Sancho pappa igen!

Vår foderhane Sancho har blivit pappa för andra gången. Det är Tussbergets kennel som fått en färggrann kull med tiken Bombi.
 

Tack Chanto!

I och med att Chanto fyllt 7 år och fodervärdsavtalet gått ut får han flytta ner på hemsidan till "tidigare hundar". Enligt SKK får man "bara" ha 10 hundar hos fodervärdar och det var precis vad vi hade just innan Chanto fyllde. Nu har vi 9 st.

Chanto kommer i alla fall alltid ha en väldigt speciell plats i våra hjärtan och det känns som att han tillhör oss lite fortfarande ;-) Här är lite bilder på Chanto:
ca 6 m
 
ca 7 m
 

ca 1 år
 
busar med Mira ca 3 år
 
6,5 år
Tack till både Mona och Chanto för trevligt samarbete!!

C-kullen 7 år!

Idag fyller vår första kull 7 år! Helt otroligt så fort åren rusar på!
Här har vi dem när de var små:
 

Zoya 5 år!

Vår fina fodertik som givit oss 2 underbara kullar fyllde 5 år i måndags men jag glömde bort det i sorgen och allt som har hänt här. Vi hade begravning för svägerska Ann i fredags...
Grattis fina Zoya!
Zoya med G-kullen överst och K-kullen underst.

Rotti NAD-fri

Även Rotti, som är pappa till vår E-kull, är NAD-fri. Det innebär att hela vår E-kull är genetiskt fria från sjukdomen och kan inte föra den vidare i aveln. Det betyder också att vår kommande L-kull blir fri från sjukdomen eftersom även Sancho är fri.
Här är E-kullen när de var små :-)

Emilios nya kull

Calmigos Emilio har blivit pappa till sin fjärde kull i Tyskland/Holland. Det är kennel Compagne du Cheval som gjort om samma kombination som när Emilio blev pappa för första gången. Här är en bild. 5 tikar och 1 hane:

Även i Calmas(Calmigos Kaylas) familj har det fötts valpar. Familjens ena tik Zora har fått en fin kull med bara tikvalpar. Här är adressen till hemsidan: http://www.perro-mio.de/
 

Bilder från Sollentuna

Äntligen bilder från valputställningen i Sollentuna! Så här kommer inlägget i repris :-)
Den 11 januari var vi i Sollentuna med 5 valpar från oss. Det var premiär för samtliga, även vissa mattar och hussar :-) Det var från vänster Jolin(Smilla),Joya och José (Pons) från j-kullen:
 
 Karlino(Charlie) och Kiwi(Doris) från k-kullen.

Himla kul att ses var det! och det gick jättebra för alla! Charlie blev bästa hanvalp:
 
 
och Pons andra bästa hanvalp (av 3):
 
Doris blev BIR-valp med HP:
 
 
, Joya andra bästa tikvalp med HP:
 
 och Smilla tredje bästa tikvalp (av 5):
Här ser vi de tre tikarna i ringen i den ordning de placerades:
 
Samtliga fick jättefin kritik
 

Stockholmstur

En liten tur till storstan blev det idag igen. Först hälsade vi på hemma hos Susanne och lilla urgulliga Buz :-) Foto: Susanne Persson
Och sen åkte jag och Enya hem till Buz pappa Sancho för ytterligare en date och det gick bra även idag.
 
Jag kunde ju inte undvika att se likheterna mellan pappa Sancho och hans lilla dotter. Här är två bilder som Simone Björklund tagit på Sancho:

Enya har nu åkt hem igen till sin vanliga flock och flyttar hit igen om 7 veckor om hon är dräktig. Vi kommer att göra ultraljud så fort vi kan. Hon är en riktig knähund, Enya. Det är bra så inte sonen kan spela data hela söndagen ;-)
 
Enya är så lydig och lättsam och går så bra ihop med Moya och Mira så det ska bli ett nöje att ha henne här i 10 veckor!

Utflykt

Det blev lite rejäl vinter även här i Mälardalen. Idag har vi haft sol och snö och var på en härlig liten utflykt hos min kusin.
 
 Enya ställde upp sig för familjens dansk- svenska gårdshundstik så vi åker en sväng till Sancho även i morgon :-)
 

Nytillskott!

Solhems Bouza do Rei heter vår allra senaste nytillskott till kenneln. Vi deläger henne med Susanne P som har Ella från vår C-kull. Lilla Buz, som hennes arbetsnamn är än så länge, är en så kallad parningsvalp från att vi lånat ut Sancho till Solhems kennel. Den här bilden på Buz har Elina tagit:
Hur bedårande kan man vara! Den här bilden har jag stulit från Solhems hemsida:
 Jag och Elina var i Göteborg hos Solhems kennel förra helgen och testade hela kullen i ett litet valpmentaltest. Det var mycket roligt och lilla Buz var den tjej vi föll mest för. Den här bilden tog jag då:
Och så här låg Enya och sov igår:
Enya är ju parad med samma hane som är pappa till Buz. Så det finns väl hopp om att hon får lika go'a valpar som lilla Buz! Med samma sovstil dessutom :-)
 Jag måste också visa den här underbara bilden som Elina tagit på Buz bror Pacs. Han var min favorit bland hanarna :-)
 
 

Enya parad!

