Allmän uppdatering

Igår, på våffeldagen, fick vi den här underbara bilden på L-kullens mormor och halvsyster Dita och Joya.
Vilka sötnosar!! Hoppas de fick smaka lite våffla sedan.
 
L-kullen blev ju 1 vecka i går men det har varit så mycket så vi tänkte inte ens på att ta porträtt på dem. Tyvärr har vi drabbats av både det ena och det andra under årets första månader. Först dog min svägerska i januari och sen blev en nära väninna allvarligt skadad i en bussolycka i februari. Hon är ännu inte riktigt vid medvetande tyvärr. Av dessa två hemska händelser är man redan trött, både kroppsligt och psykiskt.
 
Sen blev Moya akut sjuk i mars, innan valparna skulle födas. Hon haltade och fick vätskeansamlingar i kroppen och hade feber. Vi fick antibiotika intravenöst på Strömsholm under två dagar och man har tagit mängder av tester; addison, cushings, tyroidea, borrelia, anaplasma osv osv men alla värden är normala! Man har ultraljudat mage etc etc. Allt normalt.
 
En vätskeböld fick hon på käken/kinden och när man tog prov på den började den läcka och av det blev det ett fult fuktexem som spred sig till insidan av öronlappen. Såret hade sedan både campylobakter och streptococker i sig och hade jättesvårt att läka. Hon är nu inne på sin tredje penicillinsort. Tyvärr vet man fortfarande inte vad det är för fel på henne. Hon är mycket bättre men inte helt återställd. Eventuellt var det en blodförgiftning men vi måste ta om borrelia- och anaplasmaprovet om symptomen fortsätter.
 
Sen kom L-kullen med tre nätters sömnbrist (vilket man ju räknar med) MEN efter 4 dagar blev Enya dålig i magen. Det är ju jättevanligt efter valpningar så vi hoppades att det inte var något farligt men dagarna efter kräktes både Moya och Mira och då anade vi att det ändå var en magsjuka som drabbat våra vovvar. Oftast klarar sig små valpar från baciller som detta, men icke då! Lilla Leya blev sjuk först och hade vattendiarré. Valpar kan mycket snabbt bli uttorkade så det var nattvak igen och se till att hon diade. Vi hade kontakt med Strömsholm och var beredda att åka om hon blev uttorkad. (Då får de lägga vätska under huden på valpen.)
 
Men efter natten var hon piggare och det gick över på henne. Men igår så var det lilla Lilias tur. Hon blev inte lika hängig men dåligt med sömnen blev det allt i natt också. Och idag är LorEnzo dålig :-( Nu är det bara Leonardo kvar och tack och lov verkar det gå över relativt snabbt och valparna blir fort pigga igen!

Kommentarer
Postat av: Christina

Stackars er!

2014-03-26 @ 19:20:09
Postat av: Sandra

Nej vad tråkigt hoppas alla mår bättre snart. Krya på er 😄/Sandra med familj

2014-03-26 @ 23:38:02
Postat av: Fanta m flock

Nu kan det ju räcka tycker man, med råge!
Ta hand om dig/er!
Kramar
Annica o Fanta med flock

2014-03-27 @ 11:32:31
URL: http://Www.nogg.se/fanta
Postat av: Sara o Doris

Men herrejösses!! Vilken tuff vår för er. Hoppas ni snart får er skönhetssömn. Inte visste jag att hundar kan få kräksjuka!
Hls Sara m familj

2014-03-27 @ 14:46:05
Postat av: Susanne och Ella

Kram till er, önskar bara man kunde hjälpa er på något sätt.

Susanne

2014-03-29 @ 22:25:27
URL: http://susella.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0