Syskonträff 2

Det är så kul att våra valpköpare träffas så syskon får leka. Nu har Leo och Zilla(Lila) från L-kullen träffats. Båda bor i Västerås så de har nära till varandra.
 
 
Och här springer fina Leo ca 5 månader:
 
 

Även I-kullen NAD-fri!

Nu är även Peppar testad för vingelsjukan och eftersom både han och Zita är fria så blir vår lilla I-kull (=Mercy) Nad-fri också. :-)
Här är söta Mercy (Indra) när hon var ca 8 veckor gammal
 
 

Besök i Tyskland

 Vi har ju sålt 2 valpar till Tyskland under åren och har nu varit och hälsat på dem.
Vilket härligt välkomnande vi fick av Emilio på flygplatsen. :-)
Sandra har även en till perro vid namn Felipe och här har vi både Emilio och Felipe:
Vi åkte till en mysig tysk stad som heter Hardegsen där mulåsnan har en speciell roll. Vovvarna tyckte det var konstiga filurer som stod lite här och var. Här nosar Calma (Kayla) på en:
 
Och Emilio tyckte nog att den här var lite lik honom i färgerna :-)
Gamla fina hus: (med mulåsna på :-))
 
Här har vi våra två "tyska valpar": Calma (Kayla från k-kullen) och Emilio/Emil/Milchen från e-kullen. Det var så otroligt kul att se de båda + mattar igen. Emilio är lite lik mamma Dita och lite lik pappa Rotti men Calma - hon är BARA lik mamma Zoya!! Det kändes som att man hade en ung Zoya framför sig. ALLT var likt; blicken, rörelsemönster mm mm. Ok, svansen var rakare...det var enda skillnaden.

Det var inte bara för att hälsa på våra "valpar" vi var där utan vi skulle också besöka en tysk uppfödare och titta på deras valpar. Vi ska nämligen importera en hanvalp från kennel Siempre Alegre till Sverige.
Lite suddiga bilder från valphagen tyvärr, men det såg så kul ut när Willow satte sig ner och gav di på den fina nyckelpigan :-)
 
5 väldigt fina och välskötta valpar! Det känns väldigt tryggt att köpa valp i Tyskland med alla kontroller och tester de har av alla de slag.
 Mamma Willow med matte Tina. Willow är en trevlig, liten och söt tik.
Här är hon till vänster och valparnas farbror till höger:
Neo heter farbrodern och visade sig vara en mycket trevlig, arbetsvillig och kraftig herre! Jag blev väldigt förtjust i honom!
Här är en bild på Willow (mamman till kullen) när hon var dräktig:
Här är vi hela gänget på promenad. Willow tyckte det var helt ok att helt kompani människor och främmande hundar kom på besök till hennes valpar!
 
Det här är Baño, den ene hanvalpen:
Och det här är Besito, den andre hanvalpen. En av dessa finingar kommer att flytta till Sverige i september men det är inte riktigt klart vem det blir.
Calma gillade valparna :-) och vi var väldigt imponerade över hur cool mamma Willow var som lät andra hundar vara så nära hennes valpar.
Docksöte lille Besito:
Calma med båda hanvalparna:
Besito igen:
Och Baño:
 
Fina Calma:
Emils matte Sandra som håller om Willow(mamma till kullen) och Calma i knät på matte Bina:
Elina blev kär i den här lilla tjejen:
Killarna blir nedbrottade av den tuffa bruna tjejen :-)
 
Två av de supersöta tikvalparna:
 Tyvärr var pappa Figo på semester med sin familj så vi fick inte möjlighet att träffa honom. Men han ska vara en mycket lättsam och social och kraftigt byggd herre, precis som sin bror Neo. Här är några bilder på honom i alla fall:
 
 
Oj, det blev ett långt inlägg :-)
 

Dita och Enya vattentränar.

Vi fick de här härliga bilderna från Biggan när de vattentränar:
 
 

Franco tävlar i agility

Katja och Franco har tävlat i agility och Terese Bergholm har tagit så här häftiga bilder av honom:
 
 

G-kullen NAD-fri!

G-kullens pappa Alfons är nu NAD-testad och eftersom båda föräldrarna till g-kullen är fria blir hela kullen genetiskt fri från den hemska sjukdomen. Hurra!
Här är G-kullen med mamma Zoya när de var små:
 

Gunnar ögonlyst ua

Calmigos Julio (Gunnar) är ögonlyst utan anmärkning :-)
 

Zoya är dräktig!

Idag var Zoya på ultraljud och veterinären kunde se små valpar i hennes mage. Han ville dock inte uttala sig om hur många han trodde det var.
Valpar väntas således runt den 15 september
 
 

Smilla på kantarellsökskurs

Det är så kul att valpköpare jobbar och tävlar med sina hundar. Smilla från j-kullen (Jolin) har gått kantarellsökskurs och hon klarade slutprovet galant :-) Här är en bild på matte Christina och Smilla:
 

Blir det några valpar?

Zoya har mått lite illa men visar inte så mycket andra tecken på dräktighet. Vi kommer att göra ett ultraljud på torsdag för att se om det finns några småttingar i hennes mage. Här kommer några färska bilder på Panterprinsessan :-)
 

Utställning i Eskilstuna

Vi hade två juniortikar från oss på utställningen i Eskilstuna den 17 augusti. Det var Kiwi(Doris) och Kiara(Selma) från k-kullen.

Det var premiär på utställning för Selma och både matte och Selma skötte sig jättebra! Selma blev bästa juniortik(av 4 st) med jättetrevlig kritik men "bara" very good. Gladast blev vi för att båda syrrorna fick "excellent temperament" i omdömet.

Doris hade för kort päls för utställning enligt domaren. Vi blev lite förvånade för hon såg så lockig ut men när vi kikade lite noggrannare så kanske vi kunde erkänna att pälsen bara var 2,5 cm eller så..
Men Doris fick superfin kritik och placerade sig som andra bästa juniortik(av 4) så vi är nöjda med det. Hon fick "bara" very good som bedömning p ga pälsen.

Här har vi syrrorna i ringen: Tack Ola för bilder!
 
 
Det var kul att träffa Chantos valp Zindra från Perro Rizados. Jag fick pussar i ansiktet och det var lustigt att se hur himla lik Chanto hon blivit! Hon blev placerad som tredje bästa tik (tror jag det var).
 
Trassla från Tussberget kom för social träning.
sen måste jag också visa den här bilden som Ola tog på en amerikansk cocker spaniel. Så skönt att ha perros tänkte jag när jag såg den. Selma undrade verkligen vad det var för konstiga hundar i ringen bredvid med diverse täcken etc. :-)

Tack alla för en trevlig dag!

Dilo uppflyttad!

Calmigos Danilo "Dilo" har blivit uppflyttad till klass 2 i både agilityklass och hoppklass!
Duktiga valpköpare vi har!!!
 
 
 

Enkät

Perroklubben behöver fler svar innan oktober. Snälla fyll i denna enkät om din hund är född till  och med 2012 om du inte gjort det redan!
https://www.surveymonkey.com/s/cbarqperroklubben
 
 

Kennelträff

Eftersom vi planerat in valpkull i höst och även ska åka fram och tillbaka till Tyskland två gånger i september så måste vi skjuta upp kennelträffen som vi tänkt ha den 7 september. Vi återkommer om nytt datum och tipsar om Grännaträffen helgen den 29-31 augusti istället. Kanske kommer vi börja ha kennnelträff på vårkanten istället. Vi får se.

RSS 2.0