Egna sidor

Nu har vi börjat bygga upp valparnas egna sidor på hemsidan. Damerna först och Giztas sida är publicerad med bilder. Några nya finns där som inte visats här i bloggen och så fyller vi på vartefter. Gabelles sida kommer snart...
Här är båda töserna:


Grattis Nicke!

Idag blir Nicke(LaSirenitas Aquarius) 1 år!

Här är han med husse Juan på utställning när han blev BIR-valp.

5 veckor

Idag blir valparna 5 veckor. Veckorna bara rusar iväg och snart ska de små flytta till sina nya egna familjer. Vi har haft alla utom 2 av valpköparna på besök. Resterande två kommer i helgen och nästa vecka. En av hanarna ska flytta till Åland. Zoya släpper gladeligen ner alla besökare i valphagen men fortfarande får inte Moya och Mira gå ner i gillestugan där valparna har sin hage! Hon vill INTE ha hjälp med att ta hand om de små!

Kullen är fortfarande väldigt nöjda och tysta och relativt lugna. I söndags sov vi till halv 10 utan att höra ett knyst. De lullade omkring och lekte lugnt när vi gick upp. Det är väl lugnet före stormen kanske. Idag var de ute en liten stund för första gången. Det tyckte de var jättekul. De har varit ute på vår inglasade altan ett par gånger under veckan och så de sedvanliga utflykterna i vårt hus. De är modiga små krabater. Här är de på vår altan:
Gabelle, Gacho, Gotaz och Galante i full fart.

Femveckorsporträtt kommer här: Först Gordito som vanligt:


Galante:


Gitza:


Gacho:


Gotaz:


Gabelle:Galino:


Vi har jättemånga fler bra bilder på varje valp från veckan som kommer vartefter...
Lite lätt rosafärgade om nos och framtassar är de fortfarande men det har faktiskt blivit lite bättre.

Cima A-höfter!

Jippi, den sista i E-kullen är röntgad och det blev AA.
'
Här är Cima på en bild från i somras. Cimas mamma är ju Dita och pappa Rotti.

Det har inte blivit någon uppdatering i veckan heller. Vi har valpköpare på besök och det är massor att göra. Nya bilder kommer i morgon när de blir 5 veckor.


Bildmix från fjärde veckan


Gitza, Gordito och Gabelle kikar över kanten på valplådan


Bruna killarna Galante och Gordito


Nu var det dags att flytta ut i stora hagen.


Zoya tyckte att de borde få plats alla 8 i korgen - och det gick faktisk.


Galante


Gacho


Gitza


Hela ligan i korgen. Jättemysiga, tysta, lugna(men busiga så klart) och välmående valpar!! Gotaz är minstingen på 1240 gram (den lättaste valpen vi haft någonsin vid 4 veckors ålder) och de andra är otroligt jämna runt 1700 - 1800 gram. Gotaz går upp i en jämn kurva så kanske han inte blir så stor som de andra. Vi får väl se.

G-kullen 4 veckor

Det har blivit dåligt med uppdateringar under veckan som gått men det har varit lite intensivt.
Valparna mår utmärkt och har hunnit bli 4 veckor idag. Snabba bilder på lunchen fick det bli när vi var fler personer som kunde hjälpas åt. Så himla bra blev det kanske inte men för att vara fixade på en kvart får man väl vara nöjd :-)

Gordito:
Galante:
Gitza:
Gacho:
Gotaz:


Gäspar stort:Gotaz hade precis vaknat och var lite svår att få och stå upp :-) Han ville sitta!

Gabelle:

Hon var busig och ville inte heller stå stilla!


Och så Galino:
Som ni ser så är de alla lite lätt rosafärgade om nos och tassar fortfarande. Vi har faktiskt bytt foder till Zoya för att se om det går bort...
Valparna har också börjat äta lite fast föda nu.
Fler bilder från veckan som gått kommer senare idag...
Blandade valpbilder från veckan

Här kommer lite blandade bilder från veckan när valparna är mellan 2 och 3 veckor gamla.

En med svans och en utan...


