Tråkig nyhet....

Den här veckan har en tråkig sak inträffat. Edilias fodermatte ringde och sa att Edilia inte var sig själv, hon hade ätit dåligt och var väldigt trött. Hon har precis avslutat sitt första löp och då kan ju tikar bli lite trötta så på Strömsholms djursjukhus hade de sagt att de skulle avvakta några dagar.
Men hon blev inte bättre under veckan och igår fick de tid hos veterinär som direkt skickade dem vidare till Strömsholm där hon opererades för livmodersinflammation! Det var ovanligt för en så ung tik hade veterinären sagt men visst händer det att någon lömsk bakterie får fäste i livmodern. Under löpet är det extra stor risk för detta.
Operationen, då man helt enkelt måste ta bort livmodern, gick i alla fall bra och nu får vi hoppas att hon återhämtar sig snabbt. Lilla snuttan!


Far och dotter

Vi har ju Chanto hos oss just nu och härom dagen försökte jag ta nya bilder på honom. Det gick väl sådär för han var så busig. Ett porträtt blev det i alla fall som är skapligt. Samma dag fick jag bilder från Zoyas fodermatte. Där fanns ett porträtt som var jättefint. Oftast tycker jag att Zoya är mest lik sin mamma Bella men i de här nya bilderna såg jag faktiskt drag av pappa Chanto :-)
   
Chanto                Zoya

Bilder från uställningen

Här kommer bilder och rapport från den inofficiella uställningen som var i Eskilstuna i söndags.
 
Först ut från oss var lille Theo (Fernando) som aldrig varit på sådan här stor tillställning tidigare (480 hundar på en mycket trång yta!) Han var lite försiktig men domarhanteringen gick bra. Domaren sa att han för dagen var överbyggd (växer ojämnt fram och bak) så han fick inget HP.

Här är han i ringen med husse som aldrig heller varit på någon utställning. Så duktiga ni var båda två!


Här travar han fint.


Söta Theo!

Sedan var det Enyas tur. Hon är som en liten sockerkaramell! Hon har ärvt pappa Rottis supersociala sätt och vill helst gosa med ALLA människor. Hon blev Bir-valp med HP och sedan också BIG-2. Vilken underbar uställningsdebut!


Här travar hon så fint med fodermatte Biggan. Så duktiga!


Sötnosen med hela rosettskörden :-)

Till sist hade vi också en unghund anmäld och det var Dolly. Hon tävlade mot en annan perro som också var jättefin men idag föredrog domaren Dolly! HP och BIR blev det igen då!


Dolly i ringen. (lite suddig bild tyvärr)


Posering med fina rosetter :-) Så stolt man kan se ut!


Dina A-B

Vi skulle ha lagt ut bilder igår från utställningen men vi hann inte lägga in bilderna i datorn. Ikväll ska vi försöka hinna.
Hur som helst så fick vi äntligen besked på Dinamitas höfter och de var A-B. Jätteskönt!


BIR och BIG-2

Ja, det är resultatet efter dagens utsällning här i Eskilstuna. Enya blev BIR-valp med HP och sedan även BIG-2! Vilken utställningsdebut!! Dolly blev BIR med HP! Mer info och bilder kommer imorgon.


Två hundar i en

Vi har fått underbart fina porträttbilder på Ebba före och efter klippning. (Tack så jättemycket Lena och Pia!) Bilderna visar verkligen att det är som att ha två hundar i en när man har en perro :-) Underbara på olika sätt!
foto: Lena Wallenholm

Skulle man ens gissa att det var samma hund om man inte kände till rasen alls?


Bilder på Emilio

Oj, nu blev det 3 inlägg på samma dag. Men vi fick bilder från Tyskland igen. Emilio har blivit klippt igen. Före:


Och efter:


Fina, mysiga Emil! Danke Sandra!


Ebba på utställning

Calmigos Ebonita (Ebba) har ställts ut för första gången. Hon fick finfin kritik och HP. Jättekul!

Ebba med sin handler Stefan. Foto: Minnepy's kennel.


