Systrarna D

Förra helgen träffade vi båda systrarna ur vår D-kull, Dolly och Dina. Dina var här på lördagen för att bli klippt och Dolly träffade vi vid brukshundsklubben för promenad på söndagen.

Dina är en mycket mjuk och mild tik som är mycket lätt att hantera på klippbordet. Här är hon före:


Och efter:
Hon "jobbar" ju till vardags i barnprogrammet Bolibompa och det finns många klipp att se på henne på Svt-play :-)
Vi får väl se om det blir en valpkull redan nästa år efter Dina. Men först ska hon ögonlysas och ställas ut lite till bland annat. Dina fick ju 5:a på skottet i MH-testet, vilket vi alla tyckte var lite överraskande. Alla syskon fick 1:a på skott (=helt skottfasta). Även föräldrarna är skottfasta och vi tyckte inte att Dina såg så berörd ut att det skulle vara högsta rädsla. Men hur som helst så var Dina inte alls berörd av fyrverkerier under nyårshelgen och vi har bedömt att vi ändå ska ta en kull på henne om all hälsa är ok.

Dolly är en mycket glad och vild tjej och mer "gåpåig". Matte tränar lydnad med henne och de är anmälda till agilitykurs i vår. De två D-systrarna är inte lika varandra vare sig i temperament eller utseende men härliga på olika sätt :-) Om all hälsa är ok med Dolly så planeras även en kull efter henne under 2012 eller 2013.

Dolly får alltid igång Mira på lite tokrus i skogen :-) Det var en underbar helg för en vecka sedan när man kände att VÅREN var på väg! 

Här är Dolly i skogen. Visserligen låg lite snö kvar här och där men solen värmde härligt!


Men vilket bakslag det blev igår! Nu har vi flera decimeter snö här i Mälardalen och 12 minusgrader! Suck!

Imorgon kommer Enya för att sova över till söndag. Matte ska tävla med mamma Dita. Hoppas Enyas sår på magen har läkt fint! Enya började löpa för första gången dagen efter att hon skadade sig så hon har blivit stor nu :-) Tänk att E-kullen blir 1 år i mars. Det känns helt otroligt! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0