Mycket som händer!

Vi har fullt upp nu med att snygga till vårt hus inför visning och försäljning. Mitt i all röra fick vi lov att låta veterinär ta bort 3 tänder på Moya. Hennes nos har vid tre tillfällen svullnat upp rejält och hon har fått antibiotika. Tänderna såg väldigt fina ut men veterinären trodde ändå att det kunde vara någon skada på tandrötter.

Moya fyller snart 11 år och att söva en så gammal hund känns ju aldrig kul men vi hade liksom inget val och i förra veckan var det dags. Det blev en lång och utdragen operation för tandrötterna var så illa däran att de hade börjat växa ihop med tandbenet! Veterinären sa att det var en gammal skada på ca 5 år och tre stora tänder var alltså knäckta på mitten i fina snitt som inte syntes med blotta ögat. Moya måste ha bitit tokigt i något väldigt hårt och nu flera år senare har det kommit in bakterier till rötterna som orsakat svullnaderna.
 
Som tur var gick allt bra trots kraftig kroppstemperatursänkning under operationen och dropp för att hjälpa henne.
 
Nu är hon väldigt pigg och glad igen. Pust så skönt!
 
Moya löper också just nu. Under förra löpet blödde hon väldigt mycket. Dagen innan operationen av tänderna hittade vi en konstig, blodig klump där Moya sovit. Den är på analys just nu och hon har nästan ingen blödning under detta löp. Det blir spännande att höra vad analysen säger.
 
Elina och hennes pojkvän Martin och fina Mitzie har varit här över påsk. M-kullen är 6,5 månad och Mitzie är ca 43 cm hög och väger 16 kg. Vi passade på att klippa henne igen.
Här är hon före klippning:
Och efter:
I Ödeshög måste Johanna stått och klippt brorsan Morriz precis samtidigt som vi klippte Mitzie :-)
Mycket fina och trevliga syskon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0