Calmigos 5 år!

I januari, 2007 föddes vår första kull! Nu har vi varit uppfödare i 5 år. Det kändes som att det var dags för en liten sammanställning. Denna text finns även att läsa på vår hemsida under resultat:

"Calmigos har från starten 2007 till och med 2011 fött upp 30 valpar i 5 kullar, vilket ger ett snitt på 6 valpar per kull och 1 kull per år. 10 olika föräldradjur har använts vid dessa kombinationer och ingen inavelsgrad har legat högre än 1,6%. Av dessa 30 valpar är 15 hanar och 15 tikar, 22 svartvita och 8 brunvita. 10 st är födda med stubbsvans. 1 valp har avlidit i olycka som valp och en valp är avlivad pga höftledsproblem. En är exporterad till Tyskland och en till Åland.


Av de röntgningsbara 22 valparna är samtliga röntgade! 81% är fria från höftledsdysplasi. Mer exakt är det 63% som har A-höfter, 18% har B-höfter, 6% har C-höfter och 11% har D-höfter. 8 st har även röntgat armbågarna, alla utan anmärkning. 7 stycken är ögonlysta och ingen har fått anmärkning. Vi har hittills inga kryptorchida valpar och inga med bettfel! Någon valp har haft trångt bett i underkäken och en har haft underbett i valpbettet men detta försvann vid tandbytet. Hos de totalt 30 valparna har vi haft 4 små navelbråck, vilka inte har behövts åtgärdas. En valp fick en sk "short toe" under uppväxten, dvs en tå växer inte ut normalt men har inte haft något besvär av detta under sina 5 år. En hund har drabbats av pyometra (livmoderinflammation). Inga andra sjukdomar/åkommor har drabbat oss hittills.


12 av våra avkommor är mentalbeskrivna, alla har fått känd mental status och 8 av dessa har etta på skott. 14 Calmigosvalpar är utställda officiellt och 11 av dessa har fått 1:a pris eller excellent i kvalitet, 7 st har erövrat ck eller bättre. 6 st är sim- och räddningsgodkända(SoR). En Calmigoshund har titeln LP1 och en annan har titeln SEVCH."

Hoppas vi inte glömt något....I nästa inlägg kommer avelsmål satta utifrån denna sammanställning.


C-kullen, vår första kull i kennel Calmigos, fyller 5 år den 26 januari!


Kommentarer
Postat av: Louise

Intressant att läsa om dina fem framgångsrika år inom aveln. Måste var spännande att som uppfödare få följa 30 krullisar - från valp till vuxen! Ser fram emot ditt nästa inlägg! Hoppas du får ett riktigt bra 2012!/Louise, Isa o Dicho

2012-01-17 @ 20:38:49
URL: http://isaodicho.blogg.se/
Postat av: Susanne och Ella

Grattis till 5 härliga år, 5 härliga kullar och TACK för att ni finns. Som valpköpare till Ella från den första kullen vill jag bara uttrycka min uppriktiga glädje att få ha lärt känna er och fått äran att få köpa en valp från er. Ert uppriktiga intresse för "era" bäbisar och rasen är underbart. Jag tror jag kan säga från oss alla valpköpare att vi känner oss så omhändetagna, så vi känner att vi ingår i Calmigosfamiljen allihop. Tack för dessa 5 år. Kram Susanne och Ella

2012-01-17 @ 22:59:59
URL: http://caramella.eldea.se
Postat av: Henna

Flott lesestoff Ulrika! Grattis med amnge fine resultater på dine avkom, hardt arbeid lønner seg!

Hilsen Henna

2012-01-19 @ 09:59:58
URL: http://www.kennelcorazoncito.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0