Gordito sover så gott...


Härliga sovstilar. Gitza, Gotaz, Galante,Gordito och Gacho


Gitza


Gordito och Galante busar


Gacho sitter så fint.


Gitza och Gacho går ganska stadigt.


Ännu en skön sovbild. Gabelle ovanpå Gitza tror jag.

Perros i Spanien

Hagar, en valpköpare till oss, har varit i Spanien på en ridresa. På ranchen fanns många perros! Vi fick lite härliga bilder som vi ville dela med oss av:

Filmklipp G-kullen 2,5 vecka

Klicka på länkarna nedan för att se filmklippen:http://www.youtube.com/watch?v=PMjyJMBdF5I
http://www.youtube.com/watch?v=Oytu0OYrSiI

G-kullen 3 veckor

Idag blir de små 3 veckor gamla. Nya bilder finns nedan. Valparna har blivit väldigt missfärgade i de vita partierna runt nos och på framtassar. Det verkar vara mjölken från Zoya som "färgar". Vi känner inte igen detta sedan tidigare kullar. Kanske Zoya har annorlunda saliv/bröstmjölk eller kanske beror det på att hon äter annan mat än tidigare avelstikar gjort hos oss. Vem vet? Valparna mår utmärkt i alla fall. Sällan har vi haft så otroligt nöjda valpar. De har inte gnällt någonting och verkar så keliga och välmående. Vikterna återkommer jag till...

Gordito:


Galante:


Gitza:
Gacho:
Gotaz:
Gabelle:

Gitza är bakom Gabelle på bilden ovan.

Sist Galino:
Och så en bild på duktiga mamman med sina valpar som börjar ta sådan stor plats vid mjölkbaren.


Vi har både filmat och tagit många fina bilder under den här veckan. Jag ska försöka lägga upp filmerna här sedan och även lite mer blandade bilder när valparna leker mm.

Mira skenvalpig

Mira är fortfarande skenvalpig. Hon går och bär på sin "bebis", ser allmänt drogad ut på ögonen och pratar med den.


Moya är också valpsjuk men hon har aldrig burit på låtsasbebisar. Hon vill till de RIKTIGA bebisarna hela tiden. Hon har fått hälsa på när inte Zoya har sett...

Nicke snart 1 år!Vår hane Nicke (som ju är halvbror till våra nya valpar) har blivit stora grabben - han blir snart ett år. Vi fick nya bilder på honom. Han ska ställas ut på Älvsjömässan och har sparat pälsen inför detta... Det börjar bli lite tovigt.. men nu är det inte länge kvar. Hoppas pälsen inte filtar ihop sig totalt på de veckorna som är kvar.
Alla 7

15 dagar gamla:Lilla panterflickan

Lilla Zoyakopian(lite mer vitt bara) Gabelle sover så skönt. 15 dagar gammal. Jag vet inte om det syns så bra här men hon har världens minsta vita svanstipp. Tre hårstrån eller så...

Valparna 2 veckor!

Idag är de små underbara klumparna 2 veckor gamla. De väger runt kilot nu förutom lilla minstingen Gotaz som väger ca 700 gram. De väger faktiskt minst av alla våra kullars valpar men de är otroligt nöjda och belåtna.
Här är dagsfärska bilder (som blev lite suddiga).
Först Gordito:
Galante:
Gitza:
Gacho:
Gotaz:
Gabelle:
Galino:
Chantos dotter BIS-2

Vi fick ett trevligt sms från Anneli på kennel LaSirenitas om att Chantos och Nessies dotter Nerissa blivit best in show- tvåa på en inofficiell utställning i Östersund igår. Jättekul!! Nerissa bor hos vår valpköpare med Cima från E-kullen.
 Snygga Nerissa.

Dolly i skogen

Moya fick lite egen tid mitt i valphysterin här hemma. Hon fick åka till skogen med matte och träffa dotterdotter Dolly där.


Dolly är helt nedklippt men är fin och välbyggd tycker vi :-)

Om något år är det dags för Dolly att få sin valpkull hos oss :-) Kanske blir det vår hane Sancho som blir hennes fästman...?


