Natten på Strömsholm

Chicas valpning började ju natten till den 4 maj med en tempsänkning. Sen höll öppningsarbetet på under dagen och vid halv 4-tiden gick vattnet. Men sen hände inget mer. Inget krystarbete kom igång. Till slut ringde vi Strömsholms djursjukhus och de sa att vi skulle komma på en gång.

De började med att ta kalkvärden mm men det var inom normala gränser. Men efter röntgenbild såg man att två valpar låg precis bredvid varandra och ville ut samtidigt så ingen kom fram till gränsen där krystningsreflexen stimuleras.

Chica fick dropp och även kalk för att stärka henne ännu mer och så fick vi ut och springa lite med henne. Veterinären försökte även trycka tillbaka ena valpen men ingenting fungerade. Inget värkarbete kom igång trots att hon också fick värkstimulerande dropp. Till slut såg man ingen annan utväg än att snitta ut valparna.

kl. 4.30 på morgonen den 5 maj togs hon in till operationen och kl. kvart i 6 kom sköterskan in till oss med 4 valpar som vi fick gno varma. Kl. 6.00 kom Chica med de två sista valparna in i rummet och Chica fick vakna inne hos oss. Valparna diade direkt.

kl. 9.00 lämnade vi Strömsholm och åkte hem. Chica var fortfarande väldigt påverkad av narkosen och verkade inte riktigt förstå att det var hennes valpar som kommit. Väl hemma la hon sig och sov mycket djupt medan valparna diade. Först kl. 14.00 såg hennes blick mer normal ut och hon verkade förstå mer vad som hänt. När så valparna började pipa lite tog hon sig an dem och började tvätta dem och prata med dem :-)

Valparna har gått upp mellan 20 och 50 gram sedan de kom ut. Alla verkar väldigt välmående och de vägde alla mellan 355 och 400 gram igår morse när vi kom hem.

Chica däremot är ganska medtagen och ser otroligt mager och omusklad ut. Nu får vi hålla koll på hennes operationssår och försöka göda upp henne.

Mer info och individuella bilder på alla valpar kommer senare idag.


Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej!

Stort GRATTIS till valparna!

Vilken tur att det gick bra både med Chica och valparna trots att det blev snitt.

Åsa

2012-05-06 @ 14:34:58
URL: http://www.perrotrizza.com
Postat av: johanna o Zoya

Vilken tur att allt gick bra!! GRATTIS till de söta valparna!! KRAM

2012-05-06 @ 22:12:46
Postat av: Fanta o co

GRATTIS GRATTIS! Skönt att allt gick bra till slut!

Kram Annica m flock

2012-05-08 @ 10:02:07
URL: http://www.nogg.se/fanta

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0