Musse

Den tredje hanhunden vi hade med på utställningen i Eskilstuna var Musse (Calmigos Enrico). En liten, söt och mycket trevlig kille!
Så lik mamma Dita i form och ansiktsuttryck!Nicke Bir-valp

Vår inbytte hane från LaSirentas kennel, Nicke, blev ju Bir-valp med HP på utställningen i Eskilstuna förra helgen. Så här ser han ut vid ca 9 månaders ålder.
Två av Nickes syskon ställdes också ut. Här ser vi Alfred, Aqua och Nicke:


En bild till på syskonen:
En stolt husse med Nicke:


fler bilder

Nu finns det några fler bilder på Zoya och Alfons i inlägget nedan..

Theo

Här kommer nu lite bilder från utställningen i Eskilstuna förra helgen. Vi lägger upp dem i olika inläg...först ut blir Calmigos Famoso Fernando (Theo) nästan 15 månader gammal:

Zoya parad!

Vi väntar förhoppningsvis valpar v. 43 med leverans till jul. Mer info kommer att läggas in på hemsidan under "puppies".
Zoyas fästman heter Rasta Manana Alfons. Det blev kärlek direkt. Vi hann knappt vara på plats 5 minuter innan de satt ihop. Alfons är en 10-årig gentleman som vi tror matchar Zoya mycket bra!


Alfons är pappa till vår hanhund Nicke som vi är supernöjda med så här långt. Det var stört omöjligt att få till en bra bild på de båda bredvid varandra. Här är en tidigare bild på Alfons när han har lite längre päls:


Ella BIM!

Idag blev Calmigos Caramella (Ella) BIM med cert på SKK:s utställning i Visby! Ni är helt otroliga Susanne och Ella! Ni lyckas i alla hundsportsgrenar! GRATTIS i massor till er! Ella fick otroligt fin kritik av den engelske domaren.

Grattis också till Sanna och Peppar (till vänster) som blev champion igår och BIR även idag!

Utställning - suck!

Ja, varje gång jag har varit på utställning så känner jag likadant; det är inte min grej! När man har uppfödning så är det ju så att man måste, men det är INTE min sport. Tacka vet jag agility och rallylydnad. Men som sagt, ibland måste man och faktum är att jag glömmer bort mellan gångerna hur tråkig och konstig jag tycker att sporten är.
Det enda lilla som är roligt det är att träffa trevligt perrofolk runt ringen och se fina hundar :-) 

Jaja, nog om detta. Gårdagens stora utställning i Eskilstuna var ingen höjdare resultatmässigt för Calmigos heller. Den här domaren (en stor, lite burdus karl) var väldigt noga med att hundarna inte fick backa undan från honom när han skulle känna på dem. Så då var det ju kört för Moyas del. Först hälsade hon och nosade på domarens hand men hon backar alltid undan i själva ögonblicket när domaren precis ska ta i henne, för att sedan stå stilla och han får titta på hennes tänder och känna igenom henne. Hon fick mycket fin kritik och domaren tyckte hon var en mycket kraftfull och fin tik. Men så sa han att "trots att det är en jättefin tik så får man faktiskt inte backa undan för mig så det blir bara ett Good". Suck! Det sämsta hon någonsin fått. "Du måste ju ÖVA" sa den för övrigt mycket trevliga domaren. "Jaja jag vet", svarade jag, men det kommer jag ju inte göra i alla fall....

Övriga hundar då...
Dita fick reserv-cert och blev bästa tik 4 (hon behöver sitt tredje cert för att bli champion, så det var ju bara retsamt)
Theo fick KEP (backade undan tre gånger och då tyckte inte domaren att vi skulle "bråka" mer med honom som är så pass ung)
Musse very good (för kort päls för dagen)
Enya very good (tror jag)
Cima excellent (tror jag)

Bir blev en finsk tik - kommer ej ihåg vad hon hette och Bim blev ingen. Zigge var anmäld till utställningen men de fick förhinder och kunde inte komma. Jag tror att Bim-platsen var reserverad till honom ;-), eller hur Hagar.

Men dagens behållning var ändå att vår inköpta hane Nicke (LaSirenitas Aquarius) blev Bir-valp med superkritik och HP. Vilken hund! Vilken utstrålning! och så cool och social och trevlig! Jag blir alltid lika hänförd när jag träffar honom.