öppna ögon

Alla valpar i G-kullen har nu öppnat sina ögon. Mellan dag 9 och 12 öppnades de och det händer mycket i valplådan nu. Man kan bli sittnde i timmar och titta på de små. Tyvärr blev alla bilder suddiga när jag skulle försöka ta bevis på ögonen. Det är inte lätt att fota själv. Elina kommer imorgon och vi ska ta ordentliga bilder när de blir 2 veckor gamla. Tänk så fort tiden går! Här är en suddig bild på Gacho när han sitter och kikar sig omkring.


Och här är ett bevis till på hur dåliga bilder det blev :-)


som kompensation får ni se en bättre bild på Gitza men den är några dagar gammal.

Gitza är så knubbig och docksöt med ett ljuvligt huvud och ansiktsuttryck! Vilken tur för min man att jag har lovat bort båda tikarna - annars skulle hon nog råka bo kvar här hemma ;-) 

Apropå namn...

Min dotter Elina och jag är väldigt snabba att sätta namn på våra valpar. Det är många saker att tänkta på när vi väljer namn. I samma kull vill vi inte ha för lika namn till exempel. Vi försöker ta namn som blivande valpköpare kan använda som tilltalsnamn om de vill - eller kanske bara en del av namnet. Vi vill gärna ha lite spanskklingande namn och så går vi i bokstavsordning i kullarna. Vi började med C-kullen och har nu hunnit till G-kullen. Vi har aldrig berättat varför vi valt de olika namnen till alla valpar. Därför tänkte jag skriva en liten förklaring till alla våra valpars namn här :-)

Chanto - Pers första hund hette Chanty. Namnet är lite omgjort och en hyllning till den älskade collyn. Chanto kallas Chanto.

Candiva - Ett namn vi skapat själva och tyckte var fint helt enkelt. "Diva" blev smeknamnet på denna vovve.

Cevilja-  En omkonstruktion av spanska staden Sevilla, en stad som Elina ÄLSKAR. "Sunny" fick dock denna lilla tös kallas.

Carmenzita- Så spanskt man bara kan tänka sig. Kallas "Zita" och var en så docksöt liten valp som verkligen passade till detta namn.

Caramella - Ett påhittat namn. Min brorsdotter Felicia hade en docka som hon själv döpt till Caramella när hon var liten. "Ella" blev tilltalsnamnet.

Carizma- Ett namn vi tyckte var vackert och passande till denna vackra valp. Kallas så även idag.

Chanja- Hela vår familj är mycket förtjusta i Grekland och staden Chania. Vi skapade en spansk form av stadsnamnet som först skrevs Chaña men det spanska tecknet gick inte igenom SKK:s registrering. Vi ändrade då stavningen till nj. Kallas Chanja.

Chica - Betyder flicka på spanska och denna lilla tös passade mycket bra i detta söta namn. Kallas så av sin familj.

Dorisa - Ett spanskt kvinnonamn som vi tyckte var tufft och vackert. Kallas Dolly idag.

Dios - Betyder gud/gudomlig på spanska. Ett kort och fint namn som familjen har behållt.

Diablo - Eftersom vi hade en gudomlig i kullen fick vi lov att ha en liten djävul också :-) Namnet betyder nämligen djävul på spanska. Vi tyckte ändå att namnet var fint och ett passande hundnamn. Kallas "Zigge" idag.

Dinamita - Betyder dynamit på spanska. Hon var svart och knubbig och med sin lilla svansstump tänkte vi på stubinen på en "dynamitgubbe". Dina, som hon kallas, passade verkligen till detta namn utseendemässigt.

Domingo - Betyder söndag på spanska och är även en känd spansk operasångare. Vi tyckte namnet var fint helt enkelt och att han sen "sjöng" väldigt mycket som lite större valp gjorde ju inte namnet mer opassande. Kallas Bosse idag. 

Danilo - Ett spanskt mansnamn som vi hittade i en lista. Fint och passande hundnamn tyckte vi. Hans familj drog ihop det lite till "Dilo".

