Emil vattentränar

Emilio var på samma vattenträning som Calma(Kayla) i Tyskland. Jag fick den här underbara bilden på honom:
Tack Sandra! och fotografen Tom(som är Calmas husse)
 

Dilo pinne igen

 
Dilo(Calmigos Danilo) och Therese har nu tagit en pinne i hoppklass i agilty.
Så himla kul!
Grattis!!

k-valpar

Vi har fått bilder från Kalimero(Teo) :


och från hans syster Kayla(Calma) i Tyskland. Så häftigt det ser ut när Calma blir livräddad av sin "syster" Loba! Coola tjejen är ju bara 13 veckor! :-)
K-valparna vägde även de runt 7 kg vid 12 veckors ålder. Calma var tyngst med 7,9.
 

Carizma...

Tyvärr finns inte Carizma bland oss längre. Hon hamnade under en bil och klarade sig inte. Man finner inte ord i sådana här situationer och vi lider så med matte Kickan och husse Pelle!
Fina Carizma: 

 
Tankarna går också till en syster till Carizma som faktiskt blev påkörd och dog när hon endast var 15 veckor gammal. Hon hette Cevilja och kallades Sunny:
Livet är sorgligt ibland!
 

Dilo tar pinne i agility!

Dilo från vår D-kull är verkligen igång med tävlandet med "nya" matte Therese. LP1 är han redan och nu har han tagit sin första pinne i agility. Så himla duktiga ni är tillsammans!
 
 

Kennelträff

Vår årliga kennelträff blir på Kungsörs Brukshundsklubb söndagen den 15 september. Mail ska ha kommit till er alla men påminner även här.
Hör av er om ni kan komma eller inte.

Äldst och yngst

Vår äldsta han"valp" Chanto (från vår första kull) skickade en hälsning:
Fina, mysiga Chanto! Vi saknar dig!! Länge sedan vi sågs!
och så fick vi några bilder samma dag på en av hanarna från vår senaste kull; Karlino (Charlie) som Chanto är morfar till :-)
Sötnos!! Lite lik i teckningen som morfar Chanto men brun och faktiskt lite lik i huvud och uttryck och kroppens form. Lite kul att se!
Tänk att vi redan är valpsjuka här hemma! Trodde vi inte när vi hade 16 valpar ;-)
 

Vi hälsar på hos Doris

Idag har vi varit och hälsat på hos lilla Doris(Kiwi) i Köping. Hon blev VÄLDIGT glad att se mig och Elina! och det var så kul att se henne! Vi saknar alla valpar ska ni veta!
K-kullen var väldiga matvrak när de bodde här hos oss men verkar inte äta lika fort och mycket som när syskonhetsen rådde...
För en vecka sedan vägde Doris 4,7 kg (vid ca 10 v alltså) vilket inte är så mycket om vi jämför med tidigare kullar vi haft. Men hon ser väldigt stadig ut i kroppen måste jag säga ändå..Vi tycker Doris är mycket lik mamma Zoya när hon var i samma ålder men Zoya är ju svart. Jag tror att hon var lite större också, hela hon.
Tyvärr så var det en väldigt regnig dag idag (men vi behövde verkligen regnet) så vi var inte ute så mycket. Men en skaplig bild lyckades jag få innan kameran fick gömmas undan. Fortfarande hamnar vissa stående bilder liggandes...
Jag stal en bild från Doris blogg också som jag just upptäckte. Så himla gullig!
 
 
 

Hälsning från Tyskland

Calma(Kayla) och familjens andra perro, Loba, har verkligen funnit varandra! Så härligt att se! De hamnade i hängmattan tillsammans. Så söta! :-) Och så nöjd Calma ser ut :-)
Och en till bild när Calma är törstig :-)
 
 

Ada hälsar

Lilla Ada(Kola) hälsar att hon har det så bra i Fjällbacka.
 

Zigge hälsar

 
Zigge(Junior) skickade en sommarhälsning också.

Gunnar på tur :-)

Gunnar(Julio) får åka kärra när valpbenen inte orkar gå så långt som brorsan Kalles.
 

Doris badar

Vår nya fodertik Doris (Kiwi) har varit vid ett hundbad.
 

Hälsning från Joya

Det kom en härlig sommarhälsning från fina Joya. J-kullen väger runt 7 kg vid 12 veckors ålder. Det blir nog inga 52 cm stora perros av någon i den kullen om jag får gissa utan snarare åt det lite mindre hållet.
 

Tessa

Tessa/Kimbra hade en bra semester i Norge och är nu hemma igen i Helsingborg. Tack för bilder och rapport.
 

Astrid...

När jag lämnade Kayla/Calma på Arlanda för snart 2 veckor sedan till Sabina(Bina), som skulle flyga hem till Tyskland med valpen, fick jag höra en mycket tråkig nyhet!
 
Astrid Fuchs, ordförande i tyska perroklubben, finns inte längre bland oss :-( Hon fick en stroke alldeles för tidigt i livet. Hon var en mycket seriös uppfödare och en mycket ärlig och snäll person. Hon och jag har under många år haft tät mailkontakt och hon svarade tålmodigt och öppet på vad man än undrade över. Hon var mycket kunnig på färggenetik och har lärt mig massor om hur perrons färger ärvs.

Vi blev så väl mottagna när vi var i Tyskland för att para! Hon hjälpte även till med importen av både Emilio och nu senast lilla Kayla. Hennes sista ord till mig i mail var: Bina is getting a girl from you, this really makes me happy!
best wishes!!!
Astrid
Det känns så overkligt och otroligt tomt att hon är borta!!!

RSS 2.0