Bilder från utställningarna


Här är Enya till vänster (hon blev andra bästa tik med ck) och Dita till höger som blev BIM med cert i Österbybruk!


Dina och Katarina i ringen i Vallentuna.


Zigge som blev tredje bästa hane med ck i Vallentuna.

Tack så jättemycket för bilderna Johan och Pia!!

Utställning igen

Idag har fyra hundar från oss ställts ut i Vallentuna. Jag är lite osäker hur det gick men C.Dinamita fick i alla fall "very good" i öppen klass. C.Diablo fick excellent med ck, C. Enya och hennes mamma Dita fick också excellent i sina respektive klasser. Jag tror att Diablo (Zigge) placerade sig som 3:e bästa hane och Dita som 4:e bästa tik men jag är lite osäker på detta. Återkommer...

Österbybruk

Idag har Dita (Zorrazo Perdita) och hennes dotter Calmigos Enya varit på utställning och det gick jättebra. Dita blev bästa tik (BIM) med cert och Enya blev andra bästa tik! Encima var också anmäld men matte kunde tyvärr inte köra ner idag. Mer info (och förhoppningsvis bilder) kommer senare.

PRA-fri kull

Idag fick vi den gjädjande nyheten att Lukas, som är pappa till vår D-kull, är prcd-PRA clear. Eftersom Chanja, som är mamma till kullen, också är clear så är alla valpar i D-kullen genom arv prcd-PRA clear och behöver inte testas.

Bosse behöver nytt hem

Bosse är en snart 2-årig hane som behöver komma till ett nytt hem. Hans familj har inte riktigt den tid för aktivering som Bosse behöver. Han är en mycket lekfull men ändå cool kille. Bosse är mentaltestad med 1:a på skott. Han är utställd inofficiellt med bra kritik och han blev bästa juniorhane på perrospecialen förra året. Tyvärr så fick han D-höfter på avläsningen men den som övertar honom förbinder sig att röntga om hans höfter efter sommaren eftersom avläsaren trodde att det fanns goda chanser att hans HD-resultat skulle bli bättre då.

Han fungerar oftast mycket bra med andra hundar och åker gärna bil. Han kan vara lite reserverad mot vissa människor men de flesta får klappa efter en kort stund. Han är en dröm att hantera, han står som ett ljus på klippbordet och i badet. Bosse är en ganska stor och stark perro. Här är några bilder på honom:

Bosse nyklippt

Är du intresserad och/eller har frågor om honom hör av dig till Ulrika på mail: [email protected] eller ring 016-144679 eller 0702-029302

Chantos valp A-höfter

Vi har fått den trevliga nyheten att en av Chanto-Lenevalparna har A-höfter och armbågar utan anmärkning! Jättekul!

Här är hon, snygga Jazza. (Phanso's Rock n' Roll)

Moya 7 år

Idag fyller vår älskade Moya 7 år!

Den undre bilden visar den typiska Moya; uppepå kanten av fåtöljen! Det finns inga hinder! :-) Mira ligger så fint i fåtöljen.


Agility!!

Åh så kul! Vi åkte till klubben och tränade agility för första gången i vår. På vår klubb ställs alla hinder undan över vintern och sen har vi inte haft tid att åka till hundklubben på ett tag men idag stod en färdig bana där och väntade på oss! Det var jag och Elina och hennes kille. Först gick vi en uppvärmande, skön skogspromenad och sen var det dags att köra agility. Hundarna tyckte det var superkul! Moya är riktigt duktig! Det är bara slalomen vi inte har någon bra fart i än. Här är Moya i tidigare agilitybilder.
Mira tycker också det är lite kul bara för att Moya tycker det är kul och man får göra något helt själv med matte :-) Hon har ju varit väldigt försiktig i agilityn och inte haft samma glädje och mod som Moya haft men nu för tiden kan hon faktiskt uppskatta det. Men med Mira tar vi det mycket försiktigt eftersom hon har sina dåliga höfter.
Precis innan vi skulle åka från agiltybanan idag så sprang både Moya och Mira genom platta tunneln (bilden ovan) samtidigt som två parhästar! Oups, det var ju inte meningen direkt. Men det gick bra.

Åh, så glada vi blev allihop denna eftermiddag :-)


Carizma mamma igen

I förrgår fick Moyas dotter Carizma sin andra kull. Det blev 6 tikar och 1 hane. Alla svarta med vita teckan förutom 1 som var vit med svarta fläckar. Det var otroligt likt vår c-kull (Carizmas födelsekull) som bestod av 7 tikar och 1 hane och samma färgfördelning som i denna!