Dios A-B på höfterna

Calmigos Dios svar på höftröntgen har kommit idag och det blev bra: A på ena och B på den andra. Skönt! Bara Dinamita kvar nu... de röntgades samma dag så det borde väl dyka upp det svaret också när som helst.


Freddie

Igår hälsade vi på hemma hos ena F-valpen, Freddie som han kallas. Han var jättemysig i temperamentet men han verkade inte riktigt känna igen oss. Mamma Zita och han verkade däremot känna igen varandra och började busa direkt efter att de nosat av varandra.


Freddie till vänster och mamma Zita till höger. De är väldigt lika men Freddie är mindre än så länge.


Så tokiga man kan se ut då :-) Freddie jagar mamma Zita


Oj, så trött Freddie blev. Han bara står och flämtar. Men det var så kul med mamma!


Mor och son


Söta Freddie 5,5 månader gammal.

På söndag ska vi träffa hans bror m fl på utställning. Det ska bli jättekul!


Chanto hos oss

Vår älskade, mysige, nallebjörnslike Chanto bor hos oss ett tag för fodermatte är på safari och vill se riktigt vilda djur :-)
Det är som om han aldrig har varit härifrån när han kommer för att bo här. Han kommer ihåg alla våra rutiner mm mm.

I går klämde vi ihop oss 4 hundar ( Moya, Mira, Chanto och Dolly) och två människor (jag och Dollys matte Lina) och åkte till skogen för att gå en härlig promenad där vovvarna fick busa av sig. Ingen kamera var med då...

Jag upptäckte att vi inte har några nyare bilder på Chanto alls.... den här är från förra sommaren när han hälsade på och visade lite konster.
 

Så nu ska kameran fram under veckan så vi hinner få till nya fina bilder på honom.

I morgon ska vi hälsa på hos lille Freddie från F-kullen. Då måste kameran med också. Spännande ska det bli och se honom!

Biggan och Ann har ordnat en träningshelg för perros i Kungsör denna helg i deras nya fina inomhushall. Hoppas ni får en lyckad samvaro!


Valpbilder och röntgen

Vi har fått bilder från valpköpare igen. Först ser vi Musse från E-kullen som är ca 8 månader nu.

Vilken sötnos i höstsolen!

Och sen är det Zigge från D-kullen som är 1 år och 5 månader på bilderna.

Vilken maffig kille han är!


Här är han tillsammans med Berry på bryggan i Grebbestad.

Tänk så fort vädret kan slå om. Bilderna är tagna förra veckan och nu är det värsta snöstorm här!!

Idag har både Dios och Dina som sista hundar ur d-kullen varit och röntgat höfterna och veterinären sa att det såg lovande ut på båda. Så nu håller vi tummarna att SKK bedömer dem likadant.Miniträffar

I onsdags gick jag med Moya och Mira en lång skogspromenad tillsammans med Ann, Chanja, Lina och Dolly. Det småregnade och blåste men det är alltid skönt att komma ut i skogen, oavsett väder! Hundarna hade jätteroligt. Sist gjorde vi även lite uppletandeövningar och tränade lite annat. Eftersom vädret inte var det bästa hade jag ingen kamera med mig men Lina tog lite bilder som kan ses i hennes blogg:
http://thelifeofdolly.blogg.se/

Och i fredags träffade vi fodermatte Marie med Edilia. Det var jättekul att se Edilia igen. Det händer ju så mycket det första året så det är ibland stor skillnad i utseende mellan träffarna även om det blir ofta. Edilia och Enya, vår andra fodertik från E-kullen, har nu blivit väldigt lika varandra i typ. De är ganska små men breda i kroppen. Jättesöta båda två!Edilia tyckte det var jättekul att springa lös och leka med Moya och Mira. Sen visade vi hur duktiga M&M är på uppletande så matte Marie skulle få se hur hon kan träna med Edilia :-)


Skenvalpighet

Att hundar kan vara olika mycket skenvalpiga har vi verkligen märkt! Moya blir på sin höjd lite keligare två månader efter löp men Mira, med henne är det en helt annan historia! Hon tror helt plötligt att alla hennes pipleksaker är valpar. Hon går och bär på dem, lägger dem till sina juver och morrar åt Moya om hon närmar sig. Suck! Hon äter sämre och går omkring och ser allmänt olycklig ut och gnyr och gnäller.

