MH i Kungsör

7 av Calmigos "valpar" mentalbeskrevs i söndags i Kungsör. Alla fick känd mental status med etta eller tvåa på skott. Men trots att jag kände mig nöjd efter dagen så tror jag nog att vi kommer att gå över till BPH, vilket är SKK:s variant av MH. Detta på grund av att MH är så inriktat på brukshundar och det var några förändringar i år som gjorde att det kändes ännu mer anpassat för brukshundar.
 
Trevliga Ixachos Taragona "Ria" (som är efter två Calmigoshundar) var med också. Hon inledde dagens beskrivningar så först en bild på henne:
Sen var det "Franco",Calmigos Gachos tur. Han är efter Zoya och Alfons och så himla lik sin halvbror Nicke så man blir full i skratt! Här är matte Katja med Franco och testledaren.
Här har overallen farit upp och matte får gå fram innan Franco törs fram:
En glad Franco för att det bara var människor under spökdräkterna:
Han gjorde ett jättefint MH med tvåa på skott.
Sen var det Smilla (Calmigos Jolin). Tre stycken ur J-kullen var med och de är ca 13 månader gamla. Smilla visade sig vara en mycket cool tjej som inte var lätt att skrämma minsann.
Spökena var väl inte så farliga! Hon fick bara 2:a på rädsla där.(skala 1-5)
Här är Smilla efter utfört MH:
Däremot måste jag säga att jag blev förvånad över att tre av våra vovvar fick etta på hantering(Smilla var en av dem trots att hon är en väldigt social perro, och etta betyder att hantering inte genomfördes. Det står också att hunden avvisar med morrning och/eller bitförsök men så var det absolut inte!). Jag har varit med på ett antal MH nu och aldrig har det gått till på det här viset. När hunden backade en aning när testledaren skulle känna igenom och titta på tänderna så sa beskrivaren direkt att han skulle låta bli och så blev det en etta. Tidigare gånger när någon har backat lite(som perros kan göra ibland men sen finner sig om man är lite bestämd) så har de ändå fått 2:a vilket innebär: backar, drar sig undan eller tar stöd av ägaren.
 
Det var också annorlunda på momentet där testledaren går iväg med hunden. Även om hunden följde med först men sen efter en bit vände sig om och ville tillbaka till matte så fick de en etta, och det betyder att hunden ej följer med testledaren trots flera försök att locka med sig den. Stämmer ju inte riktigt tyckte vi...
Den tredje saken som var annorlunda mot tidigare var att de bytt ut "trasan" mot någon konstig leksak som nästan ingen ville leka med. Det ska bli spännande att undersöka BPH mer för att se hur det är där..
 
Nåväl, efter Smilla var det Joyas tur med Biggan och även hon gjorde ett fint MH. Joya fick bra på hantering och samarbete men hade lite svårt att släppa Dumpe. Spöken och skrammel var däremot inte lika läskigt.
Fina Joya, så lik mamma Dita men lite kraftigare trots att hon bara är 13 månader.
 
Efter Joya var det en kille ur K-kullen; Kalimero som kallas Teo. Det var tre stycken även från K-kullen och de är precis över året, 12,5 månader gamla. Hundar måste ha fyllt 12 månader för att få deltaga i MH. 
Teo gjorde också en fint MH. Lille söte Teo, sin pappa Cosmo upp i dagen men svart istället för brun. Här ser vi honom med husse i passivitetsmomentet:
Och han är framme hos figuranten i avståndsleken men lekte inte.
Skramlet tordes han gå fram till själv:
Spökena var däremot rätt läskiga!
Så här trött blev han efteråt. Men det var varmt också!
 
Efter lunchavbrott var det Teos syster och vår fodertik Doris tur (Calmigos Kiwi). Hon var den enda som kampade med testledaren och den konstiga leksaken den här dagen:

Här i passivitetsmomentet med husse:
Och Doris tordes nästan fram till den konstiga människan i avståndsleken.
Ska jag gå fram till den läskiga overallen tro..
Skrammel var inte så farligt...
 
Doris andra kullbror Charlie(Karlino) var näst på tur. Inte lika modig och social som Doris, men vissa moment gick riktigt bra. Som skramlet till exempel:
Han ville inte gå till personen i avståndsleken.
Och när spökena kom så tyckte han det var bäst att fly. Men trots att han blev väldigt rädd fick han etta på skotten direkt efteråt= helt skottoberörd.
Så söt kille! Mamma Zoya upp i dagen men brun :-) Syskonen Doris och Charlie är också väldigt lika varandra och inte bara mamma Zoya.
Sist var det Zigges tur(Calmigos Junior). Han började lite surt. Han ville absolut inte följa med testledaren och fick tyvärr etta på hanteringen men så vartefter vande han sig vid situationen och gjorde ett riktigt fint MH.
Han såg så cool ut vid spökena när han satt ner:
Så fin han är också. Eller hur!
Stort tack alla för att ni kom! Det ska bli spännande att se alla sammanställningar sedan och jämföra med tidigare kullar.

Kommentarer
Postat av: Christina

Stort tack för att du ordnade det!

2014-06-18 @ 20:24:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0