Bilder på samtliga hundar kommer inom kort...

Kennelträffen

Vilken härlig dag vi har haft! 14 hundar och mer än dubbelt så många människor var på plats idag på vår kennelträff. Från C-kullen kom Chanja och Carmenzita(Zita). Från D-kullen Dina, Dios, Domingo(Bosse) och Diablo (Zigge). Från E-kullen Enya, Enrico (Musse) och Edilia. Från F-kullen kom Freddie. Sen var foderhundarna Dita och Sancho där och Musses "bror" Rufsen. Sist men inte minst "mormor" Moya. Mira fick stanna hemma hos hussarna för hon började halta igår ganska rejält. Vi vet ej varför. Det är lite bättre nu men inte bra. Vänster bakben är det som ömmar.

Den enda missen för dagen var väl att jag inte varit tydlig nog med vägbeskrivning så det var många som kom bort sig i Kungsörsskogarna :-)

På schemat stod promenad, rallylydnad och agility. Vi hade även lite utställningsträning i några luckor lite här och där. Biggan berättade också lite om sin fjällvandring.Moya hälsar på sin valp Carmenzita(som är mamma till vår F-kull):

Det ser ut som att Moya har stubbsvans men hon viftar glatt på sin svans :-)

Här är Chanja som nummer fyra från vänster med tre av sina valpar; Zigge, Dina, Bosse och Dios.


Och här är tre syskon ur E-kullen. Musse, Enya och Edilia:


Mamma Dita till höger med sin dotter Enya:


Freddie från F-kullen med mamma Zita i bakgrunden:


Freddie igen:


Sancho (Ramita de Palma Juan Sancho), ca 6 månader gammal:


Sancho igen:


Bosse (D-kull):


Dina:


Tokiga Chanja med sin tokiga mamma Moya:


Rallylydnad med Katarina och Dina:


Vi hade hyrt in en rallylydnadsinstruktör som gick igenom grunderna i sporten och sedan fick vi prova en bana hon byggt upp. Jättekul!

Sen berättade Zitas lillmatte om agility och vi fick prova på detta:

Zita visar hur man kan lära in vippbrädan för att inte bli skrämd av denna från början.

Sen var det full aktivitet:


Musse lockas igenom tunneln:


Dios i farten:


Här visar Dita upp sin klövjeväska som hon bar 11 mil på fjällvandringen:


Avslutningsvis två gruppbilder till:

Freddie, Enya, Dita, Sancho och Moya


Moya, Musse, Rufsen (Musses "bror") och Edilia.


Emilio avelshund

Idag har Calmigos Emilio mönstrats in som godkänd avelshund i Tyskland. Jättegrattis till Sandra!!

Ella

Vi har fått många badbilder från valpköpare den här sommaren. Här är Calmigos Caramella när hon hoppar så häftigt!
Visst ser det härligt ut!!


Zigge

Vi har fått härliga bilder på Zigge under sommaren.Rallylydnad

För flera år sedan gick jag en rallylydnadskurs med Moya och jag tycker det är den roligaste hundsporten efter agility. Lite dåligt med träning har det blivit det senaste året men nu när man ordnat en tävling i rallylydnad på den stora träffen i Gränna (3 september) så blev jag lite sugen på sporten igen. Plötsligt så hade jag anmält mig och Moya till tävlingen och fick lite panik för att jag inte tränat på länge. Så igår kväll gick jag ut på ängen med henne och försökte repetera momenten (utan skyltar). Och hjälp! hon kom inte ihåg så mycket som jag hoppats! Inte ens paradnumret sätta framför och så backar jag stegvis och hon sätter sig vid varje stopp... Så nu får jag ligga i om jag ska tordas tävla. Fast å andra sidan spelar det ingen roll om vi diskar oss heller...

Kennelträff och utställning

Hej!
I helgen är det ju dags för kennelträff och utställning.
Tyvärr fick jag inte tag i någon vattenprovsdomare till lördagen. Tre stycken har sagt nej :-( Så det är lite ändring i programmet.