Se de underbara valparna på Carizmas blogg:
http://carizmas.blogg.se/

Grattis Kickan och Pelle!

Helgen

Ja, inte har man då blivit utvilad denna helg. Vi har flyttat svärmor till ett äldreboende och rensat hennes tidigare lägenhet. Pust! Nu är man allt lite trött i ryggslutet. Eller i hela kroppen förresten.

Dita och Biggan har tävlat i agility igen och kom tvåa men fick tyvärr tidsfel så ingen pinne denna gång heller. Nästa gång sitter den!

Zoya och Johanna har varit på inofficiell utställning och Zoya blev Bir med HP och fick jättefin kritik! Zoya ska ställas ut officiellt någon gång nu i sommar. Kanske blir det i Avesta när hon ändå är hos oss... det ska bli så kul att låna panterprinsessan igen!

Vi fick en bild på fina Theo (C. Famoso Fernando). Han ser ut att utvecklas mycket fint! Jag längtar så att få se honom i verkligheten igen! Han blir snart 1 år.  

Chantos valp

Idag svängde jag förbi Chantos valp, La Sirenitas Nemo, som har hamnat i Eskilstuna. Jättekul tycker vi! Han kallas Rufus och är alldeles förskräckligt söt!! Han ser overklig ut med sin jämna teckning och lilla söta stubbsvans :-)


Det var inte lätt att få någon bild på honom för han hade väldigt mycket spring i sina små ben! Här busar han med familjens andra hund.

Men här låg han still i 5 sekunder :-)


En kraftig och orädd kille som känns mycket lovande tycker jag!

Ella första ettan

Calmigos CaramElla och Susanne är otroligt flitiga i tränings- och tävlingssammanhang och nu har de tagit första ettan i viltspår! Supergrattis! Ni är så duktiga! Ella är redan Lp1 och tävlar vidare mot lydnadschampionstiteln. Snart kanske hon är viltspårschampion också som sin syster Carizma!
Det är mycket arbetsmotor i c-kullen!! Lilla Carmenzita samlar pinnar i agility med duktiga lillmatte Bella. Chanto, Carizma och Ella är sim- och livräddningsgodkända. Ella och Chanto är mentalbeskrivna med etta på skott. Ja, listan börjar bli lång. De visar alla en glädje när de jobbar som är en fröjd att se :-)


Tänk att det skulle bli sådana arbetsmyror av de här härliga klumparna. Men de var vilda som valpar, det ska gudarna veta! :-)

Nästa A-höft

Musse, eller Calmigos Enrico som han heter i stamtavlan, hade också A-höfter och fria armbågar. Yes!
Nu är det bara 3 kvar att röntga i e-kullen. Vi får hoppas att de får lika bra resultat!

Musse 1 år gammal

Emil "youth winner"

C. Emilio(som bor i Tyskland) har varit på en stor internationell utställning i Dortmund. Han fick 1 excellent i unghundsklassen och blev "jahrhundert winner" !! Så jättekul!! Grattis Sandra!!!

Vi får se om Sandra tog någon bild från showen som hon kan skicka. Den här bilden är från när vi hälsade på i mars.


Chanja prcd-PRA clear

Vi håller på och testar alla våra avelshundar vartefter vi hinner och nu var det Chanjas tur. Hon var clear, dvs inte bärare av ögonsjukdomen prcd-PRA. Jättebra! Då är en förälder fri/clear i alla våra kullar så inga av våra avkommor kan bli blinda av prcd-PRA :-)

Här är några bilder från när Chanja hade D-kullen hemma hos oss. Hon var en mycket omvårdande mamma till sina sex valpar! Tänk att de fyller 2 år i juni!

Mormor Moya var mycket valpsugen och hängde utanför gallret hela tiden. Man ser henne i bakgrunden på bilden ovan. Ibland hoppade hon in och kräktes upp mat till valparna. Chanja tillät att Moya höll på med valparna men inte att Mira gjorde det. 
Här är Moya trånande bakom hagen och lille Dios vill komma ut till mormor:Här pussar Chanja sin lille son Diabo som kallas Zigge. Så söta!


Det gick visst bra att mata valparna i agilitytunneln också tyckte Chanja :-)

RSS 2.0