Sancho och Nicke

Här är några bilder på våra foderhanar. Sancho före klippning 4,5 månad gammal:
Och efter:


Sacnho var jätteduktig på klippbordet! Han är en cool och mysig kille!

Nicke, som blir 7 månader just dag, är inte bara nyfiken han är otroligt busig också! Han sprang som en tok med en leksak när vi kom och hälsade på! Så här lång tunga fick han sen: 

Nicke har utvecklats otroligt fint - han är så massiv för sin ålder. Det ska bli spännande att följa honom!

Blötdjur

Vi fick den här härliga bilden via mobil av fodervärd Biggan. Hon berättar att Dita(Zorrazo Perdita) och Enya(Calmgios Enya) är otroliga i vattnet. De kastar sig från bryggor och har huvudet under vattnet och dyker efter saker. "Värst" är visst Enya. Så kul med vattenhundar!


Mamma Dita till vänster och dotter Enya till höger. Vilka härliga pälsar! Härligt med sommar!

Idag har vi hälsat på och klippt vår foderhane Sancho och vi har även besökt vår andra foderhane Nicke i Stockholm. Det var så kul att se de båda igen och se hur fint de utvecklas! Men jag glömde kameran. Vi tog lite bilder med familjernas kamera och med Elinas mobil så bilder kommer i morgon kanske...

Zoya bärare

Aberlours Molina (Zoya) är bärare av prcd-PRA så då gäller det att hitta en fri hane till henne. Inte det lättaste i Sverige där inte så många är testade än och inga listor finns över vilka som är det...

Panternallen Zoya

Nu har Zoya (Aberlours Molina som är efter vår Chanto och Susannes Bella) bott hos oss i 1,5 vecka och ska väl snart åka hem igen. Sist hon bodde här klippte jag ner henne och hon kläckte namnet panterprinsessan i mitt huvud när hon låg utsträckt med sin svarta smidiga kropp smyckad med sitt bärnstenshalsband. Den här gången är hon lite mer lurvig och påminner mer om en nalle så hon har gått under namnet panternallen istället :-)

Zoya är otroligt glad och lekfull och ivrig! Hon älskar alla människor och har skött sig jättebra hemma hos oss! Jättekul har det varit att låna henne igen. Det ska bli jättespännande att välja hane och få valpar efter Zoya!

Zoya med bästa lekkompisen Mira och farmor Moya

En liten paus i busandet

Fina tjejen!

Hon skötte sig så bra på utställningen trots att en främmande människa ställde henne. Men hon pep och skällde när jag var inne med Moya i ringen. Då ville hon tydligen till mig. 

Konsten att koppla av har hon trots att hon är hyperenergisk när det händer något. Här tar hon igen sig lite på utställningen.

Fler utställningsbilder


Snygge Lindekrull's Da Silva av Medina som blev BH2 med cert. Grattis!

Tre snygga öppen klass-hanar men ingen föll domaren i smaken.

Juniortikarna. LaSirentas Mi Amor(Gimma) närmast, Enya bakom och Encima uppställd för domaren.

Yvonne med Calmigos Encima(Cima) som fick excellent. Sååå lik mamma Dita!

Zoya, Diza och Moya - några av öppen klass-tikarna

Jag och Moya igen

Nanna med Zoya (Aberlours Molina)som ju blev andra bästa tik med reservcert

Två till av öppentikarna. BIM med tredje certet(Grattis!); PerroRizados Celia och Zorrazo Perdita(Dita)

BIR för dagen: Pampige Aqualines El Pazo (Buzo) Grattis igen!

Emil på utställning igen

Calmigos Emilio har varit på uställning för andra gången och även denna gång gick det strålande. Han blev bästa hane med CACIB! Det var en internationell utställning i Tyskland.
Här är två bilder som Sandra skickat för ett tag sedan när han är ganska nyklippt.Grattis igen! Emils utställningskarriär har börjat lysande!


Zoya BT2!

Idag var vi på utställning i Avesta. Zoya blev bästa tik 2 med ck och reservcert. Det är vi supernöjda med efter en dag där endast två tikar och två hanar placerade sig! Många hundar som har blivit BIR flertalet gånger tidigare åkte ut med tvåor och treor (Very good och Good)! Jag har aldrig varit med om att så många 3:or (Good)
delas ut!

Här är Zoya uppställd framför domaren. Tack Nanna som hjälpte till att ställa henne!

Moya fick följa med mest som sällskap och hon fick jättefin kritik med "utmärkt typ" bl a men utlåtandet blev bara Very good (?).

Jag och Moya i ringen

Från vår uppfödning var där Enya och Encima. Systrarna är verkligen lika i typ och för Encima gick det bra, hon fick excellent men Enya föll inte domaren i smaken. Hon åkte ut med Very good. Mamma Dita var heller ingen favorit hos domaren.

