Doris BIR med cert

Jippi! Calmigos Kiwi "Doris" blev bäst i rasen på utställning i Västerås i söndags. Hon fick också cert. Grattis! Det var ni väl värda!
 

Buz BPH

Buz och flera av hennes kullsyskon utförde BPH (mentalprov) i helgen. Vi känner oss nöjda med Buz resultat! Det ska bli spännande att se hur det sammanfattas i spindeln sen. Bilderna har Currys matte Åsa tagit.
Hon avreagerade rädslor bra.
skottfast!
Lugn när person i konstiga kläder närmade sig! :-)

Buz går anlagsspår

Buz blev i helgen godkänd på anlagsspår (viltspår). Heja heja! Bilderna har uppfödare Ki (Solhems) tagit

Duktiga!
 

Höfter i L-kullen

Två valpar i L-kullen är nu röntgade med A-höfter, Lorenzo och Leya men tyvärr fick fina Leo C-höfter :-(
Leos husse berättade dock att veterinären var lite osäker om bilden blev riktigt rak så jag vet inte om de tänker ta om hans röntgen...

Svipp klippt igen

Nu är vår importhane Svipp klippt för andra gången. Han är så liten och söt, killen! Han är 9 månader nu.
 

Heroz ögonlyst ua

Calmigos Heroz är nu ögonlyst utan anmärking. Han finns tillgänglig för passande tikar. Se mer på hans egna sida under våra hundar, valpköpares avelshanar. Eller under H-kullen.
 

Gunnar pappa

Det har hänt så mycket och varit/är en sådan hektisk period så jag tror att jag har glömt att berätta här att Gunnar blivit pappa. Hans fästmö Shandi fick 5 valpar hos Susanne (kennel Aberlours som vi delar avelsrätten med) för ca 7 veckor sedan. Här är Rockmaker som ska kallas Ove och bo hemma hos pappa Gunnar och hans familj. Så otroligt söt!
 

Calma BOB

Calmigos Kayla fortsätter att gå superbra på utställning i Tyskland. I helgen blev hon BIR (BOB på engelska) och fick cac och CACIB.

Roligt var att även Calmigos Emilios son (som är född i Calmas mattes kennel) blev bästa junior med fin kritik. Här är bilder på svarta Calma och vitbrune Buzo som Emilios och Lobas son heter:
så söt!!

Här kommer också bilder på Calma nyklippt! så fin tjej hon är!!
 
 

Moya

Vi fick svar på klumpen som kommit ut ur Moya och det var något slags myom, men inte elakartat. Detta myom kan ha orsakat den otroligt kraftiga blödningen Moya hade under förra löpet. Så det var väl bra att den lossnade! Dock lite läskigt att hitta den i sängen :-/

Letar du valp?

Två av Zigges och Akiras valpar finns fortfarande att tinga, en tik och en hane, 7 veckor gamla. Helt underbara ser de ut!!
Se mer på Monicas hemsida:
http://spanskvattenhund.se/
 
 Hanen två bilder ovan. Tiken två bilder nedan.
 

Mycket som händer!

Vi har fullt upp nu med att snygga till vårt hus inför visning och försäljning. Mitt i all röra fick vi lov att låta veterinär ta bort 3 tänder på Moya. Hennes nos har vid tre tillfällen svullnat upp rejält och hon har fått antibiotika. Tänderna såg väldigt fina ut men veterinären trodde ändå att det kunde vara någon skada på tandrötter.

Moya fyller snart 11 år och att söva en så gammal hund känns ju aldrig kul men vi hade liksom inget val och i förra veckan var det dags. Det blev en lång och utdragen operation för tandrötterna var så illa däran att de hade börjat växa ihop med tandbenet! Veterinären sa att det var en gammal skada på ca 5 år och tre stora tänder var alltså knäckta på mitten i fina snitt som inte syntes med blotta ögat. Moya måste ha bitit tokigt i något väldigt hårt och nu flera år senare har det kommit in bakterier till rötterna som orsakat svullnaderna.
 
Som tur var gick allt bra trots kraftig kroppstemperatursänkning under operationen och dropp för att hjälpa henne.
 
Nu är hon väldigt pigg och glad igen. Pust så skönt!
 
Moya löper också just nu. Under förra löpet blödde hon väldigt mycket. Dagen innan operationen av tänderna hittade vi en konstig, blodig klump där Moya sovit. Den är på analys just nu och hon har nästan ingen blödning under detta löp. Det blir spännande att höra vad analysen säger.
 
Elina och hennes pojkvän Martin och fina Mitzie har varit här över påsk. M-kullen är 6,5 månad och Mitzie är ca 43 cm hög och väger 16 kg. Vi passade på att klippa henne igen.
Här är hon före klippning:
Och efter:
I Ödeshög måste Johanna stått och klippt brorsan Morriz precis samtidigt som vi klippte Mitzie :-)
Mycket fina och trevliga syskon.
 
 

RSS 2.0