Nu är Enya parad med Sancho och vi hoppas på valpar runt 20 mars.
Spännande!
Sancho fick tyvärr lite "spökögon" på bilden. De gillade varandra verkligen och satt ihop efter bara en kvart ca.
Alla perrons färger är möjliga i denna kombination.

Valputställning

Idag den 11 januari var vi i Sollentuna med 5 valpar från oss. Det var premiär för samtliga, även vissa mattar och hussar :-) Det var Joya, Jolin(Smilla) och José (Pons) från j-kullen. Kiwi(Doris) och Karlino(Charlie) från k-kullen. Himla kul att ses var det! och det gick jättebra för alla! Charlie blev bästa hanvalp och Pons andra bästa hanvalp (av 3). Doris blev BIR-valp med HP, Joya andra bästa tikvalp med HP och Smilla tredje bästa tikvalp (av 5). Samtliga fick jättefin kritik
 
Fler bilder kommer snart men de är i Elinas kamera och hon har flyttat till Örebro och inte haft möjlighet att ladda ner och skicka till mig. Här är i alla fall en bild på BIR-valpen Doris som husse Ola har tagit:
 
 

Gunnar!

Calmigos Julio (Gunnar) har varit på stor utställning i Göteborg. Han blev andra bästa hanvalp med HP, och så här snygg har han blivit vid 8 månaders ålder:
De här två bilderna är från MyDog utställningen och jag har knyckt dem av Susanne Hall som jag delar avelsrätten på Gunnar med. Jag är så glad att jag behöll en liten del i Gunnar! En väldigt framåt och trevlig kille! "Härlig attityd" stod det i kritiken från MyDog. Det gillar vi! :-)
Här kommer några fler färska bilder på snyggingen. Fotograf är matte Sara:
 

2014

Det känns så konstigt när en person kan vara hemma hos oss på julafton och sedan inte finns mer på nyårsdagen! Visserligen klagade Pers syster på ont i ryggen och åkte till akuten juldagen men att det skulle vara så allvarligt att hon somnade in för alltid natten till nya året kunde vi väl aldrig föreställa oss! Såren från Pers andra systers död för ca 10 år sedan rivs också upp i sådana här tillfällen!

Tårar har fällts och det jobbiga är absolut inte slut än men idag kan jag känna tacksamhet och glädje för allt vi har och jag känner mig förväntansfull på vad det nya året har att erbjuda.
 
Det underlättar också att ha djur när man har sorg! De verkar förstå på sitt sätt och de är glada och livar upp.
Moya ska alltid vara med när vi bäddar sängen och hon bryr sig inte ett dugg om vi bäddar in henne. Det är bara mysigt :-) Älskade Moya!

Vi fick ett jättefint nyårkort av Chintos(Jacinto) familj:
Och Vanilla (C.Hildana) var med i senaste Härliga Hund fick jag höra av andra valpköpare. Kul!
 
Nästa söndag åker jag till Göteborg och gör valptest på dessa underbara individer. Troligtvis blir en av dessa söta tjejer en del av kennel Calmigos :-)
 Det blir nog svårt att välja!
 
Vi börjar nu också längta efter en valpkull här hemma. Enya lär väl komma igång med löpet i januari eller februari hoppas vi.
 
Och så har vi en liten inofficiell utställning inbokad den 11 januari då vi får träffa 5 av våra valpar. Det ska bli så kul!
 
MH är inbokat den 15 juni för 9 stycken av våra avkommor.
 
Annars har vi inte hunnit planera så mycket för det nya året. Men det kommer.
God fortsättning!

2013

Jag har läst mycket trevliga årskrönikor i flera bloggar och tänkte att jag också skulle skriva om 2013, men jag kom av mig av flera anledningar.
 
Armen värker fortfarande från att jag och hundarna blev attackerade av rottweilern. Jag har nu varit hos läkare 3 gånger och vet ej om det är någon ryckskada i axeln när jag fick tag på rottisens halsband eller om det är stelkrampssprutan som träffat någon nerv. Jag kan inte använda min vänsterarm som jag ska och det smärtar. Jag får nu börja på sjukgymnastik för att försöka få tillbaka full rörlighet.
 
Och så till det värsta: I morse fick vi det hemska beskedet att min mans syster har somnat in alldeles för tidigt efter komplikationer vid en lunginflammation. :-( Så mina problem med armen blekande genast och skrivlusten om 2013 försvann totalt! Just nu känns det som att 2013 var ett riktigt skitår!
 

RSS 2.0