Här är Biggan och Enya i ringen


Här är Encima(Cima)som fick excellent. Valpen Nerissa står bakom

Det var jättetrevlig stämning runt ringen i alla fall och det var jättekul att få träffa ännu en Chantovalp - lilla Nerissa som var så söt, så söt! :

Även vår foderhane Nickes kullbror var på plats och det var jättekul att se hur fin och trevlig han är också! Alfred de Dalmas heter han och så här ser han ut:


Grattis också till Buzo och Berit med familjer till BIR och BIM och championat!

Zigge znygg...

Calmigos Diablo som kallas Zigge har nu passerat alla tänkbara tester som man kan göra inför att användas i avel. Han har A-höfter, är ögonlyst utan anmärkning, han är mentalbeskriven med 1:a på skott, han har fått ck på internationell utställning i öppen klass, han är prcd-PRA clear och hans sköldkörtelprov som kom idag visar bara normala värden.

Zigge är en lugn och cool kille med en mankhöjd på ca 48-49 cm. Han väger 25 kg och har stubbsvans. Han är riktigt kolsvart och har mycket massa i kroppen. Hela hans kull (Calmigos d-kull) veterinärbesiktades utan anmärkning och alla i kullen har genomfört mentalbeskrivning, 5 av 6 med etta på skott.

Zigge finns tillgänglig för avel med lämpliga tikar.

            

D-kullen 2 år

Tänk att jag glömde gratta D-kullen igår som fyllde 2 år. Det har varit lite hektiskt men en dag för sent kom jag på det i alla fall. Stort GRATTIS!!


Zigge (Diablo), Bosse(Domingo), Dios, Dolly (Dorisa), Dina (Dinamita) och Dilo (Danilo)

Hela kullen är mentalbeskriven och fri från prcd-PRA genom föräldrarna.

Sommarlov!

Nu har jag kommit hem efter min sista arbetsdag för den här terminen! Nu är det sommarlov! Helt otroligt skönt!
Allt gick bra på Elinas student. Vi hade väldig tur med vädret och kunde sitta ute och äta. En underbar dag hade vi på alla sätt och vis!

Tänk att ens barn blir så stora!

I söndags hämtade jag Zoya (Aberlours Molina) och hon ska bo här ungefär en vecka igen för att känna sig trygg med oss och våra hundar. Hon är en MYCKET social och glad tik med MYCKET arbetsmotor! Hon tar lätt till skall när hon är ivrig och upphetsad, ett skall som verkligen SKÄR i öronen :-/ Men bortsett från detta är hon sååååå mysig att ha här! Vi har fortfarande inte tagit en enda bild på henne men det kommer.

På lördag bär det av till Avesta och utställning. Zoya ska ju få sin första kull valpar hos oss i vinter eller i vår och då måste hon ju ställas lite före detta. DNA-test är inskickat på henne för att kolla om hon är fri eller bärare av prcd-PRA.

Lugn...

Nu har lugnet börjat infinna sig efter all stress till studenten och slutspurten på jobbet. Tre dagar kvar på jobbet och sen är det sommarlov! Tyvärr har jag drabbats av den värsta nackspärr jag någonsin haft, men det ger väl med sig om några dagar hoppas jag.

Igår hämtade jag Zoya som ska bo hos oss en vecka. Mer info och bilder kommer. Det var så roligt att se att hon känner igen oss och att våra hundar känner igen henne. Mira bjöd in till lek. Förra sommaren när Zoya bodde här krambrottades Mira och hon hela veckan. Nu fortsatte de precis som om de aldrig varit ifrån varandra. Häftigt!

Hysteriskt mycket...

Det har varit alldeles för mycket på jobbet och hemma på sista tiden så jag har inte hunnit med att kika på allas bloggar och inte uppdaterat min egen.. snart blir det lugnare.  Det har varit extra mycket att fixa eftersom Elina tar studenten på lördag och vi fick dessutom för oss att riva upp hela trädgården på framsidan och göra fint. Men efter lördagens ståhej jobbar jag bara till onsdag nästa vecka och sen är det sommarlov! Dåååå blir det lugnare!

Bosse har flyttat

I går flyttade Bosse till sitt nya hem. Det blev det bästa tänkbara; till sin mamma Chanja med matte Ann och husse Sven i Kungsör. Det känns jättebra :-) men det känns tomt här hemma faktiskt. Vi saknar honom, kelgrisen!

Edilias höfter

Nu har vi fått svaret på Edilias höftröntgen och hon har tyvärr D :-( Jättejättetråkigt! Nu får vi bara hoppas att hon inte får problem av detta. Hon hade inga pålagringar i alla fall...
Höftledsdysplasi är en "lurig" sjukdom :-(

F-kullen 1 år

Idag säger vi stort grattis till de två snygga F-killarna! Hoppas ni får en underbar dag!

Här är ni bara 4 cirka veckor

RSS 2.0