Lördagen den 20:e augusti:
 
 11.00   Samling.  Mingel och fotografering
 
11.30 Gemensam promenad
 
ca12.00 "Lunchpaus". (tag med egen matsäck eller annars kommer korv m. bröd och fika att finnas till försäljning)
 
13.00 Grundgenomgång i rallylydnad av instruktör. Möjlighet att prova på en bana.
 
14.00 Prova på agility / utställningsträning

 ca 15.00 slut på programmet.

De som vill kanske kan åka och göra studiebesök på hundarenan eller åka till campingen och låta hundarna bada.

 Vägbeskrivning finns på Kungsörs Brukshundsklubbs hemsida: http://www.kungsorsbhk.com/ 

Det ska bli så kul att ses!


Emilio på vattenträning

Vi fick dessa härliga bilder på Emilio när han är på vattenträning.

Särna

En annan av våra semesterveckor spenderades vid en fors, långt ut i skogen nära Särna i norra Dalarna. Man träffar inte en människa och hör knappt en bil på hela veckan. Det är jätteskönt och avslappnande tycker vi.

Här är Moya framför vår husvagn med yttertältet uppsatt.

Moya njuter av forsen.

Många bad blev det också men inte så mycket simma eftersom forsen är stark!

Vi lagar mat över öppen eld. Eller ibland i lilla grillen:

Hundarna tycker att det luktar gott från grillen.
Ni ser vägen i bakgrunden. Sista biten in i skogen är på sådan liten grusväg så man få krypa fram med husvagnen.

Här är Conny och goldentiken Alva som också var med oss fast i egen husvagn.
Vi fiskar och går promenader och bara latar oss!

Moya snodde nybäddade sängen :-( Lite blöt och smutsig... men men.
Det blev så mycket badande och fuktigt i tassarna antagligen för mot slutet av veckan märkte vi att Moya var illröd i ena tassen mellan trampdynorna. Hon slickade och haltade nästan på morgonen. Vi visste inte vad vi skulle göra men då kom Per på att vi kunde prova att ha på Idominsalva. Och tänk att det hjälpte på en gång! 

Edilia klippt

Vi fick dessa underbara bilder på Edilia före och efter klippning. Matte Marie har klippt henne själv och hon ser ut att ha gjort ett jättebra jobb!
Före:

Vilken sötnos!
Efter:

Hon ser större ut än hon är på den här bilden. Hon är bara ca 42 cm hög...

Emilio cacib igen!

Emil som bor i Tyskland har varit på internationell utställning igen. Denna gång i Innsbruck och det gick lika bra som sist han var på utställning. Han knep cac och cacib igen! Nästa helg är det dags för honom att mönstras in till att få bli avelshund. I Tyskland får man licens på att man är godkänd för avel.
Congratulations again Sandra!!

Mira livräddar

Våra vattenhundar kan ju ta ett sim- och livräddningsprov (SoR). Detta gjorde Moya för många år sedan i Gränna. Jag tror hon var en av de första perros som tog detta prov faktiskt för det var första året det ordnades i Gränna och då var det en till hund förutom Moya som klarade detta.

Mira har knappt velat simma hittills men utvecklats otroligt i vattnet som jag berättat tidigare. Därför testade vi nu i sommar om även hon hade detta med livräddning i sina gener och det hade hon :-)

Matte "livräddas". Jag går ut först i vattnet och sedan ropar jag hjälp och hundarna simmar direkt ut. Jag tar tag i Miras ljumskar och hon drar in mig till land. Moya ville också vara med och livrädda matte men hon fick nästa gång :-)

Stockholms skärgård

På vår semester tillbringade vi lite tid i Stockholms skärgård hos min pappa och hans fru och svärföräldrar och min halvbror. Vi fick bo i brorsan Fredriks stuga. Här är utsikten från hans soldäck och Moya: 


Hundarna fick lov att vara kopplade hela tiden (utom när de badade) för de hade rådjurskid på tomten. Mira fick upp vittring av mamman vid ett tillfälle och blev alldeles galen, lilla jaktfia!
Detta innebar nyttig träning för vovvarna då vi fick binda fast dem vid träd etc när vi åt middag mm. Detta har vi tränat med Mira sedan hon var liten så hon bara lägger sig:

.. men Moya har vi inte tränat detta så mycket med så det var jättenyttigt för henne. Hon fann sig ganska snabbt och la sig hon också men hon gillade inte när matte försvann ur synhåll! Då pep hon och gnällde. Suck!Mira är jobbig på annat sätt - hon verkar ha så svårt att känna igen människor så hon skäller om och om igen på alla!  Detta irriterar mig MYCKET! Moya har aldrig hållt på med sådana dumheter. Men alla har vi väl något vi jobbar med med våra små älsklingar...