Ebonita- Betyder elfenben på spanska. Ett vackert namn på en vacker valp. Hon kallas Ebba.

Enrico- En ombildning av det fina spanska pojknamnet Enrique. Kallas Musse.

Enya- En liten hyllning till sångerskan med samma namn, en artist som Per och jag lyssnat mycket på. Ett fint och gulligt namn på gulliga Enya som alltså kallas så.
 
Encima - Ett spanskt kvinnonamn vi hittat i en lista. Kallas "Cima" idag.

Edilia- Också ett spanskt flicknamn vi hittat någonstans. Vädigt vackert tyckte vi och även hennes familj som behållt det namnet som tilltalsnamn.

Emilio- Ett fint spanskt namn tyckte vi. Sandra i Tyskland kallar honom mest Emil (inte efter Emil i Lönneberga för han heter Mikkel på tyska :-))

Enano- Lille Enano, han kom sist och var mycket mindre än sina syskon. Enano betyder dvärg på spanska. Vi tyckte det var ett gulligt namn som var väldigt passande till denne lille kille. Han kallas Nacho idag.

Famoso Fernando- F-kullens namn har Zitas familj varit med och valt. Famoso(betyder känd) kommer efter pappan till kullen, som också heter det i stamtavlan och Fernando tyckte vi var ett vackert spanskt namn. Det blev ju bara två valpar i F-kullen, många ville välja namn och många förslag hade vi så därför fick de två killarna två namn var på F. Famoso Fernando kallas Theo.

Filiocus Finito- Det första har Zitas lillmatte valt, ett gulligt namn på en söt valp. Finito betyder ju slut på spanska. Vi hade väl ändå tänkt oss att Zita skulle få 3 eller kanske 4 valpar men efter nummer 2 tog det abrupt slut. Finito! Han kallas Freddie.

Gordito- Betyder knubbig på spanska. Passande namn till en rund valp med stubbsvans tyckte vi.

Galante- Betyder galant/stilig på spanska. Vi tycker han är mycket vackert tecknad och en mycket snygg valp.

Gitza- Ett egenskapat namn som vi tyckte passade denna vackra tjej.

Gacho- Ihop med ordet öron så betyder det slokande/hängande på spanska. Vi tyckte det var ett gulligt namn och perrons öron är ju hängande.

Gotaz- Ett påhittat namn som för tankarna till "Goa Tassar". Minstingen i kullen klädde i detta gulliga namn tyckte vi.

Gabelle- Ett vackert kvinnonamn vi hittat i en lista. Passade denna svarta panterflicka tyckte vi.

Galino- Ett egenskapat namn inspirerat av Gallito som betyder "tuffing" på spanska. Senare upptäckte vi i ordlistan att Gallino med två l betyder "fegis" på spanska. Kanske blir Galino lite mittemellan då :-)

Det blir spännande att se vad de här 7 nya små sötnosarna i G-kullen kommer att kallas :-)

Bilden tagen idag på morgonen när G-kullen är 10 dagar gamla.


1-veckasbilder

Veckoporträtten fick hamna här ändå i väntan på att vi hunnit skapa egna sidor till valparna på hemsidan :-)
Först Gordito:


Sen Galante:


Gitza:


Gacho:


Gotaz:


Gabelle:


Och Galino:

Mamma Zoyas nos är med under hakan på Galino :-)

En sista bild på en skön sovstil:

Det är Gacho som sover så skönt :-)

G-kullen 1 vecka!

Igår blev valparna 1 vecka! Vi tog bilder i går kväll och vi kommer att lägga in dem på hemsidan när varje valp har fått en egen sida. Det har varit lite hektiskt så vi har inte hunnit än. Men några bilder från veckan kan vi bjuda på här:

Mamma Zoya myser med sin dotter Gitza.


Valparna går omkring på ostadiga ben.


Zoya är en cool men omvårdande mamma. Jätteduktig!


Matdags igen. Från vänster: Gacho, Galino, Gabelle, Gitza och Gordito


Sovdags igen

RSS 2.0