Allmän uppdatering

Det har blivit mycket dåligt med uppdateringar både i bloggen och speciellt på hemsidan. Nu har vi i alla fall köpt ny dator så hemsidan kommer igång så fort det blir lite lugnare på jobbet!

Zita växer och har gått upp ca 2 kg. Hon har 1 vecka kvar. Det finns nya bilder i hennes blogg: www.carmenzita.blogg.se

Valparna har det bra i sina nya hem. Lille Enano som ska kallas Nacho är faktiskt kvar ända tills fredag. Det har varit så mysigt att få rå om bara honom några dagar. Min mamma har fått rycka in som hundvakt för att han inte ska vara ensam när jag är på jobbet och även hon har blivit förälskad i den lille charmören. En mycket mjuk hanvalp.

Häromdagen var vi och hälsade på hos Edila (som kallas Edilia) i Ärla och hon har det jättebra hos sin nya familj. Syskonen tyckte det var så kul att träffas igen!

Encima har det bra i Medelpad och kallas Cima (uttalas med k först). Hon busar med sin hundkompis Åskar och hänger i hans stora öron.

Ebonita (som kallas Ebba) har flyttat hem till Pia och kennel Minnepy som har pappaRotti. Hon var sjövild den sista veckan här hemma så lycka till med henne Pia ;-)

Enya (kallas så) har flyttat hem till sin mamma Dita och matte Biggan i Kungsör. Hon sköter sig exemplariskt har vi fått rapporter om och Dita tycker det är sååååå kul att ha fått hem en av sina valpar. De leker och leker och leker så de inte har tid att äta ens ;-)

Enrico som ska kallas Musse sköter sig också jättebra hemma i Stockholm i sin familj där det också bor en till perro, Rufsen.

Emilio bor ju som sagt i Tyskland och han trivs jättebra med perrokompisen Felipe. Emilio kan skådas på tyska sidan Aguas Arriba som är Astrid Fuchs kennel: http://www.spanischer-wasserhund.de/ Under "unsere hunde" finns jättefina bilder på honom. Jag tänkte nästan ta flyget ner till Tyskland för att pussa lite på honom när jag såg hans härliga uppsyn ;-)

På Aguas Arribasidan finns också Zitas fästman Mikka med på bild på startsidan. Han sitter längst till vänster av de vovvarna som har flygöron på en strand. På Zitas blogg finns fler nya bilder på honom också.

Zita och hennes syster Carizma ska ju ha valpar samtidigt! Kickan som är matte till Carizma har nu fixat en jättefin blogg där ni kan läsa om alla deras hundar och se Kickans fina verk.
www.carizmas.blogg.se

Ja, det var väl vad som var nytt för den här gången....nej just ja, Elina är ju i Spanien. Det är ingen resa som har med hundar att göra dock. Hon är där med skolans spanskgrupp och de bor i familjer och går i skola i Sevilla under en vecka. Hon sms:ade dock idag att hon sett två perros :-)


Moya 6 år!

Idag fyller vår härliga Moya 6 år! Hon är finare än någonsin tycker vi! Drottningen av Calmigos :-) Tyvärr kan vi inte lägga in en dagsfärsk bild pga datakrångel. Här är Moya 8 veckor gammal och dagen innan har vi kommit hem från Holland där vi hämtade henne:För övrigt har vi väldigt svårt att uppdatera hemsidan för min dator har lagt av helt. Suck!

Valparna ur E-kullen håller på och flyttar till sina nya hem. Encima, Emilio och Edilia har ju redan bott en vecka hos sina nya familjer. Igår kväll flyttade Enya. Ebonita och Enrico åker nu på söndag. Lille Enano ska vara kvar tills den 28:e maj.

När det gäller kommande F-kull så är Zita inte alls tjock och har ca 1,5 vecka kvar nu. Det är nog troligtvis inte så många valpar i den kullen. Men spännande i alla fall :-)

Bosse bästa juniorhane...

Så roliga nyheter vi fick igår. Bosse (Calmigos Domingo) blev bästa juniorhane på perrospecialen i Smedjebacken. Han tävlade mot 8 juniorhanar. Totalt ställdes ca 70 hundar ut! Vilken dag det måste ha varit i Smedjebacken! Vi skulle egentligen ställa Moya men 4 valpar är kvar en vecka extra så vi avstod.
Hur som helst STORT GRATTIS Malin och Niklas!! Snälla skicka en bild :-)

Zigge (C. Diablo) och Dolly (C. Dorisa) ställdes också ut och kom 6:a respektive 5:a i sina klasser om jag inte är felunderrättad.

Tack Dita!