Det är härligt att åka båt tycker vovvarna:Per och Mira njuter av vinden:En bild till på Miras underbara flygöron. Det ser så härligt ut tycker jag! Detta är svensk sommar!


Någon som är båtvan det är Ella, Moyas dotter. Här kommer hon med sin familj (-2) för att hälsa på oss på ön. De lade till i viken och tog lilla gummibåten in till oss. Jättekul!Coola Ella, hoppar vant in i land och hjälper till att dra in båten!


Vi gick en promenad och köpte glass i kiosken på ön och sen fick hundarna bada. Ella skakar sig:


Moya och Mira apporterar samma pinne i varsin ände vid ett annat badtillfälle:


Åh, så jag önskar att vi bodde lite närmare vatten! Det är så härligt att se hundarna bada.Våra härliga barn som blivit så stora:


De är på väg ut i båten med min pappa för att lägga ut fiskenät över natten.


Pappa rensar näten dagen efter. Så gott med nyfångad, rökt fisk!


Det här är väl en härlig sommarbild också; Moya kom fram och drack vattnet som rann längs mattes kind.


Elina tog en del bra måsbilder. Här är en av dem:


Hon tog också en del fina porträtt av Moya:
Vi hade sådan tur med vädret!


Härliga kvällar:


Och underbara solnedgångar:


Tack alla för att ni delar med er av ert paradis!


Mera bus

Det har mest varit på de lite svalare kvällarna hundarna har orkat busa den här sommaren. Här ska vi köra uppletande i höga gräset på en äng i närheten.

Mira råkade blunda just när bilden togs :-)


Här har Moya hittat ringen:
Miras tur:


Lyckliga hundar:

Bus i poolen


Moya har ju från början, utan betänkligheter, klivit ut på badmadrasser och ÄLSKAR att stå, sitta eller ligga och guppa runt på dem. Den här sommaren lyckades vi locka ut Mira på en också.

lite läskigt var det allt...


Mira tycker det är kul att släppa ner sin ring i poolen och sedan låta någon människa plocka upp den från botten. Hon som inte alls är rädd att få hela huvudet/ryggen under vatten skulle vi kanske försöka träna att dyka ner till botten och hämta den nu när hon simmar lite bättre. Hon har ju tidigare bara älskat att bada men inte simmat så gärna. Även detta har ju utvecklats denna sommar och hon simmar ut och apporterar på djupt vatten.
Moya doppar också huvudet när hon badar men inte lika ofta och lätt som Mira alltid gjort.

Båda två vill ha ringen som matte tar upp från botten.


Biggan fjällvandrar

För andra året i rad är fodervärd Biggan och fjällvandrar med hund. Förra året var Enya för liten för att följa med men i år är både mamma Dita och dotter Enya i fjällvärlden med klövjeväskorna på ryggarna. Vi fick den här härliga bilden via mobilen:


Paus i vandringen

Moya hoppar

Nu ska jag försöka uppdatera lite av vad som hänt under sommaren och lägga in ett nytt inlägg varje dag. Vi går långt tillbaka tills efter att vi märkt att Moya var på väg att hoppa från bryggan när vi badade tillsammans med Chanja och Bosse. Vi åkte och badade igen någon dag senare och det var lätt att få Moya att hoppa då :-) Mira däremot fick vi inte till att slänga sig ut i vattnet. Här kommer en bildserie där man ser hur jag kastar en flytleksak och Moya hoppar i:
         Moya kastar sig inte lika häftigt som jag har sett hennes döttrar göra men det kanske kommer med mer övning.

Fegisen Mira och Moya bakom

Cima två reserv-cert!

Det blir inte mycket uppdateringar som sagt när det är sommar och semester och sol men jag måste ju berätta att Calmigos Encima (Cima) varit på utställning i Ransäter och fått reserv-cert två dagar i rad! Stort GRATTIS till Yvonne och Felicia och Cima förstås :-)

Cima från utställningen i Avesta. ("syster" Nerissa bakom)

RSS 2.0