Bilder igen

Vi har fått lite nya bilder från valpköpare och den här gången får Freddie från F-kullen och Cima från E-kullen synas i bloggen.Freddie alldeles nyklippt ca 10 månader gammal.

Cima är också nyklippt, 1 år på bilderna. Kompisen Polly fick också vara med.

Sancho igen

Sancho 6 veckor:

Juan Sancho

Vår nya lille hane växer och blir sötare och sötare

4 veckor

5 veckor

Tysklandsresan

Nu kommer en lite längre rapport från vår resa till Tyskland. Det var jag och dotter Elina som åkte bil hela vägen med Moya. Det gick jättebra. På vägen ner åkte vi i två etapper och sov över i Göteborg men på vägen hem åkte vi hela sträckan på en dag. Moya var jätteduktig! Tyvärr hade det hänt en olycka på autobahn så vi blev fördröjda 2 timmar på väg hem :-(

Moya lägger sig alltid i väskan om man håller på och packar. Den här var lite liten men hon lyckades klämma ner sig i alla fall.

I Hannover bodde vi hos Moyas fästman Mikkas familj och blev mycket väl omhändertagna. Vi träffade även uppfödaren Astrid Fuchs som har kennel Aguas Arriba. Jättekul att ses och att få ett ansikte på personer man skriver mail till.

Här njuter Mikka i vårsolen

Mikka är en mycket mjuk, social och trevlig hane och en riktig gentleman. Moya blev kär i honom på en gång och de började para sig nästan genast vi kom fram. Han var alldeles nyklippt så han såg mindre ut än Moya men jag tror att de har samma mankhöjd, ca 44 cm.


Dag två kom Sandra Haller som har köpt Emilio från oss och hämtade mig för en långpromenad med hennes hundar. Det var jättekul att se Emilio. Han var glad att se oss men han verkade inte känna igen oss som sina uppfödare. Han har lite drag från mamma Dita och pappa Rotti men inte så det är slående. Han har ett väldigt eget utseende. Hans huvud är jättestort och vackert!

Emilio ovan och nedan. 1 år gammal


Sandras andra perro Felipe är jättesöt och jättetrevlig. Ganska lik Moya faktiskt men mindre.

Felipe både ovan och nedan

Felipe var vår reservhane om tycke inte skulle uppstå mellan Moya och Mikka och vi lät dem faktiskt träffas när det inte verkade gå så bra men Moya ratade Felipe totalt! Han fick INTE komma nära. Hon hade kärat ner sig i Mikka så sen fick de försöka få till det de sista dagarna istället. Och som jag skrev i tidigare inlägg så återstår det att se om det lyckats blivit några småttingar i Moyas mage. Vi tänker göra ett ultraljud runt påsk.

Det var vår på allvar i Hannover. Krokus och hyacinter blommade och man såg små "musöron" på träden. Snart är den här också på riktigt! Underbart!


Biggan första ettan...

Biggan och Dita har fått sitt första förstapris i lydnadsettan! GRATTIS!! Bara två kvar så är ni LP1! Heja, heja!

Kort rapport...

Vi kom hem från Tyskland sent i går kväll och nu sitter jag på jobbet. Moya och Mikka gillade varandra jättemycket och de har försökt och försökt och försökt. Jag undrar hur många timmar Mikka har spenderat på Moyas rygg? Moya har stått så stilla så stilla men de har inte fått till en hängning tyvärr. Om vi försökte hjälpa till så klev Mikka av hennes rygg direkt - han är en sådan hane som vill ha lite "privacy" i sitt "jobb". Moya har skrikit till vid flertalet tillfällen och hoppat undan vilket tyder på att han hittat rätt flera gånger men chansen att det är valpar i Moyas mage är ju så mycket mindre nu när det inte blev någon hängning... suck, när man åker så långt...
Mikka är i alla fall en supersocial och mjuk och trygg hane så vi blir jätteglada om det skulle bli valpar... nu är det bara att vänta och se....

E-kullen 1 år!

Idag säger vi grattis till Enya, Edilia, Ebba, Cima, Musse, Emil och Nacho som fyller ett år. Hoppas ni får något smaskigt och/eller roligt av era hussar och mattar för vi har inte haft tid att skicka någon present.

Här ligger de alla på rad i "mjölkbaren" för ett år sedan. Tänk så fort det går.

Snart är det dags att åka till jobbet och efter det börjar vår färd den långa vägen till Tyskland för att para Moya. En extra kul sak med vår resa är att vi även ska hälsa på Emilio från E-kullen som ju bor i Hannover :-)
Vi försöker uppdatera från Tyskland.

Mira 5 år!

Idag är det Miras födelsedag. Det är 5 år sedan vi hämtade henne i Holland hos uppfödaren.
Här är en av mina favoritbilder på henne på färden hem från Arlanda. Hon har alltid varit en väldigt lugn perro :-)


Idag kom också en hälsning från hennes syster Nita som bor i Finland :-) Jättekul! Så här ser hon ut när hon hunnit bli 5 år gammal:

Systrarna är lika men Nita är ljusare beige och hon har pälsen kvar i ansiktet ser jag :-)

Värden

Moya låg på 7 i värde igår och enligt veterinären så bör det bli perfekt att träffa fästmannen till helgen så vi åker som planerat på fredag och kommer fram på lördag. Sen stannar vi ända till tisdag om det behövs. Värdet ska ligga mellan 30 och 75 vid parning och det ökar lite olika fort på olika tikar men det har troligtvis inte nått de höjderna före lördag.

Mikka (bild från förra året)

Rätt dag?

Moyas löp fortskrider. Hon är på dag 8 idag och sist blev hon parad på dag 15 och 16. Visst, hon träffade Pelle redan dag 12 eller så men var inte riktigt redo då men idag visade hon tydliga tecken på att vara på G...!!! När man ska åka så långt som till Tyskland för att para är det allt bäst att man inte kommer några dagar för sent så vi gjorde ett sk progesterontest idag för att se var hon är i sitt löp. Svar kommer i morgon förmiddag.


D-killar

Vi har fått fina bilder på Dios och Zigge, båda från D-kullen. Bröderna är inte lika till utseendet. Dios är mycket lik mamma(Chanja) och morfar(Pelle). Zigge har nog fått lite från olika håll. 


Dios före och efter klippning 


Zigge

Äntligen!!

Vid tredje kollen idag på Moya så upptäckte jag ÄNTLIGEN att HON LÖPER!! Det var den längsta väntan sedan jag fick vänta 2,5 vecka på att min dotter behagade födas för 18 år sedan :-)

Dita tävlar agility

Biggan och Dita har debuterat i officiell tävling i agility. Det gick mycket bra och de placerade sig på andra plats i hoppklassen där det var ca 30 startande! Tyvärr fick de ingen "pinne" eftersom de fick tidsfel.

Tyvärr kunde jag inte ladda upp den bild jag fick via mobilen men den här är för härlig på henne från i våras när vi precis hade levererat hennes valpar.

Ny hanvalp?

Kanske blir det den här lille snyggingen som blir nästa tillskott till Calmigos. Fodervärd är ordnad men vi har inte sett valparna live än. Det är några veckor kvar till det.

Chantos tredje kull

I söndags blev Chanto pappa till sin tredje kull. Tiken som kallas Nessie fick 5 mycket vackert tecknade valpar i LaSirenitas kennel, 3 pojkar och 2 flickor. Ni kan se mer av valparna på  www.la-sirenitas.se


Det ska bli jättekul att följa dessa vackra valpar!

RSS 2.0