Idag ska underbara, söta, lättsamma, coola och snälla Dita åka hem till sin matte i Kungsör igen. Det känns lite vemodigt när man haft henne här hemma i 10 veckor. Hon har givit oss en vacker kull perrovalpar som håller på att flytta till nya egena hem nu. De blev 8 veckor i går.

Tack Dita för att vi har fått låna dig och tack för dina fina valpar! Och tack matte Biggan för all hjälp och för att du lånat ut Dita till oss!


Trasig dator

Inte nog med att det är VÄLDIGT fullt upp nu med valpflytt och väldigt intensiva valpar och jobb och och och så går datorn sönder mitt i allt ihop!!

Encima har flyttat till Medelpad och tyska Sandra är här nu och flyger hem med Emilio imorgon. Vi har även hittat fodervärd till Edilia som idag flyttade till Ärla alldeles utanför Eskilstuna. 

Fodervärd sökes!

På grund av att den som egentligen skulle vara fodervärd till oss har fått ändrade arbetsförhållanden och inte har möjlighet att ta en valp just nu söker vi nu en ny familj till lilla Edilia. Hon är leveransklar 13 maj men kan stanna lite längre hos oss om det behövs. Vi söker en familj som vill jobba med sin hund och kan tänka sig ställa ut lite grann. Om du vill vara hel eller halv fodervärd går att diskutera. Vi har ett nära samarbete med våra fodervärdar.

Edilia, här 7 veckor, är en superglad, sprallig liten svartvit tjej som älskar att gosa.

Är du intresserad och kan tänka dig samarbeta med oss. Hör av dig på telefon eller mail. Se kontaktinfo på hemsidan.


7 veckor

Det börjar kännas kontsigt nu....vi hinner inte med! Tänk att valparna börjar flytta om en vecka! Idag har vi tagit nya bilder som vi lägger ut på hemsidan imorgon. Ett litet smakprov får ni här :-)

Söta Enya 7 veckor gammal

Ann, som är matte till Chanja, var här idag och gjorde valptest på de små. Det gick bra. De var jämna i mentaliteten. Protokollen lämnas med till valpköparna som en vägledning vad de kanske måste jobba lite mer eller mindre med.


Busiga valpar

Det är mycket bus i de små valparna nu. Man blir fullkomligt attackerad om man sätter sig inne hos dem i hagen! Vassa tänder har de också, de små liven!

Idag fick de bekanta sig med ett färgglatt paraply. Det var inte så läskigt.


Encima går fram först till paraplyet.


Sen fick jag "rädda" paraplyet från en skock valpvampyrer

Här är de alla, 6,5 vecka gamla. Klicka på bilderna för att se dem större. Översta raden: Ebonita, Enya, Emilio och Edilia. Undre raden: Enrico, Enano och Encima.

        

     
Det är bestämt nu att det blir Enya och Edilia som blir våra nya fodertikar.

Nu har vi träffat alla valpköpare utom en och det känns jättebra med alla!


Dolly i flocken

Nu har Dolly åkt hem igen till sin nya lägenhet. Jag gissar att hon sover sött efter att hon undersökt familjens nya hem för det har varit många intryck för henne hos oss idag: Dita med valparna och besök av olika människor hela dagen, promenad tillsammans med 3 andra vuxna hundar mm. Hon har varit jätteduktig och trevlig!! Verkligen.

Valparna fick passa på att träffa en ny hund alltså Dolly men de reagerade inget speciellt på henne. Dolly själv tyckte att valparna var lite konstiga :-)


Hela vuxna gänget idag: Dolly, Mira, Dita och Moya

Jättekul att vi fick låna dig idag!


Valparna 6 veckor

Nu finns det nya porträtt på alla valpar i E-kullen på hemsidan. Här är några utebilder på de små sötnosarna:

Enano vill komma ut från inhängnaden
Edilia, Encima och Enrico börjar bli trötta efter all utomhuslek


Stressigt...

Nu är det stressigt att hinna med allt! Jobb, valpar, valpköpare, och så passar man på att ha "kalas" på Valborg. Pust. Vi har en stor allmänning precis utanför vårt hus och där var det valborgsfirande.


Valparna blev ju 6 veckor i torsdags och vi tog bilder den dagen men har inte hunnit lägga ut dem på hemsidan. De kommer så fort vi hinner.

Idag är Dolly (C.Dorisa) här för hennes husse och matte ska flytta. Jättekul att se henne igen! Dita tyckte att det var ok att hon kom till oss.


Söta glada Dolly som är 10,5 månad nu. Hon är verkligen en blanding av sina föräldrar. Hon har fått mamma Chanjas stora korkskruvelockar och gles päls. Något i hennes blick påminner om Chanja också. Annars är huvudet och även kroppen mycket likt pappa Lukas.

RSS 2.0