe i Mölndal :-) Så nu väntar vi förhoppningsvis valpar om 9 veckor med leverans veckan efter midsommar tror jag det blir.
Uffe är en mycket trevlig hane som är jätteduktig i Rallylydnad. Chica och Uffe kompletterar varandra mycket bra i mentalitet och extreriört.


Dolly ögonlyst

Även Calmigos Dorisa är ögonlyst utan anmärkning.

Chica

Lilla söta Chica är från vår första kull och hennes matte har flera gånger under åren frågat om vi inte vill låna in henne för en kull valpar. Hon tycker Chica är så fin och trevlig och skulle passa att gå i avel. Det har inte passat tidigare för våra andra kullar och dessutom hade Chica en mild c-höft som avläsaren trodde kunde bli ett B om vi röntgade om. Det kan ha varit en sned eller dåligt tagen bild första gången för nu är hon omröntgad med B på båda höfterna. Veterinären behövde bara ta en enda bild och det såg bra ut. Han trodde direkt att det skulle bli bra om vi skickade in den. Och det blev det ju!
Och nu när det inte blev någon vårkull med Dina så passade det oss perfekt att låna in henne!

Chica är hos oss nu och på söndag åker vi till hennes tilltänkte kavaljer. Hoppas de gillar varandra!

Här är mamma Moya med dotter Chica. Chica var sistfödda valpen och minstingen i kullen. Ja, eller hon och Carmenzita var ungefär lika små. Chica är en lite nättare tik om man jämför med Moya. Hon väger 16 kg och hon är väldigt söt och social :-) Hon har samma energi som de flesta i C-kullen ;-)
Vi ska ta bättre bilder på henne i morgon.

Det händer mycket...

Det har hänt MASSOR de senaste veckorna! Förutom kullen med Dita och Alvin (som antagligen blir leveransklar i augusti) planerar vi en kull till med leverans i juni/juli. Mer info kommer inom de närmaste dagarna. 

Här är Zoya med G-kullen som är 4 månader nu. Vi ses nästa söndag!

Goa Dante!

Det kom bilder på fina Dante (Galante) från G-kullen. Dante bor i Strängnäs med sin familj.

Nästa söndag är det dags för valpträff för G-kullen när de är 4,5 månad gamla. Det ska bli såååå roligt att träffa er alla igen!! Jag har lyckats boka in samma datum som årsmötet för perroklubben. Men, men så blir det ibland.

Söta killen!

RSS 2.0