Tack och lov så hjälper det att lägga bort just pipleksakerna och då blir hennes tillstånd under kontroll. Men det svåra är just att gömma pipleksakerna så hon inte märker var de är. Om jag bara slänger in dem i en garderob så väcker hon oss på nätterna och hoppar på handtaget och gnäller. Just nu ligger de i en plastpåse i grönsakslådan i kylskåpet. Men i morse när jag tog fram pålägg så var hon där med sin nos och började "prata" olyckligt... Snabbt stängde jag skåpet men skadan var skedd och hon började yla och leta och tror ni inte att hon hittade en gammal trasig pipkanin. Var sjutton kan den ha legat? Suck, så nu kräver kaninen Miras fulla koncentration och passning. Jag får be sonen lägga den till samlingen i kylskåpet när vi åker till skogen senare....


Tokiga Mira! Tur att din älskade ring inte blir en bebis.


Mattes vovvar

I morse när jag vaknade låg Moya sked med min mage och Mira låg mer eller mindre PÅ min rygg och snarkade mig ljudligt rakt in i örat. Själv låg jag som en hotdog mellan mina två dogs. Det skulle ha blivit en bra bild till fototävlingen som perroklubben anordnar "perron i vardagen" om någon hade funnits där som hade kunnat ta ett foto på oss :-) Per hade redan åkt till jobbet och ungarna sov så klart, det är ju lovvecka. Tänk, jag som ALDRIG skulle ha en hund i sängen men Per kunde inte motstå Moyas bruna bedjande ögon när hon var valp och på den vägen är det... nu kan jag inte föreställa mig att INTE ha mina hundar i sängen. Tänk, så man kan ändra sig!

Puss på matte

Miras päls i ansiktet har blivit annorlunda. Det kanske syns på bilden ovan. Det växer liksom inte ut på nosen och på hjässan lika bra som tidigare. Det ser ut som att man klippt fram hennes ögon men det gör vi inte. Jag tycker också att pälsen känns lite sprödare och torrare där. Vi testade henne för thyroidea men det var det inte, vi behandlade henne mot noskvalster utifall det skulle vara det, sen gav vi henne omega 3 som tillägg, sen bytte vi foder så de äter fryst färskfoder (Bravo) ett mål om dagen och så annan sorts torrfoder också. Moya fick finare päls vid foderbytet, den blev mycket blankare och när man klipper ner henne är hon inte ens så mattsvart som hon kunde vara förut. Det är blankt ändå in. Men Mira ser likadan ut. Är det någon som upplevt något liknande. Det här började förra vintern och vi tänkte att det kunde vara den kalla vintern och torr luft inne... men det har hållt i sig över sommaren och hösten nu. Hon kliar inte mycket och verkar inte störd av det men konstigt är det!


Utställningsresultat

I lördags ställdes Emilio ut i Tyskland och han fick kritiken att han var mycket lovande.

Dolly och Bosse från D-kullen var i Örebro och tränade att ställas ut i går och de fick båda jättefin kritik. Bosse ville däremot inte att domaren skulle känna på hans testiklar (men tänderna gick bra att visa) så det behöver de öva mer på. Dolly fick HP och "bra temperament" i kritiken :-)


Moya klippt

Det är verkligen som att ha två hundar i en när man har perros! Från en lurvig mysig lufs:


 till en smärt och smidig hund på en timme eller två eller vad det nu tar att klippa:

 Moya var ganska långhårig den här gången och jag funderade på om vi skulle spara hennes päls och ställa ut henne på Älvsjömässan i december men jag insåg att den skulle nog inte klara sig i fint skick så länge. Så fram med klippmaskinen och åter igen hade jag glömt att hon var såååå liten! Jag fick lov att ställa mig på vågen tillsammans med henne för att se om hon tappat vikt eller något men det hade hon inte så hon var tydligen så liten förut också :-)


RSS 2.0